Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Marta a w którym tygodniu ciąży jesteś ? u mnie to sam początek dopiero 6 tydzień, więc jeszcze długa droga przedemną. Ja niby aż takich mocnych ataków nie mam, ale ja ciągle się źle czuje codzien jest mi słabo jestem słaba, obolała. Dzis samopoczucie też nienajlepsze, jakoś tak dziwnie język mnie picze, i słabo sie czuje a muszę w pracy wytrzymać do 16stej. Niewiem czy dam radę, niechciałabym odrazu isć na wolnienie ale chyba bede musiała.

Marta119. Dzisiaj właśnie zaczynam 15 tydzień. Mi też na początku było słabo i ciągle się źle czułam. Teraz po kontem ciąży jest trochę lepiej. Tylko ta newica zaczęła mocnej dawać w kość. Ja juz jestem na zwolnieniu bo nie dałam rady dłużej pracować. Takiego ataku jak wczoraj nie miałam dawno ale to chyba przez ten cały stres związany z ciąża. To moja druga ciąża corcie juz mam 12 letnia ale jak z nią byłam w ciąży to było super. Zero objawów oprócz zgagi a najważniejsze wtedy nie miałam jeszcze nerwicy. U Ciebie to początki wiec możesz się gorzej czuć ale po 12 tygoniu myślę że będziesz się już czuć lepiej. Jak to się mówi Matra grzechu warta wiec damy rade. Byleby tylko dzidziaczki nasze urodziły się zdrowe :) wszystkim nam ciężarówką z nerwica tego z całego serca życzę.

MARTA119 jestem w 16 tygodniu. dziewczyny dziś to przeżyłam nie atak lęku a paniki momentami mam wrażenie ze nie poradzę sobie bez leków bylo pare dobrych dni a teraz dno. Jeszcze jak pomysle o mojej małej istotce co jej robie to już w ogóle tragedia. Dlaczego niektóre osoby niby zdrowe a skazane na takie cierpienie to straszne.

Tez boli.mnie brzuch czasem.po takich stresach idac do.gina. czy gdzie.kolwiek.serce mi.tlucze martwie sie.o,moja.kruszynke boje sie jak.dam rade chcialabym byc dobra.matka a tak.bardzo.sie boje.ze przez ta nerwice.mi sie cos stanie.i.nie bede.panowac.nad soba. ;( tak.mi zle. Dziewczyny dzis bedzie 3 dzien.jak.odmawiam nowenne pompejanska wierze ze Matenka mi pomoze poczytajcie o.nowennie polecam wam ja uciekam sie do.modlitwy bo wiem ze tylko Bog moze.mi pomoc.

Aha a w ktorym jestes tyg? Bralas leki przed ciaza ? I ile juz jestes bez lekow. Tez mam chwile gdzie mysle ze nie dam rady bez lekow ale staram.sie.jakos czasem gorzej czasem.lepiej a pozatym moj.psychiatra.nie chce.mi nic dac lekow dzwonilam.do.niego.i.juz sie wstydze ze go tak.meczylam ale.jesli bedzie trzeba bo nie wytrzymam to bede go.meczyla i prosila o.leki. ja mam jeszcze slub.przed soba . Aha zacznij mowic Nowenne Pompejanska uciekaj sie do modlitwy ja jak.sie pomodle jest.mi.lzej.wierze ze Bog.mnie wyslucha i Ciebie napewno tez przeciez.my.jestesmy dziecmi Bozymi!!

Witajcie 23Latka..... Ja jestem na lekach od 4 lat . Obecnie jestem w 25tc i cały czas biorę paroksetynę. Dawka jaka mnie ratuje i pozwala jako tako funkcjonować to 5mg co drugi dzień . Zostało to ustalone z moją psychiatrą. Ginekolog wie o tym od początku i stwierdził że skoro psychiatra pozwala brać to ok. Oczywiście przeżywam mega stres z tym związany. Jedno pytanie cały czas kołacze sie w głowie: czy dziecko będzie zdrowe.... Póki co z dzidzią ok. Teraz mi doszedł nowy wątek : czy aby nie rusza się za mało. Jeden dzień jest aktywne, innego prawie wcale. Niby czytam, że to normalne, ale wiadomo jak to z naszymi głowami i myślami jest :) Pozdrawiam Was wszystkie.

Marta 119 ja z kolei mam wlasnie takie niby zawroty tak np jak siedze i pisze na kompie i pozniej spojrze gdzies to tak jak bym plynela i mi wiruje nie wiem czy za szybko poprostu operuje wzrokiem w drugie miejsce czy co . Juz gdzies czytalam na forum o nerwicy ze tez ktos mial widzenie za mglą. Wiec to na pewno objaw nerwicy nerwica potrafi tak organizm rozawic ze zdrowy czlowiek nawet nie potrafi sobie tego wyobrazić pewnie. A tez jestescie takie napięte tu barki kark i skronie az taki ucisk tu w czole oldczuwam czasem jak cos pisze to jak sie na tym lapie to takie napiete to wszystko.