Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pytania do lekarza, bo to bigeminia z Holtera?

Gość lekarz

Rekomendowane odpowiedzi

panie doktorze mam pytanie lekarz ogolny stwierdzil u mnie szmer na sercu mialam robione ekg i wyszlo bardzo dobre ( lat temu mialam< robione echo i holtera i wyszlo rowniez dobre czy ten szmer moze swiadczyc o wadzie serca dziekuje za odpowiedz magdalena szmery na sercu
Witam wszystkich! zdiagnozowano u mnie wypadanie płatka zastawki a zaczęło się od bólu lewej nogi nad kostką.Ból po woli przemieszczał się najpierw udo, pózniej lewa ręka i szyja także lewa połowa głowy.Nagle poczułam uderzenie goraca i niesamowite walenie sera. Wylądowałam na pogotowiu gdzie lekarz zapytał czym się tak zdenerwowałam. Odpowiedziałam, że niczym...To było w maju Te ataki częstoskurczu miewam co kilka tygodni.EKG ok poza przyśpieszonym tentnem Holter w porządku.Lekarz rodzinny i kardiolog stwierdzili, że to nerwica. Od tamtego czasu miałam wszystkie możliwe objawy opisywane na tym forum odnoście wypadania płatka i nerwicy poza jednym ... od tych kilku miesięcy męczą mnie bóle całej lewej strony, czasem jakby mi drętwiała, jakbym miała ją ciągle przykurczoną. Staram sie panować nad nerwami, nie przejmowac sie objawami, nie przestraszac kiedy cokolwiek poczuje, ból, skurcz. Biorę regularnie atenolol na obniżenie tętna, magnez i potas a także zomiren przeciw lękom i jest lepiej poza ciągle wracającym bólem lewej strony. Byłam u pewnej magister rehabilitacji żeby troszke ponaciągać kręgosłup bo słyszałam,że wady kręgosłupa tez mogą mieć wpływ na moje samopoczucie( po tym poczułam się rzeczywiście lepiej) i kiedy ta pani dotykała moich pleców czucie po lewej stronie miałam mniejsze niż po prawej.Rano budze się ze spuchniętymi delikatnie rękami. czasami tez bolą mnie boie ręce i obie nogi. Czy ktos z was miewa tego typu objawy, Nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Czy ktos mógłby mi pomóc? Pozdrawiam
Mam pytanko do lekarza, obecnie mam napady duszności, o różnych godzinach,sa dni ze szybko sie męczę jak chodzę czy nawet mówię. jak spię czasami zdarza się że się budze i nie mogę oddychać, (czasami wystepuje to kilka razy w nocy, muszę wtedy usiaść i przeczekac, albo wziąść validol ale to nie zawsze pomaga). Ogólnie przy takim ataku nie mogę nabrac pełnego oddechu,czasami występują zawroty głowy i kołatania, ale nie zawsze, takie duszności nasilają sie przeważnie wieczorem i w nocy, co zauważyłam że jak śpie na kilku poduszkach to lepiej mi się oddycha, czyli wysoko głowa. Robiłam badania na alergie i nie jestem alergikiem czy to może być serce prosze o odpowiedź MAGDA
bardzo proszę o odpowiedz w których ośrodkach w Polsce wykonywany jest zabieg ablacji. Moja siostra która jest po operacji (zastawek i rozrusznik wszczepiony) na taki zabieg w Aninie musi czekać 1,5 roku chyba że odpłatnie tzn.15.000, czy są gdzieś krotsze terminy. Serdecznie pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Bardzo proszę o opowiedź. Od dwóch miesięcy przyjmuje BETALOG ZOK 50 x1 dziennie.Od jakiegoś czasu bardzo dokuczają mi oczy tz. szczypią pieką bolą mam uczucie że coś w nich siedzi, czy to moze byc po tym leku. Oprócz Betalogu przyjmuję jeszcze Enarenal, Simvacard, Vicebrol, Kalipoz, Hygroton oraz Acenocumarol. Proszę bardzo o odpowiedź, liczę na nią bardzo bo wizyta u okulisty w tym roku jast nie możliwa. Pozdrawiam serdecznie.
