Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle pod żebrami przy stresującej pracy a nerwica

Del_Rey

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo , Też mnie boli po lewej stronie a zrobiłem wszystkie chyba badania : - chyba z 10 x krew - w tym próby watrobowe , trzustkowe + marker nowotworowy trzustka drogi zółciowe , wątroba na wirusowe zapalenie b i c - wielkokrotne usg jamy brzusznej - kiedy bolało i nie bolało - gastroskopia - może coś promieniuje - kolonoskopia - może coś z jelitem - i w końcu tomograf - bo może coś czego nie widać i co i nic wszystko w normie , więc pomimo że coś mnie boli to wszystko jest niby OK. To tak dla pociesznia , pozdrawiam
Gość Monika 14-lat

Mam 14-lat.Mam bóle z lewej strony pod żebrami i nie wiem co mi jest..Przy stresie albo jak siedzę nie wygodnie,zaczyna mnie boleć..tak kuć..nie wiem jak mam sobie z tym poradzić wiele osób mówiło mi że to być może to nerwica..,ale..jestem wcześniakiem i jak byłam mała miałam zapalenie płuc tnz. miałam źle rozwinięte płuca...Wiec to mogło wrócić?Bóle takie mam od ok 1roku..Pomóżcie..;(

witam przeczytalam wszystkie wypowiedzi dotyczace bòlu w lewym boku pod zebrami i po raz kolejny stwierdzilam ,ze mus z tym bòlem zyc do konca...nikt mi nie pomoze hehe moja historia zaczela sie w wieku jakis paru lat zycia...straszny bòl w lewym boku,goraczka,zielonkawe uplawy. Caly zastep lekarzy i specjaslistow ,moze nerka i trzeba zrobic diete? blablabla nic nie widac,*wszystko w porzadku ,ale dobrze byloby otworzyc brzuszek i zobaczyc* na to ja w ryk i do rodzicielki*mamusiu nie!* tak to sie ciagnie juz z 34 lata i w przeciagu roku mam ataki jakies 4 razy ,ktore klada mnie na wyrku i skrecaja w moim bolu.Ratuje sie za kazdym razem prochami przeciwbolowymi na paracetamolu ,bo tylko to na mnie dziala i czekam jakis tydzien na poprawe:( zwrocilam uwage na to,ze piszecie o zmianach zwyrodnieniowych kregoslupa...moze tu lezy przyczyna? albo stres i stany lekowe? ale jak nam lekarz jakis madry nie pomorze to sami tez chyba tego nie zrobimy wiec badzmy dobrych mysli,moze kiedys kogos madrego znajdziemy...chyba ze sie taki jeszcze nie urodzil pozdrawiam wszystkich w bolu i ide po kolejnego procha:)

ja tez mam takie bole po lewej stronie w sumie ja to czuje jak cos w rodzaju ucisku a przy tym mam problemy z odbijaniem przez to wlasnie tak jakby mi cos uciskalo a jak mi sie odbije to wraca wszystko do normy ale ten bol mi promieniuje do kregoslupa i do lewej reki weic sama nie wiem co to jest kregoslup wykluczony ze to od niego . Ciagle mysle czy to nie jest cos od zoladka przelyku????

Mam to samo , o dziwo i to nie żart po paru godzinach skręcającego bólu (nie ciągłego ) wypiłem 1 piwo i mi przeszło po paru minutach -nie namawiam do picia ale nie żartuję.Tak silny ból w tym miejscu miałem 2 raz , poprzednio jakieś pół roku temu.

Ja mam podobne objawy 1.1.12 trfailam do szpitala z ostrym bolem pod lewym zebrem mialam wszytskie badania w tym gastro:( wyszlo nadzerki na dwunastnicy ale nic po za tym bol ustapil po 4 dniach wyszlam ze szpitala wczoraj dostalam naglego ataku i temperatury 38 stopni dostalam 3 kroplowki i mnie wyposcili mowiac ze to na tle nerwowym a niczym sie nie denerwuje:( bol czuje nadal mniejszy ale caly czas czuje klucie(

Tez mam taki bol po lewej stronie. We wrzesniu robilam usg wszystko ok, dwa lata temu mialam gastroskopie i kolonoskopie . Tak sie zastanawiam czy trzustka w obrazie usg moze wygladac dobrze a jednak cos by sie z nia dzialo? Jakie powinnam zrobic badania np. Krwi? Lekarz mi skierowania nie da, taki lekarz, wiec go nie zapytam bo zaraz bedzie oczami wywracal ze wymyslam. Ale fajnie byloby wiedziec dlaczego mnie boli bo jestem zdenerwowana ze nie wiadomo co to za bol.

Bol pod lewym zebrem od dwoch lat. badanie krwi, gastroskopia, kolnoskopia, usg, tomograf komputerowy i nic. najsmiesniejsze, ze zaczelo mi sie to po gastroskopii ktora bardzo strasznie przezylem, znaleziono wrzod zoladka ktory standardowo leczony IPP po badaniu kontrolnym zagojony ale od czasu tej gastroskopii caly czas boli mnie pod lewym zebrem.

