Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca i zawroty głowy

Gość Artur

Rekomendowane odpowiedzi

Co mi jest ? Po rozstaniu z kobietą (sporym stresie) odczuwam dziwne dolegliwości, ból serca, nie cały czas lecz chwilami, zawroty głowy. Byłem w sklepie, zaczeło mnie boleć serce, dość mocno, delikatnie zacząłem rozmasowywać serce i wtedy pojawiły się silne zawroty głowy, jakieś dziwne wibracje w głowie i czułem jak bym tracił przytomność. Jakoś jednak udało mi się wyjść na świeże powietrze, oddychałem spokojnie ,głęboko i jakoś mi to przeszło. To było 3 dni temu. Po sytuacji w sklepie więcej czegoś takiego nie było. Poszedłem później do pracy na noc i wszystko było ok, wróciłem do domu, położyłem się spać - też wszystko dobrze. Następnego dnia, kilka godzin po obudzeniu znów było to samo, trochę słabsze. Pojawiło się około 2 razy. Potem znów praca w nocy i jedyne co odczuwałem to skurcze w nogach, aż prawie upadłem, usiadłem, rozmasowałem nogi i wszystko było ok, serca nie odczuwałem. Dzisiaj gdy czekał na przystanku na tramwaj znów pojawiło się to samo, jednak po chwili przeszło. Wsiadłem do tramwaju i zaczynało robić mi się słabo, musiałem wysiąść. Na świeżym powietrzu czyję się dobrze, czasem tylko mam jakieś takie małe osłabienia, ale zaraz wracam do normy, najgorzej jak gdzieś muszę pojechać, wtedy gdy wsiadam do jakiegoś pojazdu to momentalnie mi słabo. W ogóle czuję się jakoś tak dziwnie, jakby we śnie. Proszę o informację co to może być ? ystarczą jakieś leki na uspokojenie ?
Witaj Artur, szczerze mowiąc to może być wszystko ale również nerwica. Idź do lekarza opowiec mu co się z tobą dzieje i zrób podstawowe badania, jak się okaże że wszystko ok, to automatycznie się uspokoisz. Skoro trafileś na to forum to znaczy że masz obawe o swoje zdrowie a być może twoje problemy wynikaja z lęku że zostaniesz sam. Minelo kilka dni od pierwszego ataku i widzisz że nic Ci się nie stało tak wiec pewnie jesteś zdrowy.
Witaj Artur,ja takie wszystkie objawy miałam i to jest nerwica,tak przynajmniej było ze mną,również miałam zawroty głowy i uczucie jakbym miala zaraz zemdleć i również gorzej się czułam w takich miejscach jak sklep,autobus czy tłum ludzi.kłucia serca również miałam i drętwienie nóg.U mnie była nerwica lękowa,teraz jest lepiej ale leczyłam się 6 miesięcy.Pozdrawiam. Najlepiej jak pójdziesz do lekarza,to z pewnością dowiesz się co Ci dolega,jak zrobisz badania.
Gość Patrycja25

Witam Mam podobne objawy do twoich. Lekarz stwierdził, że mam nadcisnienie i przepisał mi leki, ale nadal odczuwam tak jakby moje serce biło nieco szybciej. Czasem odczuwam kłucie serca, mam zawroty glowy. Gdy mnie zaczyna bolec serce to bol promieniuje w strone pachy, czasem czuje jak mi lewa ręka drętwieje. Miałam robione badania krwi i EKG- wszystkie wyniki mam dobre. Lekarz stwierdził, że to nerwy, ale sie dziwie bo gdyz zaczyna mnie kłuć czy bolec serce, zaczynam sie pocic to wcale niczym sie nie zdenerwowałam. To nastepuje samoistnie... Dodam,że mam 25 lat

Witam,nazywam się Daniel,moja dziewczyna ma od dłuższego czasu problemy ze zdrowiem,często robi się jej słabo tak 4 razy w tygodniu i kuje ją serce,badanie krwi jak dotąd nic nie wykazuje,bardzo proszę o pomoc,jakąś podpowiedz co to może być,nie wiem czy zgłosiłem to do odpowiedniego działu ponieważ się w ogóle nie znam na medycynie i tp,z góry bardzo dziękuje.