Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica - objawy?

Gość Kaname

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, zobaczyłam te stronę i stwierdziłam, że podzielę się swoimi problemami, by być może znaleźć pomoc, albo osobę, która już to przechodziła.

Od czterech lat cierpię na poważną stwierdzoną depresje, ponadto rok temu zaczęła mi się niewinnie nerwica, nie mam bladego pojęcia nawet z jakiego powodu.

Przeszła już przez serce — szybkie bicie i mocne serca.
Gardło — uczucie braku możliwości przełykania
Oddech — uścisk w klatce piersiowej i problemy ze wdychaniem powietrza

A od niedawna, właściwie od tygodnia zaczęłam mieć problemy z głową i bardzo chciałabym się dowiedzieć czy to może być za sprawą nerwicy, czy to wina jakiegoś innego schorzenia.

Otóż moimi objawami w głowie są — ciągłe ciepło głowy, ból w głowie, jak i uciskanie i łaskotanie nerwów, ponadto przez to wszystko w myślach przewijają mi się rzeczy, których się boję, nie kontroluje ataków, w których płaczę histerycznie i jestem agresywna, często w myślach pojawiają mi się chęci zrobienia czegoś komuś, lub sobie przez to wszystko, dodatkowo czasem przez to wszystko mam objawy w innych częściach ciała na przykład tak jak nagłe łaskotanie przy paznokciach czy nadwrażliwość na niewielkie bodźce.

Może nie powinnam się tak rozpisywać i nawet nie wiem, czy dobrze to opisałam, ale bardzo mnie to męczy i nurtuje czy to może być od nerwicy i są szanse, że to minie.

Dopowiem jeszcze, że mam 17 lat i mieszkam, jeszcze w większej kawalerce gdzie dodatkowo cały czas jest, coś, co doprowadza mnie do szału.

Za wszelakie odpowiedzi bardzo Wszystkim dziękuję.