Gość Lukasz123

Podobnie jak wy czuje ucisk z przodu zaraz pod lewym łukiem żebrowym poniżej mostka. Ucisk towarzyszy mi cały codziennie przez cały dzień. Jedynie w nocy ustępuje podczas snu. Badania kontrolne: Krew- 2x Kał na pasożyty Kał na krew utajoną 2 x USG jamy brzusznej Mocz 2x Gastroskopia Badanie na Helikobacter Kolonoskopia Urolog Wszystkie wyniki poza moczem za pierwszym razem (lekko podwyższona bilirubina) i gastroskopią (lekka przepuklina rozworu przełykowego i błona śluzowa żołądka lekko przerkwiona) wyszły bardzo dobrze. Poza uciskiem brzucha czuje wzdęcia i czasami zawroty głowy. Już nie wiem jakie badania wykonać...

Od około miesiąca odczuwam nieustanny dyskomfort po lewej stronie brzucha, tuż pod zebrami. Czasami jest to uczucie zimna, czasami klujacy ból (pojawia się też i na plecach i w okolicach pecherza), czasami dziwne wrażenie przelewania, a czasami pulsowanie w brzuchu. Ostatnio doszła tez podwyższona temperatura, biegunka i takie silne uczucie pulsowania w ramionach i udach. Wszystko pojawiło się tuż po tym jak miesiac poczułam coś w rodzaju pęknięcia pod mostkiem i coś jakby rozlanie. Byłam u trzech lekarzy, poki co robilam badania krwi, ktore wyszly idealnie i ekg, co wskazało przyspieszona prace serca. Lekarze podejrzewają newice, dostałam leki uspokajające i dusputalin retard na poprawienie pracy jelit, ale to nic nie pomaga. Czy ktoś miał podobnie? Jest się czym martwić? Rzecz jasna naczytalam się roznych rzeczy w internecie i juz każda ciężka choroba mi do mnie pasuje. Mam przez to wrażenie, że lekarze trochę mnie olewaja, żaden nie dał mi skierowania na dalsze badania, a na prywatne mnie nie stać. Nie wiem czy jest sens zawracać głowę kolejnemu lekarzowi...

Ja mam dyskomfort a czasem i kłucie pod lewym żebrem od ok. 12 lat. Zaczęło się od bardzo silnej sytuacji stresowej i tak zostało po dzień dzisiejszy. Dyskomfort czasem ustępuje na kilka lub kilkanaście dni i za chwile wraca. Szereg badań morfologicznych wykonałem, 2 razy kolonoskopię i gastroskipię oraz 4 razy USG i nic nieprawidłowego się nie dopatrzyli. Odchodzi chęć życia i radości z życia.

LUKASZ123 2014-12-14, 20:37 IP: 83.26.211.** Podobnie jak wy czuje ucisk z przodu zaraz pod lewym łukiem żebrowym poniżej mostka. Ucisk towarzyszy mi cały codziennie przez cały dzień. Jedynie w nocy ustępuje podczas snu. Badania kontrolne: Krew- 2x Kał na pasożyty Kał na krew utajoną 2 x USG jamy brzusznej Mocz 2x Gastroskopia Badanie na Helikobacter Kolonoskopia Urolog Wszystkie wyniki poza moczem za pierwszym razem (lekko podwyższona bilirubina) i gastroskopią (lekka przepuklina rozworu przełykowego i błona śluzowa żołądka lekko przerkwiona) wyszły bardzo dobrze. Poza uciskiem brzucha czuje wzdęcia i czasami zawroty głowy. Już nie wiem jakie badania wykonać... Do Łukasza: Mam dokładnie taki sam problem kropla w krople. Co to może być? Minęło ci ?

Gość Zwyklyczlek

U mnie również występuje ból pod lewym żebrem i co najlepsze od dwóch miesięcy mam temperaturę wahającą się w przedziale 36.8-37.3. Ból występuje praktycznie cały dzień i tak jakby jest bardziej wyczuwalny w pozycji siedzącej wyprostowanej, natomiast jak się wygodnie oprę pod skosem, to tak jakby ustępuje. Dostałem skierowanie na gastroskopie i zobaczymy co w trawie piszczy. Ogólnie czytając wpisy i szukając objawów, to można wpaść w obłęd. Teoretycznie mogę mieć nowotwory, tętniaki, zapalenia trzustki itp itd.. Człowiek posiada taką dziwną naturę, że zaczyna szukać i na siłę chce znaleźć a jak nie znajdzie to dalej szuka. Jak zrobię badania i wszystko będzie ok, to nie będę szukał tylko oleję temat bo szkoda życia na myślenie o chorobach. Teoretycznie każdego dnia można zakładać, że właśnie jakaś komórka rakowa się aktywowała i lada moment będziemy się żegnać. Warto cieszyć się życiem bo często ludzie chorzy bardziej doceniają każdą chwilę a ci zdrowi wiecznie narzekają i niszczą swoje zdrowie, a później jest płacz i lament. Także wszystkim życzę zdrowia i napiszcie jak tam u was bywa z temperaturą i jak coś będę więcej wiedział to dam znać.