Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból gardła podczas przełykania i chrypa

Gość tmk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od dosc długiego czasu - ponad miesiąca moze dwoch mam bole gardła - jest to ból podczas przełykani i czasami oddychania (po prawej stronie szyji). Towarzyszy temu czesto chrypa, którą musze *odchrząknąc* zeby jej nie było.. Co to moze być ? Byłem u lekarza domowego ale powiedział ze gardło mam wporządku...
Gość Alicja
Wybierz się do laryngologa a nie do domowego. Ja nie miałam bólu gardła ale miałam chrypkę i zmienioną barwę głosu. Okazało się,że mam guzki na strunach głosowych( brodawczaki) i trzeba było je usunąć w szpitalu w znieczuleniu ogólnym. Ale jak pisałam, nie miałam bólu gardła. nie mniej jednak lepiej to sprawdz.
Gość Hela 754
Witaj. Wizyta u laryngologa jest w twoim przypadku niezbędna. Ja miałam ból gardła i chrypkę przez 3 miesiące i okazało się że mam polipy na strunach głosowych, które były usuwane w szpitalu. Pozdrawiam

Drodzy forumowicze mam ten sam problem co autor tego postu meczy mnie to juz 2 miesiacy powiekszony migdal po prawej stronie caly czas wydzielina nieprzyjemna i czerwone gardlo bylem u lekarza przepisal mi antybiotyk ale to nic nie pomoglo bede musial isc do laryngologa tylko mam cykora ze na wynajduje mi zaraz chorob moze znacie cos dobrego do plukania gardla