Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

LIna w sumie leczylam się pół roku,powoli schodzilam z tego sedamu bo jest uzależniający i dlugo byłoby ryzykowne,ale udalo się wyjść bez większych klopotow. Jpb oj to kiepsko,trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Miejmy nadzieje,że to plamienie to nic złego,szybko leć do lekarza.... Wando kuruj się może to jakieś grypsko się przyplątalo,teraz tyle tego jest w powietrzu.
Gość madziaraaa86
Dokładnie.lepiej jechać do szpitala,tam zrobią usg i będziesz spokojna.Wyobrażcie sobie że w szpitalu w Poznaniu na Polnej jak ostatnio się dowiedziałam jak przyjeżdża kobieta która odczówa skurcze i boli ją podbrzusze ,jeżeli na usg i ktg nie stwierdzą nieprawidłowości to musi ona zapłacić i za ktg i za usg i dodatkowo za wizyte w szpitalu...dodam że to szpital państwowy..Jak dlamnie to jakieś nieporozumienie...
Dziewczyny bardzo dziękuje za odpowiedzi z samolotem,u mnie to dopiero 8 tydzień wiec chyba jeszcze można latać.Ale mam inny problem.Pisałam już Wam o tych moich bólach głowy.Codziennie je mam i teraz strasznie mnie meczy.Zmierzylam ciśnienie i mam ok,w normie.W pierwszej ciąży absolutnie tak nie miałam .Jak myślicie czy to możliwe ze mój wiek już troszkę starszy (prawie 37)niż Wasz i inaczej pracują hormony.Czy to możliwe ze po 3 miesiącu te bóle ustapia bo momentami naprawdę głowę rozsadza,aż mi na oczy zachodzi.Dajcie znać proszę.
Gość wanda73 gadu6790432
doniu, dzięki, ale mleka nie trawię:), a z czosnkiem musze uważac, bo wątroba mi się buntuje,, niestety, najlepsze lekarstwo jest dla mnie niedostępne. tym bardziej denerwujace,ze cala reszta rodziny się leczy czosnkiem, oczywiscie i tak choruja. mi już jakoś lepiej dzisiaj, moze dlatego,ze sie wyspałam, ale nerwy trzesą, tym bardziej,ze dzieciaki nie dają spokoju. hyba sobie dziś jeszcze poleżę. aga36; mnie tez bolała strasznie glowa na początku, to moja 6a ciaża , a łeb bolał dopiero pierwszy raz, więc coś rzeczywiscie z hormonami [mam 40 lat].ale przejdzie na pewno. madziaraaa; to chyba tylko ten szpital, sama bylam wszpitalu w wejherowie, bo krwawilam, zrobili mi usg i badanie i nic nie wykazalo, dostałam leki i poslali do domu, nie musialam placić. myślę,że to bezprawne i można rządać od nich rachunku i zwrotu od nfz. i dopiero ktoś tego nie zrobi, to będą sobie pozwalali. justi daj znać co u ciebie. pozdrawiam dziewczyny
Wandziu,mam pytanie,bo to chyba Ty mi pisalas ze ja z racji wieku,powyżej 35 lat będę miała robione wszystkie badania na Kase Chorych.Ja wracam do Polski(huuuuuurrrrraaaaa)ostatniego października i dopiero wtedy pójdę do gina,nawet jeszcze nie byłam badana.Czy to znaczy ze jak będę chodziła do ginekologa prywatnie to tez nie będę musiała płacić,czy w takiej sytuacji muszę chodzić panstwowo.Będę wdzięczna na odpowiedz.Zabko u mnie dzisiaj nienajgorzej,trochę skakalo serce,i ciagle nie mam apetytu.Ale jutro sobota wiec się pocieszam ze do 10 poleze w lozeczku.A jak u Ciebie?
