Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Grupa wsparcia dla rzucających palenie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mamnadzieje

Palę od 3 lat, próbuję nie palić..od wczoraj ;] bardzo poważnie chcę rzucić ,bo zwyczajnie nie stać mnie na taki nałóg,tym bardziej ,że ostatnio wypalałam kilkanaście papierosów dziennie.. Poza tym strasznie dawało odemnie fajkami..człowiek się poci więcej,musi kombinować jak ,gdzie i za co zapalić, męczy mnie to a poza tym palenie jest bardzo *niekobiece*. Mam nadzieję ,że mi się uda..Nie chcę stosować żadnych zastępników,ponieważ mogłabym wpaść z nałogu w nałóg.. Zdaję sobie sprawę,że nie mogę ulec pokucie *to tylko jeden papieros* ,bo to przekreśliłoby wszystko.. Bardzo mi ciężko bo prawie wszyscy moi znajomi są palaczami...

Ja nie palę od Wigilii ,tzn.w Wigilię zaplaiłam ostatniego papierosa ....żrę jak krowa ,ale nie ciagnie mnie do palenia ,lubię natomiast wąchać jak ktoś pali :)Sama się dziwię że mnie nie ciągnie .A paliłam pakę dziennie od 18 lat .

Fajny pomysł, trzeba się wzajemnie wspierać. Ja na początek polecę ze swojej strony metodę, która w moim przypadku była dużym krokiem w kierunku rzucenia palenia. Chodzi o biorezonans: http://biorezonans-warszawa.com Oczywiście skuteczność nie jest gwarantowana w każdym przypadku - wiadomo, ale niektórym (w tym i mi) to naprawdę pomogło.

Gość kardiowerterka

Hej Ludziska :-) nie palę od 3 stycznia. To jest straszna meczarnia. Świadomie rzucilam ponieważ z dymem szło baaaaardzo dużo kasy :( Podobno z każdym dniem latwiej a ja każdego dnią wręcz dostaje szału. Wszystko kojarzy mi się z papierosami. Mam wrażenie że już nic nie jest w stanie dac mi tyle przyjemności to *sztach* fajką. Ten rytuał icia porannej kawy z papierosem. Nie znajduje żadnego zamiennika który dawalby mi tyle przyjemności co papieros. Co robić??? Probuję zmienić myślenie. Ale o czym mam mysleć???? Pomóżcie, plisss! Pozdrawiam Sylwia

Sobota 26.08 Podjąłem decyzje o rzuceniu palenia. Próbowałem wielu metod: Biorezonans,plastry,e-papierosy,gumy niquitin, tabex. Nie zadziałało. Postanowiłem bez żadnych wspomagaczy. Może trzeba trochę się pomęczyć po to, by poczuć smak rzucenia palenia. Czuje lęk przed pustką i głodem nikotynowym. Będę na bieżąco pisał o swoich poczynaniach.

Gość Fenka29

Wszystko jest w naszej głowie! Zajmuję się uzależnieniem psychicznym, fizycznym i zmianą nawyków. Rzucanie palenia może być nadzwyczaj łatwe i przyjemne. Za pomocą kombinacji różnych technik i metod stosowanych w psychoterapii działam na świadomą i podświadomą część umysłu palacza. Wszystko odbywa się w ciągu jednej sesji terapeutycznej ( 3-4 godziny). Na koniec - dla chętnych - hipnoterapia (skutecznie dopełnia efekt terapii podstawowej, ale sama w sobie ma tylko/ aż 30% skuteczności). Naprawdę warto skończyć z tym świństwem. Prawie 6 lat temu rzuciłam tą metodą palenie (paliłam 2.5 paczki dziennie!!!) z dnia na dzień, bez najmniejszego problemu - wręcz z radością! 6 lat przygotowywałam się by zawodowo pomagać innym w wyjściu z tego nałogu. Szczegóły na www.empiria-terapia.pl Warto zrobić to dla siebie!