Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... U mnie jest nieco gorzej (w sensie objawów). U mnie bóle w potylicy zaczęły się od lekkiego odczuwania ucisku, tak jakby coś mi weszło pod skórę. Potem zaczęły się nasilać. Lekarze rozkładali ręce (nie pisze o diagnozach jakie mi stawiali bez jakichkolwiek badań, by Cię nie wystraszyć). Postanowiłem wziąć sprawy w *prywatne ręce*-nieco kosztowne, ale opłacalne i rzeczowe. Po ostatecznie zleconym badaniu rezonansem magnetycznym, wyszło na to, że mam Zniesioną Lordozę Szyjną, gdzie są pewne uciski na kanaliki nawadniające. To już trwa prawie 3 miesiące (mam znajomego, który takie bóle miał przez ponad pół roku). Wcześniej podejrzewałem sam u siebie tzw. Neuralgię potyliczną (ucisk głównego nerwu potylicznego), ale lekarz całe szczęście to wykluczył (leczenie tylko inwazyjne-kończy się przecięciem tego nerwu). Willow78 z autopsji wiem, że strzelanie w ciemno może być irytujące i niepokojące (mówię o lekarzach). Zacznij od prywatnej wizyty u neurologa. Ten pewnie zleci Ci (oprócz analiz podstawowych, które powinieneś mieć już raczej) badanie Doplerowskie (USG tętnic domózgowych), a w ostateczności Rezonans albo Tomografię (nie martw się-to tylko groźnie brzmi). Niestety rezonans jest troszkę kosztowny... Ale po tym badaniu będziesz miał pewność *na czym stoisz*. Acha, zapomniałbym-nie zapomnij wspomnieć neurologowi, a właściwie zapytać, czy układ wegetatywny może mieć coś z tym wspólnego? (pytanie zadaj w przypadku, jeśli masz być może jakąkolwiek z nerwic). Pozdrawiam serdecznie-Tomasz