Gość wanda73 gadu6790432
aga36 witaj. wiem ze jak się chodzi do ginekologa z nfz to masz zlecone badania za darmo, a po 35ym roku nalezą ci isę tez prenatalne za darmo za skierowaniem . ale jak jest od prywatnego to nie mam pojecia, od innych prywatnych lekarzy jak się ma skierowanie to się płaci, więc tu musisz popytać te, ktore chodza prywatnie. ja narazie chodze panstwowo, dobrym wyjsciem jest chodzenie do panstwowego lekarza prywatnie, bo wtedy daje ci skierowania na kasę chorych, z ksiażeczki rum, a traktuje jak prywatną pacjentkę. ze względu na to traktowanie ja bym ci rzdzila prywatnie. panstwowo to oni sa niezbyt mili , i do tego niczego się nie dowiesz, bo mój np. to się wogole nie odzywa, nawet jak pytam to jakieś mruknięcie tylko słyszę. wiec zastanow się , moze dziewczyny jeszcze coś dopowiedzą. szczegolnie te, co chodza prywatnie. mnie też trzesie od paru dni, a zła jestem jak osa.pozdrawiam.
Gość wanda73 gadu6790432
żabka , ja jestem z rumi, tez okolice gdańska:)))). obłoczek czasem gada ze mną na gadu, ale rzeczywiście na forum jej nie widać. miałam takie bicie serca w nocy,ze ojej, aż oddychac nie moglam, na szczeście bez lęków, ale i tak sie męczyłam, wczoraj wypilam na to slabą kawę i pomoglo, wiec dziś też i tez pomoglo. dziiwne,ale ważne ze jest lepiej. narazie staram się trochę wysprzatac dom, a potem biorę się za robienie obiadu, paskudnie mnie pobolewa podbrzusze, ale ja myślę,że te bóle moga być z nerwow, albo od kregoslupa, bo jak uda mi isę rozlużnić to przechodzą. pozdrawiam dziewczyny
Hej dziewczynki!!!Nie martwcie się o mnie jakoś się trzymam.Niby biorę tą amitryptylinę ale jakas depresyjna jestem cały czas.Tyle że śpię i nie mam napadów lęku.Brzuszek mi rośnie choć jak na 20 tydz.to naprawde mam bardzo mały.Aż sama się dziwię.Przytyłam tylko 1.5 kg mam nadzieje ze to nie przez leki niby gina mówi że wszystko ok z ciążą ale ja to zaraz mam tysiące myśli że to napewno przez to.Ehhhh.....Jeszcze ta jesień mnie dobija tak jej nie lubię chciałabym żeby wiosna była wtedy mi leków nie trzeba i wszystko mija samo ale co zrobić.Pozdrawiam Was wszystkie a i jeszcze chciałam zapytać jakie macie tętno w ciązy bo ja to jakies przyspieszone.
OOOO super Wandziu,chociaz ktos jest blizej mnie.... mnie tez czesto wieczorami boli brzuszek,a rano nie moge wstac z lozka,bo boli krzyz tez mysle ze od tego.... Obloczku ja mam niskie cisnienie i wlasnie wysokie tetno,ostatnio mialam 120 a wtedy myslalam ze naprawde zwariuje,latalam wkolo domu jak szalona.... wtedy wzielam propranolol i jakos mi przeszlo... ja na poczatku ciazy schudlam 5 kg,teraz dopiero przytylam kg,ale mimo to malenstwo rosnie jak na drozdzach..... pozdrawiam...
jak ciężko jest odstawić paroksetyne......matko już niemam siły mam strasznie słabą wolę....kurcze.... Trzeba uważać na bóle brzuszka ponieważ czasami jest to np skracająca się szyjka:) ale bez obaw ja w zeszłej ciąży miałam skracającą się od 30 tc i dostałam fenoterol który brałam 1 dzień i stwierdziłam że więcej tego g... nie wezmę i co?poszłam 2 tyg póżniej do lekarza i.. szyjka wróciła do swej długości:)