Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo silne bóle serca

matti9991

Rekomendowane odpowiedzi

A czy w ciągu ostatniego miesiąca owa czternastolatka odwiedziła może lekarza? Jeślitak, to czy zalecił on jakąś terapię? Jeśli zaś nie była jeszcze u lekarza to kiedy tam trafi? A tak przy okazji - jakieś *przygody* z narkotykami lub podobnie działającymi środkami miały miejsce? P.S. Postaraj się nie nadużywać emotikonek. Fajerwerki są mile widziane w Sylwestra.
Gość matti9991
Była u lekarza i ten powiedział że to przez nerwy i za mało wypoczynku, mówi że nie powiedział jej czym to leczyć ale boję się że po prostu nie chce mnie martwic :( Żadnych środkow nie używa, nawet alkoholu ani papierosów. Ona już raczej nie rośnie (ma 170) a szybki wzrost mial miejsce około rok-dwa lata temu... Dziś mi powiedziała, że jak się za bardzo zdenewuje może mieć zawał :( nei wiem co robic
Dręczy mnie coś podobnego, istna masakra. Mam 19 lat i jestem w trakcie matury. Ból serca (o dziwo częściej po prawej stronie) budzi mnie w środku nocy od wielu miesięcy. Często spada mi ciśnienie i drętwieją mi kończyny. Mam zawroty głowy i przytyłam 10 kg. Pół roku temu byłam u lekarza - powiedział, ze to na tle nerwowym i zalecił wizytę u psychologa - nie pomogło, więc chciano mnie wysłać do psychiatry. Nie mam żadnych innych dolegliwości psychicznych więc zrezygnowałam z tego typu usług. Też nie wiem co robić. Bóle utrudniają mi w znacznej mierze funkcjonowanie. Według zaleceń psychologa zostało mi kupione nawet zwierze na *odstresowanie* w postaci ślicznego mięciutkiego króliczka (=.=* może dla małolatów to pomaga). Jak tak was czytam to też się denerwuję, że mogę mieć zawał i dziwnym trafem po przeczytaniu dopadły mnie zawroty głowy i prawie padam na podłogę : P
Ludzie kochani to co opisujecie to nerwica,ja tez tak mam i wiele innych dolegliwosci.Ale nie mozna mowic sobie jak ta twoja dziewczyna matii ze dostanie zawalu jak sie bardzo zdenerwuje.Powinna kardiologa odwiedzic i tam sie upewnic a nie wbijac do glowy jakies choroby ktorymi dodatkowo sie stresuje.
Gość młoda
Ja mam ciśnienie 150/90. mam 17 lat, 161wzrostu 46kg wagi, serce bardzo często kłuje. Mam też nadkomorowe zaburzenia rytmu i częstoskurcze. Najgorzej jest jak się zdenerwuje. wtedy ciśnienie bardzo skacze. często mdleje a wtedy ciśnienie mam nawet 70/40. co robic? czy to normalne w moim wieku? proszę o pomoc!
Matii moim zdanie to twoja dziewczyna chce na sie zwrocic uwage i dlatego mowi takie glupoty.niech do tego kardiologa i psychiatry sie wybierze dobiara leki na uspokojenie to i lepiej bedzie sie czula i niech nie wbija do glowy jakis glupot bp tylko pogarsza sprawe.
mati myślę ze to nadmierny stres powoduje takie dolegliwości u twojej dziewczyny otórz miałam kiedys problemy z ukladem krązenia, kiedy to minęlo okazało sie ze jestem znerwicowana. bóle serca występują u mnie co jakis czas(co dwa tygodnie) i trwają dwa lub 3 dni. zaczynają się bólem w klatce piersiowej podczas oddychania. do lekarza narazie nie mam zamiaru sie wybrac. nauczylam się opanowywac swoje nerwy co polepszyło moją koncentrację, jednakże nie chcę brać leków na depresję. mam wymarzony zawód do którwgo się ucze i do którego wymagany jest spokój i zero nerwów. poradź dziewczynie ze jesli lekarz nie pomoze to ma przestac wmawiac sobie zawaly itp. bo to tylko jej psychika przez którą bardziej się denerwuje. niech zajmie sie czyms sensownym a ty zadbaj o to by przybajmniej przez ciebie sie nie denerwoala bo zapewne u tak mlodej dziewczyny skutkuje to zazdroscia i zawodami milosnymi te cale nerwy. powodzenia!!