Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, drętwienie ręki i mocne bicie serca

Gość Kulejba:(

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Mam pewnien problem od dwóch tygodni. Przez tydzien przed pierwszym atakiem miałem kilka razy zawroty głowy raz nawet musiałem sie podeprzec zeby sie nie wywrócic. Tydzien temu w sobote jadac samochodem wjezdzjac na dosc duza góre poczułem dretwienie prawej reki-mocne( dwoch srodkowch palców),zawroty głowy lekie dusznosci zona odarazu zawiozła mnie do szpitala okzało sie ze cisnienie 220/100 dostałem tabeletke pod jezyk i zeszło do 140/100 ale okazałlo sie ze znowu to czułem zaczeło rosnac do 180/100 zle sie czułem mało nie zemdlałem. Zostałem w szpitalu. Cały czasa miałem wrazenie ze bardzo mocno bije mi serce ekg 3 razy nic nie pokazało, wszyscy mowiłi ze słychac noralnie, ja czami czułem jak głebszy oddech ze az mi przeskakuje(takie wraznie) po holterze okazało sie ze za wysokie cienienie w krwi zanlezli tylko chorobe gillberta kilka razy i nic, wyszedłem i po tygodniu znowu tym razem prawa reka rowniez w aucie tym razem zona kierowała, dostałem relanium 10 zastrzyk i przeszło(ekg nic nie pokazało) na drugi dzien tylko kóło mnie srece czuje sie osłabiony, po kilku dniach kołatanie ustało co to moze byc? mam 28 lat i od 8 lat jezdze w firmie codziennie autem po 400 km jestem doradca handlowym? Czasmi miałem wrazenie ze mi az puka, jak kładałem sie spac cały czas je słyszałem i czułem ale wszyscy lekarze mowili ze bije spokojnie i miarowo? Na cisnienie dostałem boltoc 50 jest w normie ok 110-120/70-80 Zostały małe zawroty głowy i starch? Biore magnez.potas, b12,c.głog. Pozdarwiam
Mnie sie wydaje , ze to objawy na tle nerwowoym ,bo mam podobnie tez cisnienie skacze ( emocjonalne), dretwienie rąk, uczucie osłabienia, jak po realanium przeszło to widac ze cos nie tak na tle nerwowym sie dzieje , wiem jak to jest bo nerwica potrafi czynic rozne rzeczy i byc moze ze przemeczenie organizmu skoro tyle jezdzisz samochodem . Zalecam spokoj, teraz koniecznie odpoczynek i te leki co zazywasz czyli magnez , potas. Koniecznie wiecej odpoczynku i spokoju. Pozdrawiam :)