Mam pytanie do lekarza tej strony.Urodziłam sie z sercem po prawej stronie oraz reszta narzadów tez po przeciwnych stronach.wiem ze gdybym miał samo serce to bym miała komplikacje a ja jestem zypełnie zdroa,zadnych leków nie przyjmuje, ale mało wiem na temat takiego przypadku jaki ja mam i nigdzie na internecie nie moge znalesc informacji o tym.czy mógłby pan mi udzielic jakiś informacji, albo zna pan jakies artukuły na ten temat lub strony??Była bym bardzo wdzieczna, bo bardzo mnie to ciekawi dalczego tak sie stało bo mojej rodzinie nigdy nic takiego nie było(ani z taty, a ni mamy rodziny we wcześniejszych pokoleniach)Mam brata starszego i on ma serce po lewej stronie jak wiekszość ludzi.Parosze o odpowiedź:)
Witam! Mam ostatnio częste bóle w klatce piersiowej odczuwane jako kłucia. Gdy czuje ten ból nie moge złapać głębszego oddechu ani się ruszac. Najczęściej występuje gdy się zdenerwuje ale ostatnio nawet gdy jestem spokojna i wyluzowana. Co to może być i czy jest spowodowane? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Pisze do panstwa, poniewaz nigdzie nie moge uzyskac pomocy.Od osiemnastego roku cierpie na częstoskurcze. Pierwszy atak jaki miałam przebiegał w sposób łagodny (nie miałam bólu w klatce piersiowej) natomiast pozostałe do dnia dzisiejszego pojawiają sie od czasu do czasu z bólem w klatce piersiowej i trwaja nawet pół godziny. Z moich obserwacji wynika że zazwyczaja ataki te pojawiaja się po spożyciu posiłku. Miałam robione wszyustkie podstawowe badania w tej kwestii, łacznie z holterem ale nic one nie wykazały a arytmia ta sprawia że moje życie jest bardzo utrudnione przeplątane strachem kiedy znów mnie ona dopadnie. Jak mam sobie pomóc? Bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Witam!!Piszę ponieważ mam pewnien problem... Myślałam nad przekłuciem sobie języka ...choruję na nerki od kilku lat oraz od kilku miesięcy na astmę(jest ona praktycznie niezauwazalna)wogole jej nie odczuwam ...czy jest jakies ryzyko jakie te choroby moga wywołać po przekłuciu??prosze o odpowiedz ....
Witam serdecznie ! Od długiego czasu mam duszności, takie uciski w okolicach klatki piersiowej. Wczoraj wieczorem rozpoczął się ból serca, przy czym delikatny ból (uczucie braku możliwości oddychania) w klatce piersiowej, przy czym dominował strach przed tym, że coś się stanie, oraz bóle po obu skroniach w głowie i mroczki przed oczami. Czy to objawy czegoś poważnego ? Mam na imię Krzysztof, mam 19 lat i palę od 5 lat 25 papierosów dziennie. Pozdrawiam i będę wdzieczny za odpowiedź.
Gość Kiepska sprawa
*12misiek1, 2008-08-25 12:18:37 Witam serdecznie ! Od długiego czasu mam duszności, takie uciski w okolicach klatki piersiowej. Wczoraj wieczorem rozpoczął się ból serca, przy czym delikatny ból (uczucie braku możliwości oddychania) w klatce piersiowej, przy czym dominował strach przed tym, że coś się stanie, oraz bóle po obu skroniach w głowie i mroczki przed oczami. Czy to objawy czegoś poważnego ? Mam na imię Krzysztof, mam 19 lat i palę od 5 lat 25 papierosów dziennie. Pozdrawiam i będę wdzieczny za odpowiedź.* Z tego co napisałeś wynika wniosek oczywisty-konieczne pożegnanie z nałogiem.
Gość legniczanka
Witam. mam pytanie do lekarza nt bigeminii poniewaz lekarz w szpitalu nie bardzo byl chetny do objasnien powiedzial tylko ze to niegrozne i ze to jest wypadanie platka zastawki zdjagnozowal to na ekg. a gdy chcialam zapytac o przyczyne np nerwy stres cisnienie to odparl tylko ze to juz u kardiologa. jak bardzo to jest grozne? i czy juz zawsze musze byc na lekach? przepisal concor cor cala tab rano ale biore pol narazie drugi dzien. jak ten lek ma sie do alkoholu ogolnie tak naprawde? to krepujace pytanie ale czy moge np wieczorem pozwolic sobie np na piwo? lub od czasu do czasu na cos wiecej? z gory dziekuje