Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyny.dlugo mnie tu nie bylo, bo komputer mialam w naprawie, a potem mialam jeszcze male klopoty zdrowotne.mam do was pyanie.jesli mozecie to odpiszcie mi prosze.w tym miesiacu w dni plodne staralismy sie z mezem o drugie dziecko.17.01.mam dostac miesiaczke.boli mnie dol brzucha i mam ucisk na pecherz, a dzisiaj doszedl jesce bol plecow na dole.wiecie moze co to moze byc?troche sie martwie.nie sadze by o byly objawy ciazy, chyba na nie za wczesnie prawda?od 6 tygodni nie mialam atakow.bylam u psychiatry, ktora zapisala mi psychotropy, ale ja ich nawet nie wykupilam.nie chce brac takich lekow.biore validol i bellergot rano.i poki co jakos pomaga.tylk, ze teraz martwi mnie ta sprawa z brzuchem i plecami.jesli ktos z was wie co to moze byc, to prosze napiszcie mi.pozdrawiam i zycze wszystkim duzo zdrowia w tym nowym roku.
Gość kajkens_781
Witaj nowa81! Przypiszczam, że jest to ból związany z nerkami. Sama miałam problemy z nerkami w ciąży i radzę Ci najpierw sprawdź wszystko dokłądnie, a potem staraj się z mężem o Maleństwo. Bo problemy z nerkami w ciąży to masakra! Ból nie do opisania! Jak tam dziewczyny się czujecie? Ja nawet dobrze, dlatego nie chcę zapeszać. Nie miałam żadnych ataków już kilka dni i jestem naprawdę dumna z siebie. A u was co tam? pozdrawiam
Nie sądzę,żeby były to objawy ciążowe,moim zdaniem troszkę za szybko.Ja dziś odebrałam ostatnie wyniki krwi,noi?morfologia jest już w normie,wskoczyła na 12.A więc cieszę się bardzo.A to dlatego że zmieniałm lek,wcześniej brałam drogi,niby jeden z najlepszych,dwa miesiące stosowania,męczyłam się z zaparciami po nim,a on dawał bardzo minimalne rezultaty,w zasadzie zero poprawy.Na sam koniec ciąży wdała mi się infekcja,ale zaczęłam już leczenie,więc myślę że do porodu zdąże to cholerstwo wyleczyć.Psychicznie?raczej ok,choć dalej jestem nadpobudliwa,pewnie teraz z powodu zbliżającego się wielkimi krokami porodu.Te oczekiwanie jest dosyć stresujące,ale jakoś się trzymam.Pozdrowienia dla wszystkich.Buziale wielkie.
Nie ja jeszcze nie rodzę,chociaż wczoraj miałam dość mocne bóle ale nie regularne więc do szpitala nie było po co jechać,wziełam kąpiel,położyłam się i przeszło.No ale myślę,że na dniach powinnam urodzić,zobaczymy,narazie czekam cierpliwie.
jestem tu nowa lecze nerwice już 7lat.mam bardzo podobne objawy.ja dopiero planuje ciąże ale okropnie sie boje czy dam rade.jestem na etapie odstawiania velafaxu,biore go już ponad rok.bardzo pragne tego dziecka ale wiecie jaki silny jest lęk.czy ktoś brał ten lek a potem z ciążą i dzidiusiem było ok.moze macie jakieś doświadczenia bo wemnie jest strach że zaszkodze dzidzi.
Mam nadzieję,że dwa piwa w całej ciąży nie zaszkodzą.A powiedz jak u Ciebie z apetytem?bo jakoś przed samym porodem straciłam,nie wiem czy ze strachu,czy poprostu od tak sobie,ale nie mam na nic ochoty,obiadu to bym najlepiej wcale nie jadła,a już napewno nie mięso.
