Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wanda73 gadu 6790432
nerwica dziś na spokojnie mnie traktuje, chociaz obudził mnie paskudny sen, ale taka jestem zdechla jakaś i rano okropnie bolalo mnie podbrzusze, a już miałam z tym spokój. ale przeszlo na szczescie. pgoda taka,ze mam ochotę tylko spać, wypije kawę i wezme sie za jakąs robotę.może:)... dobrze,ze newrica daje spokoj, wczoraj okropnie bolala mnie prawa reka i zaraz wkręcałam sobie filmy,że to coś z krazeniem,że serduchi itd. ale w nocy pomyślalam,ze ja tą rękę okropnie wyginam i zwieszam z łóżka, bo mi drętwieje i moze po prostu ponaciagalam sobie miesien. w tej ciąży mam tak slabe miesnie,ze chociaz to ja zwykle w domu odkręcam sloiki, bo miałam zawsze dobry uchwyt, teraz nie mogę prania z pralki wysuplać , bo zaraz mnie coś boli. rozsypuję się po kawalku, mam nadzieję,ze ten brak zaowocuje przy porodzie dobrym rozluznieniem kosci miednicy, :). w koncu po to to jest. trzymajcie się dziewczyny, dobrego tygodnia, u mnie zaczyna się 36y. powoli do końca, bardzo powoli, ale do przodu:), pa
Hej Lina.!Własnie dzis byłam u gina i zaytałam ,jakie sa szanse zebym miała cesarke,tym bardziej ze pierwsza tez miałam i bardzo dobrze sobie ją wspominam.Odpowiedział mi ze nie widzi zadnego problemu,jeśli ja sobie tak zycze to moge ja miec ale najpierw anestezjolog bedzie ze mna rozmawiał i przekonywał ze poród naturalny jest lepszy.Dodał jeszcze ze do tej rozmowy wrócimy blizej terminu porodu,wiec napewno wrócimy.A Ty juz wybrałas?
Hej Lina,jak sie nie myle to Ty bedziesz miała cesarke ze wzgledu na wzrok?Domyslam sie ze sie boisz ale to chyba lepiej tak niz poród naturalny,wiec głowa do góry.Mam nadzieje ze napiszesz nam juz po,jak było.A ja mam termin na 22 maj,takze jeszcze troszke.
Hejka :)) Dziewczyny ja bym bardzo chciała cesarke co musze zrobic zeby ja miec bo u nas na zyczenie nie ma :(( a co trzeba miec nie tak ze zdrowiem zeby ja miec??? A jeszcze jedno dziewczyny czy macie takie jazdy ze cos nie tak z dzidzia ja jestem dopiero 15 tydzień w ciazy a jak pomysle ze jeszcze tyle to masakra :(( Jka mnie tylko cos zaboli to zaraz mysle ze poronie za chwilke i wszystko sie kumuluje do jednego ze to juz koniec umieram :(( a jak brzuch zaboli to juz klapa calkowita wtedy tylko mysle zeby tylko mnie ktos zbadał i bede spkojna :( A jeszcze cos musze zapytac o nie mam kogo a wy szczerze odpowiecie mi na moj problem , staram sie zrozumiec ze to tylko moje jazdy z poronieniem itp. ale jesli by mialo do tego dojsc to musza byc chyba jakies objawy prawda? tak bez niczego nie dojdzie do tego ? :((((( pozdrawiam
