Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Grzesiek z Lublina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzesiek z Lublina
Co noc budzę się i potem nie moge zasnąć. Mam coś takiego. Budzę się w nocy i czuje że szybko bije mi serce. Trwa to około 15 sekund i powoduje osłabienie bliskie omdlenia a potem wszystko wraca do normy tylko boli mnie serce... co to może być proszę o pomoc.
Grzesiu! Też to mam. Tyle, ze ja sie nie budzę tylko zrywam...Serce pracuje mi jak szalone, a do tego czuję paniczny, irracjonalny lęk przed smiercią. Czasem przechodzi po kilku sekundach, czasem minutach, a zdarza się, ze trwa i dłużej. Zawsze wychodzę z łóżka, mimo wrażenia, że zaraz zemdleję, robię sobie cos ciepłego do picia, chodzę po mieszkaniu i ...tłumaczę sobie, że to tylko nerwy. Przed laty robiłam mnóstwo badań u przeróznych specjalistów. Wszyscy twierdzili, że to nerwica lękowa. Dała mi spokojnie życ jakieś 4 lata, ale znowu mnie atakuje. Byc moze masz to samo, ale warto zrobic badania. Serdecznie pozdrawiam!

Mam to samo co Wy, np dzis w nocy kolo 3, zerwalem sie z lozka majac wrazenie ze cos mi sie zaraz stanie i strasznie szybko bilo mi serce przez kolo minute laczac ten stan z dziwnym oslabieniem i ogromnym stanem lekowym przed smiercia, mam juz tego dosyc, badania robilem na serce i wszytsko ok.

Na nerwice 1. rezygnacja z TV Kaczyńskich spraw itp. 2. Coś do poczytania , plus krzyżówka (1 godz) .A na noc o,5 Zomirenu przez 5 dni ,póżniej dorywczo wg ,,aury,, .Staraj się zasypiać z pozytywnymi myślami o sprawach które Cię interesują ,które uwielbiasz robić , ,,projektuj,, buduj np kolorowy ogródek .Jesteś szczęśliwym człowiekiem ,pamietaj ! z problemami zawsze sobie radziłeś/aś i następne tez pokonasz !!! OTO BEZPłatna recepta dla Ciebie i również dla mnie!

Gość beata1974

Hmmm...mam 36 lat i noc w noc po godzinie,dwóch snu budzę się z panicznym lękiem ,kołacze mi serce,mam mdłości ,zawroty głowy i czuję jakbym zaraz miała umrzeć ,ten stan trwa od kilku do kilku nastu minut,panicznie boję się nocy,boję się zasnąć,w dzień funkcjonuję normalnie ,badania zrobione ,nie wykazały żadnych nieprawidłowości...pomocy,poradzcie coś

Dziś w nocy nagle się ocknełam (spałam oczywiście i sie przebudzilam, ale miałam wrażenie jakbym się ockneła) i myślałam, że umieram. Serce nie waliło mi jakoś szczególnie mocno, ale czułam się poddenerwowana i ten paniczny lęk przed smiercia. Ja tez cierpie na nerwice i strasznie sobie wkrecam. Wszystkie choroby świata już miałam i ja w ogole codziennie na coś *umieram*. Tak, przyznaję, mam nerwicę i jestem hipochondryczką. TO mnie wykańcza, juz czasem nie moge funkcjonowac, bo jestem po prostu zmeczona i wykonczona tym moim stanem. Chce mi sie nad soba po prostu plakac, ze tak mi sie porobiło. Robiłam tez rożne badania i na razie wszystko jest ok