Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicach serca, niskie ciśnienie i drętwienie ręki

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 14 lat i od ponad tygodnia odczuwam kłujący i *uciskający** ból w okolicach serca.Myślałem, że to nerwobóle i zażyłem APAP, niestety to nie pomogło... Oprócz tego czasami mam wrażenie, że moja lewa ręka lekko drętwieje. Miałem/Mam niskie ciśnienie (chyba) 102/52 puls okolo 100, wczesniej mialem jeszcze 89/63. Poza tym częściej boli mnie głowa i śpię dłużej niż zwykle, około 12godzin ale i tak odczuwam zmęczenie, czasami zasypiam w ciągu dnia. Moja mama miała podobno wadę serca związaną z zastawką. Czy powinienem zrobić sobie Echo Serca??? PS Może to troche prymitywne;P ale kiedy oprę się o coś łokciem i przyłoże zaciśniętą pięśc do ucha słysze bicie serca. Wszystko niby nomalnie działa ale co jakis czas jest przerwa i potem mocne uderzenie i spowrtotem normalnie (ta przerwa nie jest regularna, wystepuje róznie)
Gość Wojtek83
Jeżeli jeszcze nie robiłeś badań to koniecznie je zrób zwłaszcza echo serca to mogą być objawy wady zastawkowej, ale wcale nie muszą. Ja mam wade serca i wszystkie te objawy jakie wymieniłeś. Drętwienie prawej ręki a bardziej kciuka występuje u mnie z rana po przebudzeniu.Powiedz rodzicom i do lekarza.