witaj oleńko. 15y tydzien to już raczej bezpieczniejszy okres, zwykle dochodzi do poronienia wczesniej, przed 12ym tygodniem kiedy to jeszcze łozysko jest nieuksztaltowane i wady rozwojowe plodu eliminują dziecko. później oczywiscie zdarza sie, ale rzadziej, kazdy tydzień przemawia na korzysć dzieciaczka. rozumiem twoj strach, też mam takie jazdy, ja na szczęscie dotrwałam, 36y tydzień leci, więc moze być już dobrze, ale jazdy,że coś nie tak, i tak łapię. przez całą ciazę coś zabolało, to strasznie się bałam, a bolało ciagle , szczegolnie taki silny niepokojący bol w podbrzuszu, mialaqm czesto. raz krwawilam i to jest objaw poronienia, ale pojechalam na pogotowie i nic. krwi bylo sporo, a u dzidzi wszystko w porządku[to bylo przed 12ym tygodniem], moze to byl czas miesiaczkowy, moze nie. więc widzisz, czasem są objawy ewidentne a wszystko jest o.k. objawy poronienia to właśnie krwawienie, silny bol, ale ja mialam i to i to i dzidzia rosnie sobie zdrowo. oczywiscie rozumiem twoj strach, wszystkie przez to przechodzimy i pewnie cię nie uspokoję, mowiąc,ze wszystko bedzie dobrze. co do cesarki to wiem,ze przez ginekologa, jezeli coś jest nie tak, przez psychiatrę, przez okulistę lub kardiologa.moze ktoras z dziewczyn ci wiecej napisze na ten temat. ja dziś otępiala, obolała, okropnie boli mnie ręka, co dziwne, poprzednio bolała mnie prawa, teraz lewa, ani isę na niej oprzec , ani do gory podniesc, moze probujac zwalczyć w nocy drętwienie sobie jakoś nadwerezylam, duszno mi tez i jakoś tak niemrawo. pewnie zblizający sie mróz mnie telepie, pozdrowionka dziewczyny
Dzięki *wanda* za odpowiedz i musze ci powiedziec ze troche mnie uspokoilas :)) jutro mam wizyte u gina wiec bede spokojna na pare dni a i tak poprosilam lekarz o wizyty co 2 tygodnie dluzej nie wytrzymuje moja glowa czekania :(( wanda a rece cie bola od pracy moze mowilas ze masz remont wiec moze z przemeczenia pozdrawiam i milego dzionka zycze
hej oleńko, niestety od ostatniego czasu nie robię doslownie nic, więc to nie od pracy, robota tylko czeka, ja cała jestem padnięta i obolala, myśle,ze znowu przespię parę dni. cieszę sie,ze trochę cię uspokoilam, ja też mam syndrom białego fartucha, czuję się spokojniejsza, jak mnie zbadaja.narazie
Witajcie dziewczynki. Trochę mnie nie było,przepraszam za długą nieobecność.Z samopoczuciem u mnie różnie,raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj robilam test obciążenia glukozą 50g i zaslablam godzinę po wypicu.Fatalnie zle się poczulam,bylam o krok od zemdlenia i jak wyszlam z przychodni to mąż chcial mnie na pogotowie zawiezc.Koszmar,poty,czarno w oczach i tak slabo,jak nie wiem....Potem jakoś minęlo. Wynik to 7.1 ( norma 4.1 - 6.4 ) .Myślicie,że będę musiala pic jeszcze 75 g ? Jeśli tak to nie przeżyję tego badania,na mnie to jakoś zle dziala. Pozdrawiam Was gorąco i ściskam.
