Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam piski jednostajne, nieprzerwanie od ośmiu lat.Nie są to piski w uszach lecz gdzieś w środku głowy Żadne leki nie pomagały. Ostatnio znajoma z USA powiedziała mi że mam niedobory kwasu glutaminowego. Czytałem więc o tym kwasie i się okazuje, że istotnie jest on odpowiedzialny za neuroprzekaźniki w mózgu. Czyżby to rzeczywiście miało jakiś związek? Może ktoś coś na ten temat słyszał?

Piszczenie ,głośne szumy w uchu ,u mnie były spowodowane otosklerozą.Jestem już po stapedotomii-wszczepieniu protezy do ucha i przez 4m-ce po operacji szumów i puszczenia nie było ,a teraz wróciły.I nie wiem czy jest sens z tym coś robić. Bo nie chcę kolejnej opoeracji. Czekam może ustąpią ...

Pisk szum w uszach może również wywołać *korek* z miodu w przewodzie usznym. Dzieje się tak przy długotrwale utrzymującym się katarze. kiedyś pomagało samo przeczyszczenie. Moje uszy były leczone na zapalenie ucha środkowego, które miałam 2 razy w roku przez jakieś 5lat(miałam 6-11lat). słyszę dobrze jednak lekki pisk i szum pozostał w lewym uchu. da się z tym żyć jednak jak jakakolwiek chrypka czy ból gardła nie ustanie po tygodniu od razu infekuje mi te ucho, które szumi. nie robię z tym już nic bo przestało mi to przeszkadzać. wydaje mi się że moi rodzice trochę zbagatelizowali problem. mimo moich próśb o pomoc.

Witam ja tez mam pisk w lewym uchu i prawym jakis szum lub jakies takie syczenie czy jest no to lek biore caviniton forte troch nieby pomogło ale tylko szum od głowy który bardzo słysze tylko rano po tym luku juz mniej tylko ten syk słychac jak ktos cos wiem niech na pisze

Witam.czy ktoś znalazł jakiś zloty środek na te szumy.oddam wiele za trafna podpowiedź.U mnie zaczęło się po masakrycznym katarze i sciekajacej wydzielinie z zatok.co się okazało ze zostało mi się do ucha z prawej strony.po wizytach u laryngologologa,tabletkach,kroplach do nosa niby miało przejść a tu dalej coś szumi ,burczy w tym uchu i tak o prawie od 8 miesięcy albo i dalej.na własną rękę zaczelem brać Ginkofar i nie widać różnicy po tygodniu.dodam ze mam krzywa przegrodę z prawej strony ( czy odgrywa to jakąś role)Pomocy .

Witajcie niestety dołączam do klubu *piskających*,od 3 dni mam nieustający pisk w lewym uchu,odczuwam efekt zapchanego ucha,może to tylko korek woskowinowy,oby...Znalazłem to forum i spróbuję zastosować to co polecacie,a wyglada to tak,Wasze cytaty: tinnitus auris PREPARATY Z MIŁORZĘBU JAPOŃSKIEGO zioła bitnera na watkę i do ucha na noc /Tanakan /Aktiv Kapselen/ Flavon/cavinton forte/ Mialem piski w uchu - nie przechodzily przez 2-3 miesiace. Badanie sluchu nie wykazalo zadnych zmian. Pomogly mi ( co moze sie wydawac mega dziwne i niezrozumiale, ale tak faktycznie bylo ) ziola Bittnera. Na noc nasaczylem wacik i sobie go wkladalem. Ustalo po ok tygodniu i nie wrocilo do dzis ( mialem to 2 lata temu ) Poszukiwalem bowiem informacji na roznych forach i gdzies sie natknalem na posta, w ktorym ktos polecal te ziola. Na poczatku ogarnelo mnie lekkie rozbawienie bo to ziola na zoladek ale NAPRAWDE pomogly. Ja walczyłam długo z szumami usznymi, aż natrafiłam na lekarza który polecił mi cavinton forte, na szczęście po kilku miesięcznej terapii szumy ustały Zalecona dawka to 1 tabl. (10mg) 3x dziennie czyli 30 mg I pewnego razu postanowiłem wyeliminować z jedzenia wszystko co zawierało cukier. Dosłownie przez dwa dni nie jadłem żadnych słodyczy, soków, owoców (nawet bananów), słodkich napojów, ciast. Dosłownie nic co zawierało cukry. Kolo sprawdzę twój sposób z cukrem, zalecam polecam dornicum Ja nie spozywam cukru od dwoch lat , kawy nie pijam a dzwoni w cholere w uszach. Co do pisku dla osób, które nie mogą sobie wyobrazić tego dźwięku proponuje otworzyć youtube i wpisać w pole wyszukiwania : 8kHz wyskoczy See How Long You Can Withstand This 8khz Sound! na dole w odpowiedziach co niektórzy ludzie piszą że słyszą właśnie taki sam dźwięk w uszach, więc może ktoś napisze czy ma to samo? ale od wczoraj wyłączyłem ten pisk i zawroty, aż uwierzyć nie mogę, że to się stało po zażyciu 2,5 ml kropli wyciągu z jemioły Przeczytalam ze czasami da sie to wyleczyc na jakis czas pijawkami. W gabi.ecie przykladaja dwie z tylu i dwie z przodu przy uszach Niech twoja mama spróbuje pić miłorząb japoński. kuracja 3 mc

