Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Natrętne czynności i ciągła irytacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum. słuchajcie już nie mam siły ostatnio wracam się kilka razy sprawdzić czy zamknełam drzwi, przed snem potrafię kilka razy wstać sprawdzić czy wszystko wyłączyłam, dzwonię z drogi do sąsiadki by zerkneła czy u mnie w domu wszystko ok choć wyszłam z niego 10 min temu, tytuł w gazecie czytam kilka razy nawet film potrafię cofać kilka razy. a teraz jeszcze od kilku dni mam dziwne uczucie jak by cały czas coś mnie gniotło na obojczyk z prawej strony jak bym miała tam kamień szlak mnie trafia bo to głupie uczucie razi mnie golf kołnierzyk. nawet jak nie mam nic na sobie lub koszulke do spania razi. kiedy włosy opadną mi w zagłębienie szyi normalnie nie wytrzymuje już jestem nerwowa wszystkim to przeszkadza ale co z tym zrobić jak jestem czymś zajęta to zapominam najgorzej jest wieczorem jak się mam położyć.czy to też sobie wmawiam jak myślicie może znów ktoś mnie oświeci już wiele rad dostałam na tym forum
Gość nieznajoma49

Ja mam dokladnie te same natrectwa do tego dochodza natretne mysli ,bylam na 10tyg terapii i wyszo na niej ze sa to zaburzenia zwiazane z dziecinstwem gdzyzojciec zawsze kazal mi wszystko dobrze sprawdzac przed wyjsciem ,a bedac dzieckiem nie zamknelam kiedys drzi i od tego czasu szarpie niemi kilka minut nawet sobie na tel nagrywam jak je zamykam i to mi pomaga zprobuj przed wyjsciem wszystko powiedziec do telefonu ze masz wszystko pogaszone i zamkniete::)

Gość Sandii

Ja chyba też mam nerwicę natręctw chociaż jeszcze nie byłam z tym u żadnego lekarza i nie mam jej stwierdzonej w sumie wstydze się tego i dlatego nigdzie z tym nie poszłam i z nikim o tym nie rozmawiam ale mam już tego dość. Też muszę wszystko sprawdzać ciągle się cofam do domu żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, ale najgorsze jest to że jak dotknę coś jedną ręką zaraz muszę dotknąć drugą , gdy nadepnę np na jakiś kamień muszę nadepnąć drugą nogą bo jak nie nadepnę to nie mogę iść dalej a od jakiegoś czasu doszło mi takie coś jak moja córka dotknię jakąś zabawkę czy jaką kolwiek rzecz która nie należy do mnie muszę też ją dotknąć. Jeszcze do tego wszystko liczę wiem ile w domu u znajomych w rodzinie w sklepie znajduję się schodów ile w danym miejscu kto ma płytek ile okien znajduję się w którym domu i mogę wymieniać bez końca. Z czytaniem tak samo muszę wszystko czytać dwa razy a jak nie przeczytam to ta mysl bedzie chodziła mi cały czas po głowie przeczytaj przeczytaj. To jest straszne wiecie gdzie najlepiej z tym problemem się udać z góry dzięki:)