hej dziewczyny wiecie co? ale wam zazdroszcze tej ciąży...hihi u mnie jakos tak wszystko potoczylo sie szybko i niespodziewanie ze mam niedosyt;) Andziu nic sie nie martw, ja 1 synka urodzilam 2 tyg po terminie, pewnie dlatego taki duzy był. Kurcze sledze razem z Toba dzien za dniem, i wierze ze wszystko bedzie ok, bo przeciez tez dopiero bym sie przygotowywala;) Mam nadzieje ze bedziesz z usmiechem na twarzy opisywac porod i to uczucie jak dostaniesz malenstwo w ramiona;) Czekam na to!!! Nowa a Ty sie oszczedzaj i jedz !!! bo jeszcze sporo czasu przed Toba a kazdy dzien jest wazny;) Buziaki ps. Ja pisze a maluni je cyca;)
Gość kajkens_781
Ja mam to samo nowa. Jak mnie coś zaboli to od razu myślę, że to objawy porodu. Chociaż przy pierwszej ciąży miałam lekkie krwawienie i mąż mnie zawiózł na porodówkę. Teraz się ciągle zastanawiam, kiedy ro będzie. Wtedy miałam jakieś przeczucie, mam nadzieję, ze tym razem też takie będę miała. uźki dla Wszystkich
dziekuje ci nowa za odp.ale czy nic nie robiło ci sie jak odstawiałaś bo ja mam okropne zawroty glowy.a tak to jest odpowiednik efektinu.a czy jak jesteś teraz w ciąży to nerwica wogule cie nie meczy czy jakoś wytrzymujesz dla dzidzi.będe uwarznie czytała jak bendzie dalej poród i po..bo niemam kontaktu z nikim innym kto brał te leki i ma dziecko a widze że masz dużo więcej odwagi niż ja.strasznie sie boje że dopadnie mnie to w ciąży a miałam naprawde ciężkie stany,niepotrafiłam chwilami funkcjonować wogule,raczej wegetowałam niż żyłam.trzymam kciuki za ciebie:-))
Dzięki Asiu za tak miłe słówka przed samym porodem,aż mi się buzia uśmiechnęła po przeczytaniu Twojego postu.Wiem,że mogę urodzić po terminie,nawet bardziej się na to nastawiam,a powiedz miałaś wczesniej parę dni przed porodem jakieś skurcze,bóle podbrzusza?Ja ostatnio miałam dość mocne,ale wiedziałam że to jeszcze nie są te właściwe.Teściowa mówi,że na dniach powinnam urodzić,ja myślę że raczej po terminie,czyli w przyszłym tygodniu,sama nie wiem.To czekanie jest najgorsze.Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa, wczoraj miałam zły i stresujący dzień,a Ty tak mnie pocieszyłaś.Mam nadzieję,że będziecie trzymać za mnie kciuki,marzę o szybkim porodzie i z bólem do wytrzymania.
meczy mnie nerwica,ale myslalam ze bedzie duzo gorzej ...kazdy organizm jest inny i np u ciebie moze sie wszystko calkiem wyciszyc ,podobno czesto tak jest ...ja mialam bardzo duzo nerwow w ciazy i moze dlatego mialam ataki..ale sa ziolowe leki,ktorymi mozna sobie pomagac
a możesz napisać co brałaś,żeby sobie pomuc podczas ciąży.a ten efektin to odstawiłaś z dnia na dzień dowiadując sie że jesteś w ciąży.dziewczyny tak bardzo wam zazdroszcze,że macie lub lada dzień bendziecie mieć i tulić swoje dzieciaczki a ja wciąż niewiem naco licze ale ten okropny lęk wemnie siedzi.chyba niema na co czekać bo niesłyszałam że ktoś cierpiał na nerwice i tak nagle ta chorubsko prysła jak bańka,pewnie to już zawsze będzie zemną tylko raz lżej,a raz mocniej.a ja marze o córci,dziewczyny nawet niewiecie jak bardzo... nowa a ja jeszcze w czasie atakow to mam kołatanie serca 130/min.czasem i gorzej bywało.czy ty też to masz,a jeśli tak to jak jest teraz co nato bierzesz. andziu ja też trzymam kciuki za łatwy i szybki poród, jak ci fajnie że jesteś na mecie pochwal sie jak dzidzia bendzie miała na imie.