iwus120 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Osłabienie, częste krwotoki z nosa i obfite Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Małgosia Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 też mi się to zdarza ale to chyba z powodu słabych żyłek:/ Najczęściej mam przy katarze takie krwawienie z nosa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witaj . Wybierz się do laryngologa, bo przyczyn może być wiele Jakie masz ciśnienie? Pożdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Małgosia Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 cisnienie mam zazwyczaj niskie tzn. tak powiedziała kardiolog:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marika Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 pewnie przyczyn krwawienia z nosa i osłabienia moze byc wiele ale wiem ze na samo krwawienie z nosa pomaga wypalanie naczynek w śluzówce nosa u laryngologa(robi to wacikiem nasaczonym w jakims *żrącym* środku) piecze i szczypie ale mozna wytrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zuzia Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 U mnie występuje krwawienie okresie letnim tzn. kiedy jest ciepło. Podejrzewam że to przez rozszerzanie się moich naczyń krwionośnych w nosie i pękanie ich. Ale ja się na tym nie znam =). Raz było tak obfite, że musiałam jechac do szpitala... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Małgosia Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Bardzo boli to wypalanie i drogi jest ten zabieg?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość alicja Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 mam 15 lat. Gdy miałam 9 lat zaczęły mi się krwawienia z nosa. Trwa to do dziś. ;( zawsze chociaż raz w roku jest pare takich miesięcy ze zawsze przy *smarkaniu* zaczyna mi się bardzo obfity krwotok. niewiem co zrobić. nIC mi niepomaga. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość abisynka Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 alicja ja teżod 5 roku życia męcze się z krotokami - dosłownie krwotokami któer cięzko zatrzymać i leci mocno po wielu latach ustalili z eto od nadciśnienia. zawsze przy sobie nosiłam wode utlenioną i wate - i jak lało się ze mnie to na wate i do nosa - bolało szczypało aż łzy leciały ale tamowało. teraz są specjalne sztyfty do nosa ale kosztują majątek dlatego ja pozostałąm na wodzie utlenionej. też miałam wypalane naczynka - za darmo u laryngologa - troche szczypało ale jak ja wytrzymałam to każdy wytrzyma. nie wiem ale to jest na pewno za darmo u laryngologa tylko on musi obejrzeć i czy to wymaga wypalania - teraz mam mieć wypalane naczynka w gardle bo znowu mam problem warto to zrobić - jest to nieprzyjemne ale na jakiś czas wystarcza - tzn anwet na lata. bardzo dobry jest rutinoscorbin - 3 razy dziennie po jedje tabl - uszczelnia naczynia krwionośne. przy obfitych i częstych krwawieniach możan barć Cyclonamine - na recepte - nie lubie tego leku ale pomaga buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aga Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ja tez mialam przepalane naczynka jak sie pozniej okazalo niepotrzebnie bo wiecej szkody mi to dalo a na krwotoki jest dobry (przynajmniej dla mnie ) vitacon tj wit.K w tabletkach jest na recepte zapisala mi to laryngolog teraz chodze do rodzinnego po recepte Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Aneta Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 ej a jak ma sie już wypalane te naczynka to na ile czasu mniej wiecej to dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Natalia Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Ja właśnie idę w piątek boję się bedę chyba płakała Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kwiatek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Nie ma co się bać wypalania naczynek bo to teoretycznie nic nie boli i nie szczypie to tylko nasza wyobraźnia przemawia ;) Pozdrawiam wszystkich co cierpią na krwotoki z noska Cytuj Odnośnik do komentarza
