Gość Lukasz1988 Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Dzien dobry W ciagu ostatnich ok 3-4 miesiecy dałem sie namówić na diete wegetrianska (o ok 90% wyeliminowałem wszelkie produkty pochodzenian zwierzęcego). Około miesiąc temu zaczęły się w moim przypadku problemy natury kardiologicznej tj. kolatanie serca, odrobine podniesione cisnienie ok 130/90-135/90, towarzyszacy niepokoj i lek. Byłem u kardiologa stwierdził dodatkowy arytmie w postaci dodatkowego skurczu, na zasadzie 4 skurcze, chwila przerwy jakby serce miało przestać bic i kolejny skurcz. Ponadto nie stwierdzono jakichs bardziej niepokojących symptomów. Kardiolog powiedział zeby sobie wyobrazić pokój ściany i wisząca lampę, wszystko w pokoju porzadku tylko żarówka w lampce delikatnie miga 😉 przepisal aspargin troche pomógł ale problem nadal czasem występuje lżej lub mocniej. Dodam ze gdy zaczęły się problemy rowniez piłem 2-3 kawy dziennie lub herbaty zielone dziennie. Moje pytanie czy wszystkie powyżej opisane kwestie mogly się przyczynić do obniżenia w organizmie poziomu witaminy b12 zelaza lub zaczeko brakowac protein? Robilem badania krwi na tarczyce, trzustke i elektrolity wszystko było w normie. Wiek 33 lata ok 90kg wagi 175cm wzrostu. Dziekuje za wszelkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa39zToF Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Zbadaj poziom magnezu i potasu. Pij dużo wody. I skonsultuj z kardiologiem brak mięsa w diecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Luksz1988 Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Witam Badania na elektrolity zrobilem i sa w normie. Stad zastanawiam sie czy bardziej nie chodzi o za niska podaz protein lub witaminy b12. Pytanie czy w tym wypadku w takim pkresie czasu jest w ogole mozliweaby sie pojawily problemy takiej natury z wyzej wymienoych powodów czy raczej 3-4 miesiące to za krotko aby doszlo do problemow z poodu wlasie np. Bialka lub wit B12 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jaj Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Za wcześnie na ewentualny niedobór spowodowany dieta Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi