Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca nasilający się przy wysiłku i drętwienie ręki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 16 lat od 5 dni praktycznie non stop boli mnie serce i czasem drętwieje mi lewa ręka. Mam krzywy kręgosłup. Uprawiam mało sportu około 1 godziny dziennie. Siedze przed komputerem około 5 godzin w jednej pozycji. Jem mało warzyw i owoców. Czasem kręci mi się w głowie i robi mi się gorąco. Nie wiem co to może być pojutrze idę do lekarza. Boje sie, pomocy. Co to może byc. Ps: Ból nasila sie przy wysiłku.
Najpewniej spowodowane jest to od kręgosłupa, ale niewątpliwie konieczne są badania lekarskie. *Ból serca* jest dość częstym objawem problemów odkręgosłupowych szczególnie w przypadkach gdy spędza się tyle czasu w wymuszonej, jednej pozycji (przed komputerem).
Gość Małgosia
No skoro jesz mało owoców i warzyw to możesz mieć niedobór witamin co powoduje złe samopoczucie,a co za tym idzie brakuję Ci magnezu to i odczuwasz skurcze.Ja mam 18 lat i w czerwcu dowiedziałam się że mam wypadanie płatka zastawki mitralnej i takie objawy jak twoje mam na codzień i przestałam się tym przjmować.Moim zdaniem powinnaś wziąść się za siebie i nie siedzieć 5 godzin przed komputeram wiem komp to fajna sprawa sama lubię posiedzieć przed nim ale więcej ruchu przede wszystkim na świeżym powietrzu zwłaszcza że teraz dni są ciepłe wtedy i dotlenisz się.Możesz mieć też anemię spowodowaną brakiem witamin przy której wystepują zawroty głowy.A co do krzywego kręgosłupa to myślę że przydałaby się jakaś rehabilitacja albo zajęcia korekcyjne. Ale nie przejmuj się bedzie dobrze:)
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi chyba macie racje. Dziś bylem u lekarza dal mi jakieś witaminy powiedział ze może to być spowodowane okresem dojrzewania skrzywieniem kręgosłupa i niedoborem witamin. Dał mi jakieś witaminy i syrop. Ale muszę kopic jeszcze magnez skoro tak mówicie. Doktor słuchał z 10 min mojego serca i nic nie powiedział co on tam słyszał na ekg ani echo mnie nie wysłał. Bałem się ze to jakaś wada serca ;/