Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość hipochondryczka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hipochondryczka
Od wczoraj czuje sie ze tak powiem do dupy. Ale zaczne od poczatku. Ponad rok temu mialam mierzone cisnienie tetnicze przy roznych okazjach zazwyczaj bylo 150/90 pozniej kazano mi mierzyc codziennie o tej samej porze....dalej bylo wysokie jedno nawet mialam takie dziwne ze 102/80 :/ przepisano mi propranolol. Po skonczeniu 2 opakowan przestalam brac....to bylo rok temu. Ostatnio lekarz ginekolog kazal mi odstawic plastry antykoncepcyjne Evra, stwierdzil ze to on podwyzsza mi cisnienie. Bylo to ponad miesiac temu. 2 tygodnie pozniej bylam u kardiologa powiedzial ze nic mi nie jest zmierzyl cisnienie 140/80 dalej wysokie ale powiedzial ze jak na mierzenie w gabinecie to dobre. Nie skierowal mnie na zadne badania...powiedzial ze za bardzo sie denerwuje. Przepisal mi bisoratio 5 pol tabletki rano. Biore to od 2 tygodni. Wczoraj zaczelam sie zle czuc. Bol glowy na samym czubku i promieniujacy do skroni....tetno bilo mi wszedzie nawet na brzuchu. Zawroty glowy nawet w pozycji siedzacej, nudnosci, czerwona twarz i uszy, bol zoladka, temperatura 36,7. W nocy ciezko byo zasnac, teraz doszla biegunka. Mam 21lat. Dodam ze ubzduralam sobie ze jestem w ciazy, okres spoznia mi sie 4 dzien. Mimo ze jest to normalne dla stanu po odstawieniu hormonow strasznie sie stresuje tym. Myslicie ze podloze jest psychiczne, stres? Czy ciaza rzeczywiscie? Czy poprostu kolejne objawy mojego nadcisnienia? Aha jeszcze jedna niepokojaca rzecz miesiac temu zauwazylam jakies plamki pod pachami?? Cos wam to mowi? Ktos takie cos mial?
Lepiej wykonać badania od stóp do głowy. Dziwny ten twój kardiolog że nie skierował cię na żadne dodatkowe badania. Bóle głowy to mogą być działania uboczne właśnie tego leku, ale nie koniecznie bo jednak te skoki ciśnienia występują. Nie są one wcale duże, ale jakieś tam są co daje do myślenia. Trudno mi coś podpowiedzieć bo sam miałem dokładnie takie same objawy, ale udało mi się znalezść ich przyczynę. Z własnego doświadczenia wiem że nie ma się co słuchać innych i l lepiej dobrze się przebadać na własną ręke. Z twojej wypowiedzi wynika że sama prowokujesz swój stan ( podwyższone ciśnienie) coś cię gnębi psychicznie (ciąża)strach przed tym??. Druga rzecz za nim cię zaczną dobrze leczyć na nadciśnienie lepiej wykonać badania bo może coś je powodować w twoim organizmie np. tarczyca, nadnercza itp. Jeśli to ciąża to ci nie mogę pomóc ,ale może jakaś dziewczyna z forum się wypowie czy na początku występują takie dolegliwości. Na dzień dzisiejszy chyba jednak musisz ustalić czy jesteś w ciąży bo te ten spozniony okres....
Marcin ) mam pytanko do Wojtka mam bóle głowy i zawroty to wszystko wynika oczywiscie z nadcisnienia miałem te problemy na początku roku trwało to kilka ładnych tygodni zaczełem brac tabletki i po jaim czasi to wszystko mineło mineło pól roku i te objawy powruciły ale przestałem brac tabletki teraz znowu biore ale inne lecz dalej sie nie moge pozbyc tych dolegliwosci czyte objawy mogą wynikac z tej przerwy i czy trzeba też trafić z tabletkami bo już mnie to meczy pare tygodni opisz ni swoje objawy jakie ty miałes i ile czasu one trwały

Ja tez mam problemy z nadcisnieniem oraz tachykardią po EVRZE. NIE POLECAM NIKOMU!! Wpiszcie sobie w j. angielskim, jakie opinie o tym krążą. Tylko NIE w POLSCE! Jeśli chcecie być zdrowe i czuć się komfortowo, to nie bierzcie tego świństwa.