sasanka Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 hej dziewczyny czytam wasze wypowiedzi i tez mialam taki sam problem normalnie krwotoki z nosa byly ogromne i ciagle je mialam siedzialam w szkole a tu nalgle fontanna krwi lekki dotyk nosa, katar i juz lecialo ze mnie nawet buzi myc nie moglam bo jak szrpnelam noskeim to juz krew, lekarz oczywiscie rozwazal wypalanie naczynek ale ja to sie tego balam na sama mysl i prosilam zeby cos wymyslil innego jakis lek mi dal choc sama w to nie wierzylam bo juz ich tyle zjadlam ,mimo ze mnie przekonywal ze to nie boli to ja nie chcialam to zaproponowal mi lek FLORADIX- to jest zelazo i witam.C bralam bralam i nic a dopiero po czasie efekt byl zaskakujacy normalnie dolgliwosci sie zmniejszaly i zniklo wszystko po kilku opakowaniach no i naj wazniejsze obeszlo sie bez tego zabiegu!!!moge smialo go wam polecic zawze mozna sprobowac wiadomo ze nie na kazdego to dziala ale na mnie super !! jak co piszcie to dam wam jakies info jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Justysia Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 To bardzo boli miałam wypalankę nosa we wtorek elektro-diodową (APC obustronne). Lekarze mówili że to troszkę boli a tak na prawdę to jest katorga, ja to zabiegu od razu zemdlałam bo tak słabo mi było.;( Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość wiolka Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Ja panicznie boję się tego wypalania. Słyszałam, że oprócz tego, że boli, to tak na prawdę rzadko pomaga. Używam Emofixu i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że niedługo problem krwawień nie będzie mnie już dotyczył Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Piotr Z Bartoszyc Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam wszystkich ja tez mam od 5 roku życia krwawienie bo ponieważ mam słabe naczynko wewnątrz nosa, i jak laryngolog powiedział że tego sie nie da wyleczyć bo jak zasklepi mi te naczynko ( wypali) to i tak za jakiś czas będzie znowu krwawił, najczęściej krwawi mi podczas smarkania, kichania. ale teraz jak byłem ostatnio przepisał mi maść i na prawdę bardzo dobra jest bo nie krwawi a jak już to bardzo rzadko, maść nazywa się EMOFI X pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Danielll Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam , też miałem problem z krwotokami od małego jakos 3 tyg temu udałem się do laryngologa w szpitalu specjalistycznym w chojnicach. Zapisał mi tabletki Cyclolamine , maść emofix , wapń do rozpuszczania w wodzie i rutinoscorbin , bralem to przez 2 tyg- nie pomogło. w tą środę miałem robione wypalanie i wcale nie bolało !! Narazie czuje się bardzo dobrze i krwotoki ustąpiły. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gusiu Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Też mam krwawienia od urodzenia. Bardzo boję się wypalanki i się na nią nie zgodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość eze Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Też mam krwotoki. Przypalanie miałam 7 razy i jak widać nie pomogło. Potem miałam operację polegającą na zamknięciu tych naczynek(okropny ból po operacji przy wyciąganiu z nosa tamponów), po niedługim czasie krwotoki się odnowiły. Laryngolog poinformował, że nie da się u mnie tego wyleczyć. Polecam jedynie emofix, po nim krwotoki występują w moim przypadku rzadziej. PS: Nie bójcie się przypalania. To się robi ze znieczuleniem, trochę boli ale porównując to do operacji to nie ma sie czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość rmaina Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Sama mam i nie wiem juz co robić. To ciągle nawraca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość orsete Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Jesli ciagle nawraca, to coś jest nie tak. Moim zdaniem powinnaś skonsultować problem z lekarzem. O ile jeszcze u lekarza nie byłaś. Krwawienie z nosa może mieć wiele powodów i dobrze jest na pewno wyeliminować te najpoważniejsze. W dalszej kolejności dobrze jest rownież zastanowić się nad wykonaniem zabiegu krwawienia z nosa. Taki zabieg jest wykonywany w Łodzi w Salve Medica, pozwolę sobie tutaj dac kontakt: ul. Szparagowa 10 91-211 Łódź tel: 42 254-64-00 U wielu osob daje dobre rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ania Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Mi krwotoki zawsze wracają w okresie letnim gdy jest duszno i ciepło na dworze. Wtedy męczę się z nimi dość często i nie powiem mam już tego dość. Raz obudziłam się z czerwoną poduszką i nie jestem wcale pewna czy to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
arturlukow Opublikowano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca Mi pomógł zabieg zwany odwarstwieniem śluzówki. A miałem obfite krwawienia. Kilka razy nie byłem w stanie sam ich zatrzymać. Lądowałem na sorze/w szpitalu. Zabieg pomógł mi na 7 lat. Teraz krwawienie wraca. Chyba pora powtórzyć zabieg. Ale uwaga - większości podobno wystarcza jeden zabieg na całe życie. Polecam zgłosić się do lekarza otolaryngologa. Ja swój zabieg miałem w Białej Podlaskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi