Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostre napadowe bóle w pachwinie

wojtektra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam 37 lat i nigdy nie chorowałem , do jakiegoś roku mam ostre napadowe bóle w lewej pachwinie . Po badaniach okazało się , że mam przepuklinę - którą zoperowałem laparoskopowo w listopadzie , ale bóle nie ustały. Z różną częstotliwością występowały nadal. Teraz jednak jest jeszcze gorzej - wcześniej trwały kilka sekund ostry ból i minęło, teraz zaś trzyma mnie po pół godziny - 2 min przerwa i znowu-po prostu zatyka mnie z bólu !!! Neurolog wstępnie stwierdził neuralgię zlecił usg jamy brzusznej które nic nie wykazało. Proszę o info czy ktoś ma podobny problem , bo nie bardzo wiem gdzie się udać . !!! Piszę tutaj bo mój ojciec zmarł w wieku 31 lat na miażdżycę i nie wiem czy to przypadkiem nie ma jakiegoś znaczenia Wojtek

Cześć Wojtek ! Mam identyczną historię, rok temu zoperowałem dwie przepukliny pachwinowe, obie operacje metodą tradycyjną z założeniem siatek. Niestety ostre kłujące i promieniujące bóle w lewej pachwinie pozostały. Też byłem u różnych lekarzy, w tym sportowych, nic nie wykryto, a boli jak diabli. Najczęściej po jakiś sportach np. po tenisie, ale czasem pojawia się bez żadnej przyczyny. Czy udało Ci się coś z tą dolegliwością zrobić, będę wdzięczny za informacje. Gdybym ja coś zdziałał - napiszę pozdrawiam Włodek

Mam identyczny problem, z napadowym bólem w lewej pachwinie zmagam się 2 lata. Miałam operacje malutkiej przepukliny - sądziłam że to z jej powodu tak boli, ale najwidoczniej nie. Odwiedziłam wszystkich możliwych lekarzy, miałam nawet robioną tomografię. Niczego nie znaleziono. Jeden z lekarzy powiedział że mam po prostu zaakceptować ból, bo to podrażniony nerw. Jaki zaakceptować ból? Czasami ataki są tak silne, że płaczę. Ból jest nagły, ostry, jakby ktoś krzyknął mi do ucha albo nagle wbił nożyk w pachwinę. Nie mam już sił.