Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja w Instytucie Kardiologii w Aninie

Gość Jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Jędrku - są preparaty które mogą radykalnie usunąć choroby serca, nie dopuścić do udarów i zawałów.. Może trudno jest Ci w to uwierzyć... Zadzwoń do mnie- niewiele Cię to będzie kosztowało (parę groszy rozmowa tel),a być może to odmieni Twoje życie. pozdrawiam. Barbara tel. 0501 232 804, 22 7883457
Gość Jędrek
o to jestem po!!! W piątek rano zgłosiłem się do IK Anin . Zaraz zaczęły się badania ,krew, echo, rentgen. i wyjazdowe na Szaserów -Tomografię .Sobota i niedziela to błogi odpoczynek i zwiedzanie Instytutu. W poniedziałek Holter (12 ) i we wtorek o 8,30 leżałem już na stole. Zabieg trwał ok. 4 godz. Wykonano izolację trzech żył płucnych i częściowo czwartej oraz ablację CTI=*SR ( cokolwiek to znaczy :D)Wykonujący zabieg Pan doktor Derejko ( wspaniały człowiek i lekarz – jeszcze raz serdecznie dziękuje) i po zapoznaniu się z przebiegiem Pan prof. Walczak oraz Pani dr. Szufladowicz wszyscy stwierdzili że zabieg się udał i powinienem być dobrej myśli. Zastrzegli że różnego rodzaju dolegliwości mogą występować jeszcze nawet przez trzy miesiące . Pacjenci przechodzą to bardzo różnie. Po zabiegu , we wtorek i środę czułem się osłabiony ale „ do wytrzymania” W czwartek ok. 16 wypis. Do dzisiejszego dnia czuję w klatce lekkie pieczenie, miałem też dwa migotania które samoistnie po krótkim ( jak na mnie) czasie minęły. Wszystkim obawiającym się ablacji śmiało mogę powiedzieć że żałuję iż nie zrobiłem tego wcześniej i z pewnością jeśli będę musiał powtórzyć, zrobię to bez wahania. Przyznaję że podczas „przypalania” elektrodami boli, ale jest to ból do wytrzymania, tym bardziej że momentalnie podają środki znieczulające. Serdecznie polecam wszystkim Instytut Kardiologii, może to jeszcze nie jest „ Leśna Góra” :) ale za to fachowcy na najwyższym poziomie. Każdy pacjent jest traktowany z jak największym szacunkiem zarówno przez profesora, lekarzy jak i pielęgniarki czy salowe. Takiego profesjonalizmu, fachowości oraz sympatii nie spotkałem w żadnym innym szpitalu ( a w paru już byłem) Serdecznie wszystkim dziękuję!!!
No Jedrek, gratulacje, to wspaniali lekarze, napewo bedzie ok, musisz przeczekac, ja jestem przed ablacja w Centrum Kardiologii Anin na Plowieckiej, bedzie mi ja wykonywal zespol pod Kierownictwem Pana Prof. Franciszka Walczaka. Pozdrawiam serdecznie.
Gość Jędrek
. Miło jest pogadać z ludźmi którzy wiedzą o czym piszemy. Nawet lekarze w większości znają nasz problem tak raczej z książek. To tak jak by ktoś czytał jak smakuję lizak. Niby wiesz że słodki, owocowy, ale tak naprawdę nawet nie wiesz czy go lubisz czy nie. Na tym forum spotkałem samych fachowców. Pewnie dlatego tak świetnie się rozumiemy i trzymamy kciuki za każdego pozdrawiam
Dokładnie !! Rodzina, przyjaciele, znajomi ... wszyscy współczują, dają dobre rady, ale tak naprawdę nie maja pojęcia o co nam chodzi :) Tutaj poczułam, że ludzie rozumieją co do nich mówie , mało tego ... mają to samo! Nie jestem z tym sama ! :))))))
Amadea - zmienili mi termin na 20.03.07 poniewaz nie dojechalbym na wczesne rano, bo lekarze zmienili godziny zabiegow, mialem umowione popoludnie ale wyjezdzali na sympozjum, dlatego. Ja ze wzgledu na zamieszkanie ablacje bede mial w godzinach popoludniowych. Pozdrawiam serdecznie.
witam Was serdecznie. Jestem po zabiegu 12 dzień czuję się świetnie i polecam wam ekipę pod kierownictwem Pana Prof. F.Walczaka to wspaniali fachowcy w których ręce można się oddać z pełnym zaufaniem.Piszcie ,a chętnie odpowiem na każde pytanie. Pozdrawiam serdecznie
Gość Kasiaowocelesne

Jestem właśnie przed podjęciem decyzji o ablacji, to co tu przeczytałam uspakaja jednak na myśl o zabiegu trzęsą się w środku. Jaki szpital i jakiego specjalistę polecacie abym mogła się skonsultować przed ostatecznym podjęciem decyzji? Pozdrawiam bardzo ciepło, Kasia

Współczuję bardzo i rozumiem.Też tatę straciłam na oddziale kardiologii ( nie w Aninie) i też uważam,że przez lekarzy - zawał ;-( tata dostał trzy godz po przyjęciu na oddzial. I nadal nie rozumiem jak mogli temu nie zapobiec jeżeli miał typowe objawy i dlaczego czekali i żadnych leków przez te 3 godziny nie podali!!! A niby pierwsze pół godziny ważne przy zawale.Ale ja nie o tym! Teraz mój mąz ma miec zabieg ablacji w Aninie i też się denerwuję i płaczę. Proszę tak nie pisać bo każdy przypadek jest inny i proszę mi uwierzyć,że takie posty są bardzo ale to bardzo przygnebiające bo kazdy się boi ;-( Nie mamy wyjścia żeby nie zrobić zabiegu bo mąż się źle czuje ;-(

Do Blondynki ;-) Też jestem blondynką ale myślę że Ty tą typową ;-) Mąż nie będzie pierwszy raz ablowany niestety i wiem jak to jest po nieudanym zabiegu i wiem w jakim stanie jest jego serce więc wiem o czym napisałam ponieważ borykamy się już wiele lat z arytmią i złym stanem zdrowia. Tak po zabiegach na zębach też mogą być powikłania i uważam,że nie jest to powód do śmiechu jednak prawdopodobieństwo powikłań ze skutkiem śmiertelnym jest trochę inne niż po zabiegach na sercu. Cieszę się,że Tobie się udało i uważam, że posty o udanych zabiegach dodają otuchy i nadziei ;-) Pozdrawiam

Jest tak: Z reguły pobyt na oddziale KZRS podczas ablacji trwa 3 dni. Jednego dnia przyjeżdżasz, drugiego ablacja, trzeciego do domu. I tak właśnie jest jeśli wszystko przebiegło podczas zabiegu dobrze, bez żadnych powikłań i Ty czujesz się dobrze. W razie jakichkolwiek nieprawidłowości czas pobytu może się wydłużyć. Pytanie ode mnie, jak długo czekałaś na wyznaczenie terminu zabiegu i z jakiego powodu masz robiony zabieg? Pozdrawiam.