Gość wanda73 gadu6790432
hej kobiety. ja dziś się paskudnie czuję, bo boli mnie w piersiach, ból jak od zołądka, jak od serca, wzięłam apap, może przejdzie, ale tak mnie ten bol niepokoi,ze strach. skąd mam wiedzieć, kiedy coś mi jest na powaznie a kiedy to nerwica?latać do lekarza dwa razy dziennie to ja nie mam sily, do tego od paru dni jestem zdechla, ręce mi puchną, stopy też większe troche, na szczęscie lewa ręka ma dziś większą ruchomość, ale za to ten*zawał* , grozi i boli. może to normalne na moim etapie ciąży, moze nie, do tego dzieciaki mi się wykładają, wszystkie coś mają, jedno brzuszek, drugie kaszle, trzecie boli gardło i katarek ma i takie zdechle i obolałe,ze aż zal, pogoda jest taka zmienna,że sama nie wiem, mialo się na mróz, czułam się zle, teraz pada, powinnam poczuć się lepiej, a tu nic mniej nie boli, już parę razy mialam takie bóle i na ekg nic nie wyszlo, czy to możliwe,zeby sama nerwica tak bolała? i po co? pozdrawiam i napiszcie jak dzisiaj wasze samopoczucie, pa
Czesc dziewczyny ... u mnie dzisiaj 12 tc ...ale sie ciesze ,ze przetrwalam do niego ..ponoc najgorzej do 12 .u mnie roznie ...raz lepiej raz gorzej .. lina moge Cie spytac jaka masz wade wzroku ,ze bedziesz miec cc ? Ja tez mam wade i wlasnie nie wiem czy ona mnie kwalifikuje do cc czy to okulista stwierdza ???pierwsza tez mialam cc i teraz sama nie wiem jak bym chciala rodzic ...ale napewno nie chce zeby mi sie jeszcze bardziej wzrok od porodu popsol :(:(bo i tak teraz na jedno oko ledwo widze:( wanda no kochana juz coraz blizej ..jak ja Ci zazdroszcze !!
Czesc dziewczyny!! U mnie tez nie za fajnie zaczął się dzien poszlam zrobic sobie jedzenie i zabolało mnie w podbrzuszu i jazda się zaczela i ten strach przed poronieniem a jeszcze jestem sama w domu a momentalnie poty mnie oblewają i ze zaraz zemdleję.Ale juz się nakręcam bo w piątek jade do lekarza czy wszystko ok a od jutra zaczyna sie 12tc to Kaju idziemy równo.. na kiedy masz termin ja na 30 czerwiec. Dziewczyny co wy z tymi cesarkami u mnie bedzie to pierwszy poród ale wydaje mi się ze człowiek skupia się dzidzi a nie na tej cholernej nerwicy.
mala ja mam termin na 29 czerwca :):) A co do cesarki to moja pierwsza ciaza zakonczyla sie cesarka ,a ze bede rodzic w uk mam wybor cc czy naturalnie ...cisnienie mam wysokie co bylo przyczyna w pierwszej ciazy cesarki...wiec spoko ja nie ze strachu tylko zobaczymy czy znowu cisnienie mi wystrzeli itd :)mialam podobnie jak Ty chyba z 2 tyg.temu ..wieczorem mnie bol zlapal i poty ..skorczy dostalam ale nieregularne ...pogonilo mnie na wc i za chwile przeszlo ...nie wiem czy to bylo normalne ale najwazniejsze ,ze przeszlo .
Aga 36 jak przezyje to napewno opisze moje cc;-) Kaja ja mam wade - 1,75 i -1,5 plus astygnatyzm ale to nie jest powód do cc mi poprostu moj gin idzie na reke i mi ja zrobi , bo twierdzi , ze dla takiej panikary jak ja , mniejsze zło psychiczne jest jak urodze przez cc. Poza tym moj psychol tez bez problemu moze wystawic skierowanie na cc. Mysle , ze jak ktos chce cc to wystarczy tylko odpowiednia koperta i obejdzie sie bez zamartwiania jaki lekarz moze wypisac...... Czy ktoras z was pobiera komórki macierzyste z krwi pępowinowej????
