Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicach nerki i biodra

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najszybciej pójśc zrobić podstawowe badania a potem się zobaczy i nie marudzić że się nie ma czasu bo to Twoje zdrowie i życie, ja też przeszłam katorgę i teraz po 4 latach jestem spokojna, biorę asamax-mam problemy z jelitami i liczę na to że chemoprewencja mi pomoże uniknąć raka

Witam , ja również mam takie bóle .. nie mam pojęcia co to jest , są krótkie , bo trwają około minuty i nie są zbyt częste. Myślałam , że to od kręgosłupa , gdyż nie jestem osobą bardzo o niego dbającą , zdaża mi się garbić i tak dalej .. Bóle te są bardzo intensywne , to takie uczucie , jakby ktoś wbijał Ci w okolice nerki jakiś pręt. Nie wiem , czy to kłopoty z nerką , czy z kręgosłupem , a może z jakimś innym narządem. Jak ktoś będzie miał informację na temat takich bóli , to byłabym wdzięczna za podpowiedź ;) Pozdrawiam , Wiki ; )

Znalazłam coś o tych bólach. Może Wam coś to pomoże , u mnie chyba jest to spowodowane niewłaściwym siedzeniem , garbieniem się itd. Czyli w moim przypadku - kręgosłup. http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,8599561,Kregoslup_czy_nerki__Co_mnie_boli_.html mam nadzieję , że pomogłam ;)

Witam wszystkich :) jeśli to komuś pomoże to dobrze. Miałem coś takiego ze 3 lata temu i teraz powrócił :(. Mianowicie BÓl jak holera w okolicy nerki u mnie prawej, człowiek nie może spać nie może nic robić bo tak boli że niemożna logicznie myśleć, wiem bo nie spałem przez dwa tyg, po schodach się czołgałem nie mogłem jeździć samochodem kompletnie nic. Jeśli Tak cię boli to sprawdź czy nie masz takiego balonu (powiększenia) w okolicy nerki, jeśli tak, to prawdopodobnie masz skurcz który trzyma cię cały czas a potem może być jeszcze gorzej, wiem bo miałem, ból nie do opisania w skali 1-10 to 100. Ten skurcz musi gdzieś ugniatać nerw kulszowy. Czy jeśli idziesz i chcesz coś podnieść z podłogi przechyla cię na lewą sronę jeśli boli Cię prawa strona ? i prawdopodobnie na odwrót ? To napewno to jest To 100. Pędem do lekarza, jeśli stwierdzi powiększenie w okolicach nerek to leki na rozkurczenie, ból minie po kilku godzinach. Proponuje wizyte w gabinecie medycyny niekonwencjonalnej na masaż stóp (ponieważ na stopach są wszelkie receptory wszystkich narządów ), podczas masażu stopy prawdopodobnie będzie boleć miejsce gdzie znajdują się receptory odpowiadających narządów, kilka wizyt i będzie dobrze i ćwiczenia napinająco-rozluźniające. W zimie klapki z jeżykiem w lecie bieganie po plaży gdzie jest żwirek (naturalne masaże).

Gość BEZIMIENNA

Witam. Od kilku lat ( około 4) odczuwam bóle po prawej i lewej stronie w okolicach nerek oraz bioder. Bylam juz u wielu lekarzy, ostatnio trafilam na oddzial nefrologii, gdzie badania nic nie wykazaly. Boli mnie szczegolnie przy oddawaniu moczu oraz przy szybkiej zmianie temperatury (ciepla woda- zimne plytki, cieple pomieszczenie- zimno na zewnatrz). Ogolnie mam skoliozę oraz prawę biodro wyżej, dlatego też podobno odczuwam po prawej stronie większy ból. Nie wiem, czy to ma jakikolwiek związek z tym, ale wiecznie mam zimne ręce i stopy. Mam nieskończone 18 lat i jest to dla mnie uciążliwe, szczególnie w szkole, gdy koledzy muszę mnie nieść do sali, ponieważ sama nie mogę się ruszyć. Ktoś miał podobny przypadek?

Miałem objawy podobne, ból lewej nerki. Na początku ból był niewielki, podkładałem sobie poduszkę pod plecy i jakoś spałem. Z czasem ból się nasilił, spałem na siedząco i zaciskałem sobie żebra paskiem. Nadmienię, że w między czasie zrobiłem badania nerek i prześwietlenie klatki piersiowej. Nie miałem gorączki. Poszedłem na USG do znanego lekarza w Szczecinie. Okazało się że mam ZAPALENIE OPŁUCNEJ z płynem, trafiłem do szpitala. Prześwietlenie nic nie wykazało ponieważ nie zrobiono mi prześwietlenia z boku.