Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból mięśni, drętwienie rąk, mdłości i kołatanie serca a niski potas

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry.mam pytanie tu na forum bo nie mam juz pieniedzy na lekarzy a caly czas karza mi robic coraz to inne badania ktore kosztuja.robilam badanie krwi i wyszlo mi bardzo malo potasu.czy jest to mozliwe zeby przez ten niedobor bolaly mnie miesnie,dretwialy mi rece i ogolnie czula bym sie fatalnie.z tymi rekami najgorzej bo juz prawie nic nie moge zrobic a i przy okazji mam mdlosci.to wszystko juz sie ciagnie 2 miesiac.nie mam juz sily lazic po lekarzach,bo albo mowia ze mi nic nie jest albo ze to przeziebienie.w ciazy tez nie jestem,wiec te mdlosci moga byc przez niedobor potasu?i serce mi wali jak oszalale....moze ktos wie co mi jest zebym uniknela kolejnych wizyt u lekarza.z gory dziekuje za rady.a i dostalam tabletki kalipoz zjadlam je i nic...zero poprawy!
Gość stracatella
Tak, od niskiego potasu można mieć szereg róznych objawów - min kołatania i tachykardię drętwienia mrowienia bóle i złe samopoczucie. Kalipoz powinien być uzupełniany przez dłuzszy czas sukcesywnie pod kontrolą (badania krwi raz w tygodniu) min 6 tyg. Będziesz się czuła lepiej kiedy potas wzrośnie powyzej 4 do 4,5 pozdrawiam
Gość katorm@wp.pl
ja tez miałam takie objawy,juz myślałam ze mam coś z psychika bo wmawiano mi że to nerwica.Ale okazało sie że mam potas poniżej normy i lekarz ktory zastepował moja lekarkę od razu powiedzial ze to przez potas a nie nerwica więc jem teraz aspargin forte 2 razy na dzien i do tego wit.b komplex i min 2 szklanki soku pomidorowego.Od momentu zazywania tych tabletek nie wystąpiły u mnie objawy drgania,kołatania serca ,dretwienia rąk.Pozdrawiam katarzyna