Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badanie i interpretacja wyników TSH

Gość murofa

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za każdym razem wychodziło w normie. Pobiorą Ci krew a następnie zgłosisz sie po wynik. Na kartce będziesz miała napisaną normę , (ja mam napisane N:[0,27-4,2] )i Twój wynik będzie napisany TSH - ???Bardzo łatwo to odczytać na pewno nie będziesz miała z tym problemów. Pozdrawiam Pa

Witam. Dziś odebrałam wyniki TSH 1,71 (0.27-4.2) ft4 0.95 (0.8-1.7) ft3 3,07 (2.6-5.1) mam 24 lata ogólnie źle się czuje przybrałam na wadze a praktycznie nic nie jem mam pracę dość ruchliwa więc nie wiem czemu ciągle tyje. Do tego dochodzą skoki ciśnienia ciągła ospałość, nerwowość włosy strasznie sluche nie farbuje nie suszę oraz nie prostuje. Mój lekarz rodzinny powiedział że po szyi widać że problem z tarczyca i zlecił .i te badania.

Gość Brandondiess

Witam
dzisiaj odebrałam wyniki prześwietlenia płuc synka napisane jest:nieco wzmożony rysunek okołooskrzelowy w polu dolnym prawym.Co to może oznaczać.Od ponad tygodnia ma wzmożony kaszel który ma cechy odkrztuszania słyszać jak flegma zalega