Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tomograf głowy a ciąża

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie - prawdopodobnie jestem w ciąży na 90%. Testy jeszcze nic nie wykazują a na krew jestem umówiona dopiero na poniedziałek. Męczy mnie tylko jedno tydzień temu miałam robiony tomograf głowy ponieważ zasłabłam mogł być to objaw ciąży ale nawet o tym nie pomyślałam (był to ok pierwszy- drugi tydzień ciąży). Podobno źle to wpływa na płód??? ale jak to jest w pierszym tygodniu???? Czy może być coś nie tak???? Czy mogło dojść do uszkodzenia płodu??? podobno kontars źle wpływa na ciążę???? PROSZE O ODPOWIEDZ Z GÓRY DZIEKUJĘ

Sluchajcie, piszę dziewczyny, żebyscie się nie baly. Ja nie wiedzialam, że jestem w ciazy - zrobilam 20 testow, krew ( na granicy blędu) i mialam zrobiona tomografię brzucha w 9 tc (z kontrastem). Cala ciążę się balam i modlilam. Moj syn urodzil się w 38 tc przez cc (bo mam corkę 2l). Jest zdrowy i slodki, nic jemu i mi się nie stalo. Nie bójcie się jak juz przeszlyscie to badanie w nieswiadomosci. Jakby to bylo takie grozne to by nas na skrobanki po tym kierowali oraz przed tomografią kazali okazac zaswiadczenie od ginekologa, ze nie jestesmy w ciazy z badaniem z krwi, a tego nie ma- tylko nasza deklaracja. Bylam pod opieka najlepszych lekarz w Wawie, bo tak się balam. Dr Roszkowski, jajlepszy od wykrywania wad na USG powiedzial, że nie zna jednej kobiety, ktora po RTG lub tomografii urodzilaby chore dziecko. Nie panikujcie, wszystko bedzie dobrze. Ja naczytalam się na forach i malo nie umarlam ze strachu w koncu wzielam to na logikę i zaufalam Bogu i lakarzą. Wnioski jw. Naprawdę stalo się i nie ma co teraz sobie pluc i się obwiniac. Bedzie dobrze!!!!!!!!