Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gronkowiec po założeniu bypassów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie mój ojciec jest prawie 3 tydz po wszczepieniu 4 bypassow, po operacji stwierdzono u niego bakterie gronkowca dlatego leżał dwa tyg po operacji w szpitalu i podawano mu antybiotyk oraz oczyszczano ranę na klatce.Gdy z rany na klatce przestał sączyć się jakiś ropny płyn został wypisany do domu. Wczoraj to jest po czterech dniach w domu znowu zaczęło z niej wypływać w innym miejscu.Ojciec ma 71 lat i na dodatek ma cukrzyce.Jest załamany a ja nie mam pojęcia co robić?Czy zawozić go z powrotem do szpitala i czy leczenie antybiotykami coś da. Jeśli ktokolwiek ma jakieś informację bądź rady PROSZĘ dajcie znać pozdrawiam.
Witam wszystkich. Właśnie minęły 2 mieś. od mojej operacji( 2 bajpasy). , rana nadal się paprzę... znależli gronkowca. Czasami robi się ropień. Biorę antybiotyki, lekarz rodzinny twierdzi że muszę sie nastawić na takie sporadyczne ataki gronkowca, że on już zostanie . Czy ktoś miał podobny przypadek? Proszę o jakąś radę , jestem już tym zmęczona, i boję się tej bakterii. Pozdrawiam
ja mam podobny problem moj tata (75 lat) jest po operacji na bajpasy i zastawkę mał ją na początku października, z rany sączył się płyn otworzyli go ponownie leżał prawie tydzień w śpiączce farmakologicznej dwa tygodnie temu zaszyli go i znowu to samo wydziela się płyn z rany, jest jałowy ale jednak martwimy się bardzo jest cały czas w szpitalu prosze o poradę
Witam! Nam pomogła oparzeniówka w Siemianowicach.Mają tam komorę hiperbaryczną.Namiary są na stronie CLO Siemianowice Śląskie.Najpierw trzeba się umówić na konsultacje.Wszystko jest refundowane. Mojego tatę ,,poczęstowano,, gronkowcem na Ochojcu.Z ropą sączącą się z rany borykał się przez 10 miesięcy,a to co wyprawiano z nim na Ochojcu nadawało by się do telewizji!Wizytę w CLO załatwialiśmy sami,a potem zasługi przypisał sobie lekarz prowadzący tatę z II Kliniki Kardiochirurgii!!!