Gość Stifono Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Po 11 latach od zalozenia mi 4 bay-passow dwa sa nieczynne a dwa pozostale w 30% zapchane. Zycie w tej chwili to bole w klatce piersiowej,ograniczenie ruchu z powodu boli. Nie wiem co dalej bedzie ale slyszalem o reoperacji. CZY KTOS moze mi powiedziec o mozliwosci przeprowadzenia takiej operacji, a moze znajdzie sie ktos kto przeszedl taka reoperacje? Cytuj Odnośnik do komentarza
mik Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Owszem, przeprowadza się tak zwane rebypassy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jacek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 pomostowania w 1992,po 11 latach plastyka naczyń wieńcowych(pojedynczy stent w zamykającym się pomoście) i jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stifono Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Stenty zalozone mialem 2 lata temu i one wlasnie zarosly. Wiadomo ze stenty szybciej zarastaja od pomostow. Cytuj Odnośnik do komentarza
wirka29 Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Do Jacka. Po roku i 8 mies.mojemu mezowi zarosl jeden z 3 pomostow.Przed paroma dniami zrobiono mu koronarografie i lekarz powiedzial ,ze bypasow nie mozna udrazniac.Pozostale 2 sa czesciowo tez zarosniete. Maz sie czuje zle, stale ma bole i ratuje sie * itrogliceryna. Teraz jest podlamany ta wiadomoscia,bo bylismy pewni,ze zaloza mu stent lub beda balonikowali..Jestem zaskoczona wiadomoscia ,ze jednak *naprawiaja* stenty.Mezowi powiedzieli ,ze w naglym wypadku to moga tylko przeprowadzic rebypasy.Czy napewno ten stent zalozono w pomoscie? Prosze o odpowiedz. Wirka29 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Stifono Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Po długich targach lekarze zakwalifikowali mnie na rebay-passy. Nastąpi to jednak przy znacznym pogorszeniu tz. gdy już nie wejdę na pół-piętro. Pytanie tylko -po co czekać i czy dożyję ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
julkapl75 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Czy ktoś miał bay-passy zakładane w Aninie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość halszka50 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Rok temu mój brat miał założone 3 bypassy .W ciągu roku miał 3 razy koronografię .obecnie powiedziano że wszystkie stenty są zatkane.Tętnice są b.słabe.Jesteśmy podłamani.Gdzie szukać pomocy? Jak mu pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi