Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Puchnięcie górnej wargi po rozległym zawale

Piasek

Rekomendowane odpowiedzi

U mojej mama po rozległym zawale serca pojawja się opuchniecie górnej wargi ust zdarza to się dosyć często wiem ,że mama miała tak na kilkanaście godzin przed zawałem a lekarz przepisał jej jakeś leki od alergii co dla mnie jes to paranoja bo mama miała jurz jakiś stan przedzawałowy i lekarz powinien ją zbadać i to wychwycić. Mama miała zawał miesiąc temu na badaniach kontrolnych lekarz mamie nic na ten temat nie powiedział. Morze na tym portalu czegoś więcej na ten temat się dowiem od czego to zależy i co jest przyczyną puchnięcia ust u osoby po zawale.
mam 20 lat i wlasnie jestem zaniepokojona poniewaz spuchly mi strasznie usta boli mnie zoladek i sciska w klatce piersiowej dzis bym zemdlala oprocz tego mam zapalenie zebodolu jestem po antybiotykach i biore ketonal na bol ostatnio zamiast normalnego stolca byla wofda i krew nie wiem co sie dzieje zle sie czuje :(
Gość Krzysztof
Znam się na medycynie tyle, co wszyscy, którzy jej podlegamy. Może to też być - już teraz po czasie - tzw. wyważanie otwartych drzwi. Spróbuję jednak się wypowiedzieć, przywołując swoją wiedzę, wypływającą z obserwacji siebie i wiedzy, uzyskanej z doświadczeń znajomych czy - często przypadkowo - uzyskanych wiadomości. Takie objawy mogą być wywołane wrzodem żołądka czy dwunastnicy lub (bądź ,,i**) zmęczeniem układu immunologicznego organizmu (broniącego organizm przed chorobotwórczymi drobnoustrojami i wyniszczającymi pokarmami, np. z grupy GMO, zastarzałym nietrawieniem niektórych pokarmów itp.). Wprawdzie krwawienia nie miewam, ale kakao, mleko UHT, właśnie produkty GMO czy orzechy (nie mówiąc już o pysznej mlecznej czekoladzie z orzechami) - powodują u mnie rozstrój całego przewodu pokarmowego, objawiający się uciążliwymi ,,stolcami**, będącymi w rzeczywistości ,,wodą** z bezbarwnym śluzem, co bardzo mi utrudnia codzienne funkcjonowanie w społeczeństwie, w pracy.