Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny jestem w 5 tyg na usg wyszedl dopiero pecherzyk boje się że coś może być nie tak...:( mam nerwice od kilku lat odkąd dowiedzialam sie o ciazy objawy wrocily....lęk, strasz, wysoki puls i nie wiem co mam zrobić z rękami wyjście gdzieś nasila objawy biore dipergan 10 mg doraznie to przepisala mi moja pani psychiatra na nerwice czy któraś z Was też może to miała?

Dziewczyny jestem w 5 tyg na usg wyszedl dopiero pecherzyk boje się że coś może być nie tak...:( mam nerwice od kilku lat odkąd dowiedzialam sie o ciazy objawy wrocily....lęk, strasz, wysoki puls i nie wiem co mam zrobić z rękami wyjście gdzieś nasila objawy biore dipergan 10 mg doraznie to przepisala mi moja pani psychiatra na nerwice czy któraś z Was też może to miała?

W 5 tygodniu ma prawo byc sam pecherzyk. Niestety poczatki sa trudne; tego czekania nerwica nie ułatwia. Diphergan 10tka jest okey. Widać ogarniety Twoj psychiatra. Sprobuj sie zajac mocno czyms co sprawia Ci przyjemnosc. Za miesiac wszystko juz bedzie jasne, a Twoj pecherzyk bedzie mial lapki i nozki i serduszko.

Gość Malinka11

Punis, Czytałam, ale prezentacja jest oparta na strasznie starych opracowaniach, i jeszcze ten zapisek dot. współpracy ginekologa i psychiatry… szkoda, że tylko tak ładnie jest to napisane… a w PL wygląda to jak wygląda. Ja 1990, Z tego co wiem, to psychiatra może wystawić takie zaświadczenie z wskazaniem cc, ale to temat na później, lepiej za dużo nie myśleć, co będzie później, bo to może powodować niepokój. Sama coś o tym wiem, im człowiek więcej myśli tym bardziej się nakręca.

Gość Malinka11

Zawsze bezpieczniej jest stwierdzić, że kobieta w ciąży nie powinna zażywać leków. Szkoda tylko, że to dla kobiet z nerwicą lub innymi zaburzeniami oznacza to brak wsparcia i jeszcze więcej niepewności. A i tak osoby chore (pomimo wsparcia rodziny) nie zostaną w pełni zrozumiane i same muszą się uporać z dolegliwościami.

Dziewczyny zaczelam 6 tydz mam nudnosci caly dzien nie moge jesc i ogólnie jestem slaba a do tego jeszcze ta okropna nerwica i wysokie tetno :( przed ciąża na puls bralam concor w najmniejszej dawce a co teraz? Jeszcze tydzień musze chodzić do pracy by potem wziąć zwolnienienie i siedziec w domu od którego tyg Wy jestescie na zwolnieniu i jak przechodzicie ciaze???

Punis biorę diphergan tylko doraznie jak juz jest bardzo zle tak staram sie nie brac bo boje sie żeby nie zaszkodzic dziecku :( czuje sie w miare jak jestem w domu najgorzej jest jak trzeba gdzieś wyjść np do pracy myślę że jak tydzień pojade do gina to mi zwolnienie wypisze bo wtedyvtez bedzie zakladal karte ciąży. Mam nadzieje że wszystko sie jakos ułoży

Gość Malinka11

Ja poszłam pod koniec 3 mies. Dolegliwości ciążowe mi zaczęły bardziej dokuczać niż na początku, byłam zmęczona i poranne wstawanie mi nie służyło. Dodatkowo stresująca praca tez na mnie dobrze nie wpływała. Dzisiaj trochę mi brakuje pracy i codzienności zmuszającej do wstawania, spotkań z ludźmi itp. Jeszcze sporo czasu do rozwiązania a ja mam przesyt tematów ciążowych i tej monotonii. Każdy oczywiście odczuwa inaczej.