Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Biegunka, ucisk i skurcze żołądka przy nerwicy żołądka

Gość Alina

Rekomendowane odpowiedzi

CZESC ALINA: Nie wiem czy cos pomoge ,ale radzilambym twojemu chlopakowi na sam poczatek zrobic badanie gastroskopi(wziernikowanie zoladka)i dowiedziec sie czy za te objawy nie sa odpowiedzialne bakterie,ktore powoduja bole zoladka ,praktycznie caly czas.(wymagana kuracja antybiotykowa) No a jesli nie chce podjac sie tego badania niech zaopatrzy sie w leki oslonowe ,ktore zmniejszaja refluks i produkcje soku zoladkowego jak i dzialaja uspakajajaco na miesnie zoladka.Taki lek powinien bez przeszkod przepisac lekarz domowy.
Dziękuję Ci Joasiu bardzo za odpowiedź, bo jako jedyna zareagowałaś ma moje pytanie. On przechodził takie badanie i wszelkie bakterie typu helikobakter pyroli i inne zostały wykluczone. O te leki, które mi poleciłaś na pewno zapytam. Poza tym szukamy skutecznych leków homeopatycznych i ziół, żeby za bardzo nie przeciążać żołądka. Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam Alina
Gość kruche
czesc koniecznie niech Twoj chlopak zrobi gastroskopie - to moga byc rownie dobrze wrzody, nadzerka itp. na zoładek lekarz domowy przypisal mi controloc+ spasmoline. po gastroskopii, ktora nic nie wykazala gastrolog przypisal famogast - ktory wlasnie zmniejsza wydzielanie kwasów w zoładku.objawy Twojego chlopaka i biegunka moga swiadczyc o nerwicy zoladka. Powodzenia.
Gość Tomasz
Cześć Tomasz Oczywiście gastroskopia jest tutaj potrzebna w celu wyeliminowania schorzeń układu pokarmowego. Po przeprowadzonym badaniu, jeśli gastrolog uzna że dysfunkcja żołądka jest na tle nerwowym warto udać się do lekarza psychiatry ponieważ prawdopodobnie jest to nerwica.Powodzenia