Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Krwawienie z nosa

iwus120

Rekomendowane odpowiedzi

alicja ja teżod 5 roku życia męcze się z krotokami - dosłownie krwotokami któer cięzko zatrzymać i leci mocno po wielu latach ustalili z eto od nadciśnienia. zawsze przy sobie nosiłam wode utlenioną i wate - i jak lało się ze mnie to na wate i do nosa - bolało szczypało aż łzy leciały ale tamowało. teraz są specjalne sztyfty do nosa ale kosztują majątek dlatego ja pozostałąm na wodzie utlenionej. też miałam wypalane naczynka - za darmo u laryngologa - troche szczypało ale jak ja wytrzymałam to każdy wytrzyma. nie wiem ale to jest na pewno za darmo u laryngologa tylko on musi obejrzeć i czy to wymaga wypalania - teraz mam mieć wypalane naczynka w gardle bo znowu mam problem warto to zrobić - jest to nieprzyjemne ale na jakiś czas wystarcza - tzn anwet na lata. bardzo dobry jest rutinoscorbin - 3 razy dziennie po jedje tabl - uszczelnia naczynia krwionośne. przy obfitych i częstych krwawieniach możan barć Cyclonamine - na recepte - nie lubie tego leku ale pomaga buziaki
hej dziewczyny czytam wasze wypowiedzi i tez mialam taki sam problem normalnie krwotoki z nosa byly ogromne i ciagle je mialam siedzialam w szkole a tu nalgle fontanna krwi lekki dotyk nosa, katar i juz lecialo ze mnie nawet buzi myc nie moglam bo jak szrpnelam noskeim to juz krew, lekarz oczywiscie rozwazal wypalanie naczynek ale ja to sie tego balam na sama mysl i prosilam zeby cos wymyslil innego jakis lek mi dal choc sama w to nie wierzylam bo juz ich tyle zjadlam ,mimo ze mnie przekonywal ze to nie boli to ja nie chcialam to zaproponowal mi lek FLORADIX- to jest zelazo i witam.C bralam bralam i nic a dopiero po czasie efekt byl zaskakujacy normalnie dolgliwosci sie zmniejszaly i zniklo wszystko po kilku opakowaniach no i naj wazniejsze obeszlo sie bez tego zabiegu!!!moge smialo go wam polecic zawze mozna sprobowac wiadomo ze nie na kazdego to dziala ale na mnie super !! jak co piszcie to dam wam jakies info jeszcze
Gość Piotr Z Bartoszyc

Witam wszystkich ja tez mam od 5 roku życia krwawienie bo ponieważ mam słabe naczynko wewnątrz nosa, i jak laryngolog powiedział że tego sie nie da wyleczyć bo jak zasklepi mi te naczynko ( wypali) to i tak za jakiś czas będzie znowu krwawił, najczęściej krwawi mi podczas smarkania, kichania. ale teraz jak byłem ostatnio przepisał mi maść i na prawdę bardzo dobra jest bo nie krwawi a jak już to bardzo rzadko, maść nazywa się EMOFI X pozdrawiam wszystkich

Gość Danielll

Witam , też miałem problem z krwotokami od małego jakos 3 tyg temu udałem się do laryngologa w szpitalu specjalistycznym w chojnicach. Zapisał mi tabletki Cyclolamine , maść emofix , wapń do rozpuszczania w wodzie i rutinoscorbin , bralem to przez 2 tyg- nie pomogło. w tą środę miałem robione wypalanie i wcale nie bolało !! Narazie czuje się bardzo dobrze i krwotoki ustąpiły.

Też mam krwotoki. Przypalanie miałam 7 razy i jak widać nie pomogło. Potem miałam operację polegającą na zamknięciu tych naczynek(okropny ból po operacji przy wyciąganiu z nosa tamponów), po niedługim czasie krwotoki się odnowiły. Laryngolog poinformował, że nie da się u mnie tego wyleczyć. Polecam jedynie emofix, po nim krwotoki występują w moim przypadku rzadziej. PS: Nie bójcie się przypalania. To się robi ze znieczuleniem, trochę boli ale porównując to do operacji to nie ma sie czego bać.

Gość orsete

Jesli ciagle nawraca, to coś jest nie tak. Moim zdaniem powinnaś skonsultować problem z lekarzem. O ile jeszcze u lekarza nie byłaś. Krwawienie z nosa może mieć wiele powodów i dobrze jest na pewno wyeliminować te najpoważniejsze.

W dalszej kolejności dobrze jest rownież zastanowić się nad wykonaniem zabiegu krwawienia z nosa. Taki zabieg jest wykonywany w Łodzi w Salve Medica, pozwolę sobie tutaj dac kontakt:

ul. Szparagowa 10
91-211 Łódź
tel: 42 254-64-00

U wielu osob daje dobre rezultaty.