Czesc dziewczynki wczoraj bylam na wizycie u gina i jak zwykle jaja na badaniu usg bo moja lekarz zawsze ma problem znalesc serduszko wiec znalazła 2 dzidzie ale jedno serduszko wiec panika odrazu i po dwoch godzinach znowu na usg ale do innego lekarza i tam okazalo sie ze jedna dzidzia i łozysko poprostu tak sie rozłozylo wiec jestem juz spokojna i odstawila mi juz luteine bo nie ma juz zagrozenia ciązy wszystko jest ok i teraz za miesiac na wizytę .:))))))))) anna26 patrzylas na allegro wózki ? są super i tanie okolo 600 zł w tym głeboki spacerówka fotelik i gondola i torba , musisz popatrzec :)) pozdrawiam i zycze milej nocki
Gość wanda73 gadu6790432
hej dziewczyny. u mnie jakos się kreci, dokucza już wszystko, budze się w nocy nie wiem czemu, do tego pęcherz boli, mąż mi dziś zawiozl mocz na posiew, bo nie wiem, czy tam czegoś nie ma, a tak będę mieć gotowy antybiogram, jeszcze ma mi kupić żurawinę, bo ostatnio bralam mniej, przez ten chory żołądek ograniczam i leki i jedzenie i jeszcze pojrzywę bo świetnie ponoć czyści nerki,nie wiem, co mam zrobić z tym zkaazeniem, nie mogę furaginu, bo jestem uczulona, a jak mi dadzą inny antybiotyk to z moim zołądkiem kaplica, a oslonowych w ciaży nie wolno brać, przynajmniej tak na nich pisze. nie wiem co robić, myśli mam takie nieprzytomnie biegajace.miała ktoraś zakażenie moczowe w ciaży?
Czesc dziewczyny.Ostatnio sie chwaliłam ze moj ginekolog bez problemu powiedzial ze zrobi mi cesarke jesli bede chciała.Ale moja kolezanka mnie oswieciła i powiedziała ze jemu chodziło ,ze bez koperty oczywiscie sie nie obejdzie,ze w Polsce bez powodu nie robi sie cesarki na zyczenie pacjentki(w Londynie robi sie bez zadnego ale). Wiec jak to jest,bede musiała zaniesc wczesniej koperte i wtedy bede miala pewnosc ze bede miała cesarke.Napiszcie co o tym sadzicie.
Gość wanda73 gadu6790432
dzięki basiam, a miałaś antybiogram? bo ważne , czy na te bakterie by zadziałał, czy on taki ogolny jest. najgorsze to to,ze ja mam wizytę u gina we wtorek a w srodę mogą być wyniki dopiero, mam nadzieję,ze beda juz w poniedzialek, w każdym razie lek sobie zapisze, może mi się przydać.może poproszę kolezankę [pielęgniarka] moze zalatwi receptę, już sama nie wiem co mi jest, czuję się jakbym muiała zaraz urodzić, bo dziecko kopie bo obolałym pęcherzu, sikam co chwilę, i tak mi się trudno chodzi, bo boli od krzyża, jak urodzę to fajnie, ale jak będę si.e tak męczyć jeszcze półtora miesiąca!:(. co za ciąża, jeszcze nigdy tak ciężko nie przechodziłam, pewnie wiek i zuzycie mają tu swoje, ale naprawde żeby aż tak? pozdrowionka i dzieki za informację.pa
Wanda wydaje mi się, ze ten lek ma szerokie spektrum. Brała go juz kilka ładnych lat temu i też zadziałał właściwie od razu. Nie miałam antybiogramu bo to była wizyta kontrolna i tą infekcję wykazało badanie ogólne moczu. Lekarz nie chciał dłużej czekać bo powiedział, ze infekcje dróg moczowych w ciąży są niebezpieczne.Ma jedną wadę, jest drogi, jedna saszetka to prawie 40 zł. Ja też źle znosze tą ciążę, więc może faktycznie ma to związek z wiekiem... Bez przerwy coś mi dolega a o psychice nie wspomnę....
Aga co tu mówić? Nasza polska rzeczywistość.... Mój też powiedział mi że muszą być wskazania medyczne... Tylko że ja mogę je mieć w kazdej chwili od psychiatry, tylko chyba bardziej się boję cesarki i tego długiego pobytu w szpitalu niż samego porodu:( Ale gdyby mi bardzo zalezało to pewnie bym zapłaciła, już nieraz płaciłam to co za różnica...