Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częsty ból okolicy serca a gęsta krew

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio bol serca lub tez kaldki piersiowej niewiem dokladnie (bo lekarz nie potrafi jedoznacznie powiedziec) jest czesty,boli mnie codziennie , zmusilo mnie to do zrobienia badan krwi i mam nastepujace wyniki:(napisze co mam podwyzszone )trojglceryny 200 , MCHC 36.2 g/dl , RBC 5.90 , HGB 18.1 g/dl , PCT 0,312% , mocznik mam podwyzszony bo mam 45 mg/dl oraz mam podwyzszone cisnie w granicach 140 rozkurczowe 80pare a tetno 80 czy gesta krew i i te wyniki jakie mam moga powodowac bole serca jak temu zaradzic , co trzbea zrobic aby poleprzyc jakos krwi i pozbyc sie bolow jaka dieta itp??
Mialem podobne wyniki krwi tylko ze krwinek mam na ogol(5.6-6.0 zaleznie od nawodnienia organizmu)ale boli serca niemialem hemoglobine mam nizsza nieco bo 16.Proponowalbym echo serca :) moze jakies zwezenie organiczne ma Pan w sercu?Moze Pan pil male ilosci wody przez dluzszy czas?Albo mieszka Pan bardzo wysoko w gorach?Rozne moga byc przyczyny podwyzszenia liczby krwinek i hemoglobiny,proponowalbym jeszcze pic wiecej wody jesc wiecej warzyw i owocow przez dluzszy czas i wtedy zrobic badania krwi(moze organizm jest zakwaszony co te zmoz ebyc tego przyczyna).Jesli nic to nie da to echo serca.Pamietam gdy ja przyszedlem na badania krwi bylem odwodniony i mialem dosyc podwyzszone bo do 6 lbe krwinek pozniej lekarz prowadzacy tlumaczyl mi ze moze to byc tez spowodowane zwezeniem ktorejs z tetnic w organizmie dlatego w ramach obrony organizm nadprodukuje. Mocznik Norma 10-50 mg/dl (1.7-8.3 mmol/l) Wzrost Wzrost stężenia azotu mocznikowego ma miejsce w: w przypadku ostrych i przewlekłych chorób nerek w stanach charakteryzujących spadek przepływu nerkowego(WEDLUG MNIE COS Z TYM MOZE BYC TEZ ZWIAZANE) zwiększonym poziomie białek przy utrudnieniu odpływu moczu Wlasciwie to jeszcze nie powod do paniki ,ale na wszelki wypadek zrobic bedzie lepiej szersze badanka samo cisnienie przy takiej gestej krwi jeszcze w normie jest. POZDRAWIAM