Gość smutna dziewczyna

Witam Was , mieszkam w Niemczech ( pisze po to , aby zasugerowac inne mozliwosci wykluczenia piskow , na ktore sama cierpie) i od dwoch tygodni mam ciagle *piszczenie* w glowie. Neurolog zasugerowala przyjmowanie preparatu : Tebonin forte 1x dziennie. Jest to preparat gingo. Rozpoczelam rowniez akupunkture. Ortopeda nie wyklucza, iz moze byc to spowodowane zmianami w odcinku kregow szyjnych. Trzeba duzo wody pic,, chodzic na spacery, wyluzowac sie. Przed kilkowa laty mialam piski i szumy w glowie. Laryngolog stwierdzila *zawal w uchu* ( po przetlumaczeniu). Bralam cortyson w kroplowce przez tydzien, nastepnie cortyson w tabletkach ( 2 tyg) i bylo lepiej przez dluzszy czas. Jesli bede wiedziec cos nowego, chetnie sie z Wami podziele informacjami. Zycze spokoju i wytrwalosci :-)

Gość Katarzyna P

Od prawie dwóch lat mam ciągły dżwięk w uchu , taki gwizd. Byłam u audiologa, wykonano mi badanie słuchu i stwierdzono, że mam niewielki niedosłuch. Ja sama w codziennym życiu nie odczuwam tego. Myślę , że ten ciągły dżwięk to badanie utródniał, ale moja pani doktor tego nie skomentowała. Wogóle jakby tego nie słyszała a ja cierpię. Bardzo mnie to męczy , jestem coraz bardziej rozdrażniona. Poradżcie , co robić? Może znacie jakieś sposoby? Mam wrażenie ,że lekarka myśli , że udaję.

Ja mam pisk ok. 8 KHz z natężeniem ok-2 -3 dB wobec *normalnych* dźwięków typu rozmowa czy odgłosy otoczenia - a więc bardzo głośno. Jestem po rezonansie magnetycznym,który niczego nie wykazał. Skierowano mnie na fizjoterapię - oczywiście również nie pomogło. Szukam dalej. Teraz będziemy sprawdzać tzw. odkleszczowe a w dalszej kolejności metale ciężkie (rtęć,ołów,kadm). Lekarze oczywiście chcieliby aby się do tego *przyzwyczajać*,więc to ja prowadzę leczenie.

Do AAAAAA: powiedział co wiedział... Kleszcze to bardzo dobry trop,choć metale ciężkie bardziej *rozpowszechniony*. Słyszałeś o chelatacji? To powinno się zrobić jeśli przeżyło się te 30 - 50 lat, podobnie jak czyszczenie jelita grubego. To są *stałe chwyty* i do tego się zaczyna - następnie szczegółowe badanie krwi na pierwiastki, zmiana diety + ew. suplementacja. D3+K2/Mk7.......To wszystko mam już za sobą i czuje się o całe niebo lepiej...ale pisk pozostał. Jeszcze!

Witam wszystkich Mam 38 lat i mój problem rozpoczął się ok. 2 lata temu , dość nagle. Od tego czasu prawie naokrągło piszczy mi w głowie. Dokładnie taki dzwięk jak tu ktoś opisywał 8000 Kz. Porobiłem badania krwi, hormonów tarczycy, byłem 3 razy prywatnie u dobrego laryngologa i NIC. Teraz chce jeszcze tomografię głowy wykonać bo ten dzwięk poważnie daje mi w kość. Zauważyłem, że wtedy jak piszczy głośniej to czuję jakby mnie łamało/ciągnęło coś jakby od szczęk skroniowych w dół. Dodatkowo zauważyłem ( proszę się nie śmiać ), że po alkoholu na drugi dzień mam jednodniową przerwę od pisku. Podobnie jest jak wezmę Nospę, jakby coś się rozkurczało, sam nie wiem. Miał ktoś coś podobnego może i znalazł tego przyczynę??? Ja przeanalizowałem wiele opcji i nie mogę znaleźć co jest źródłem problemu, a może to Borelioza??? Będę wdzięczny za rady i sugestie

Gość Radislavus

Byłem dzisiaj u laryngologa... i powiedział mi że gdybym wcześniej max 1tydz. od początku tego *piszczenia/szumu* przyszedł można by to było wyleczyć. Przepisał mi: Vicebrol Forte i Geratam1200mg będzie próbował. Mam nadzieję że te tabletki dadzą rade bo już można o ujeć od tego szumu... Aaa... mówił żeby nie płukać i wlewać sobie do ucha różnych cudów bo można całkiem ogłuchnąć...