Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bicie serca w spoczynku

Gość Jacek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 37 lat,podczas spoczynku, a zwłaszcza gdy się położę(nie zawsze), odczuwam nieco przyspieszoną pracę serca i zwiększa się też moc uderzeń serca, aż leżenie staje się niewykonalne, bo serce wali jak młot. Od roku nie palę. Przed rzuceniem fajek, a gdy jeszcze doszło piwko no to serce *cuda* wyprawiało: potykanie, wskakiwanie na b. szybki puls,itp. Po rzuceniu papierosów potykanie ustąpiło(nie do końca), ale pozostała duża moc uderzeń właśnie w spoczynku, ale także po spożyciu większego posiłku. A jeszcze po ćwiczeniach na siłowni no to porafiło i do rana tłuc! Lekarz stwierdził, że nic mi nie jest! dał jakiś betabloker i po sprawie, a ja momentami mam taki dyskomfort, że żyć sie nie chce. O co tu chodzi z tym serduchem, co na to brać?
Mam to samo i niezwracam juz na to uwagi zbyt dlugo juz sie z tym mecze ,to przez papieroski i takie tam nadwaga duze posilki stresik w duzej mierze, to juz raczej tak zostanie chociaz pewnie po lekach i umiarkowanym wyslku w fizycznym mniej solnej diecie i mniej nayconych napewno ulzy.Silownie lepiej rzucic za duze obciazenie dla serducha wedlug mnie ,wiem to z doswiadczenia lepiej posc pobiegac lepiej sie spi i wogule,przed wysilkiem 2h nie jesc to wszystko.W zasadzie to po posilkach mam tak samo.A czy cisnienie w normie ma Pan?bo jesli tak to wlasciwie niema sie chyba czym martwic.Ewentualnie proponowal bym wykonanie echa serca. Pozdrawiam
W takim wypadku wszystko w porzadeczku:).Ja bym na Pana miejscu z silki zrezygnowal i zaczal biegac lub plywac, lepiej wplywa na uklad krazenia i samopoczucie przed wysilkiem najlepiej wziasc leki i nie przejmowac sie.Nie przetrenowywac sie!.Suplementy niech sobie Pan zakupi jakis tran lub inne zrodlo omega3(gwarantuje duzo lepsze samopoczucie, osobiscie sprawdzone)magnez-super dziala na organizm uwalnia dobrze od stresu likwiduje arytmie i takie bicia serca ,multiwitaminke i cos na ochrone watroby jakis hepatilek czy cos przed beta-blokerem.Nie dosalac potraw.Nagradzac sie czasem jakas pizza lub zapiekanka :D Pic 1-2 szklanek wody przed posilkami.W zasadzie powinno sie unormowac pięknie po pewnym okresie czasu :)No i ruch przedewszystkim.Serce Panu to pięknie wynagrodzi:D Powodzenka