Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ciezarna 27

Ofelio noga masakra boli coraz bardziej od polowy lydki do polowy uda...Nie mam sily. boli mnie glowa z tylu jakby mi ktos mozg sciskal piescia, szyja, ramiona,stoje i czuje jakby mi krew do mozgu nie doplywala... Mam wrazenie, ze zaraz padne z tego braku sil, nawet teraz jak pisze bola mnie rece. Chyba sprawdze sobie poziom zelaza... straszny jest taki brak sil.. I ta pogoda jeszcze doklada, raz slonce, raz snieg... chyba sie poloze, noze zasne a jak wstane to moze bedzie lepiej.

Ciezarna27 - noga może Cie tez boleć od kręgosłupa.Ja prawie codziennie odczuwam skurcze całego uda do kolana i poczucie jakby mi ktoś na nogę wrzątek wylał. Dopóki nie zrobisz usg zył nie dobieraj sobie ze to to. Im więcej o tym bedziesz myśleć (wiem ze to trudne nie myśleć) to objawy bedziesz miała coraz silniejsze. Ja za nim zrobiłam usg miałam ból az od lydki. Zelazo to dobry pomysł, jak ja sie martwiłam ze cos mi jest to lekarz od zyl kazał mi sobie kupic żelazo i brać. Spokojnie. A co do mojego bólu, rzeczywiście tak jest - noga boli i mam skurcze od kręgosłupa - rok temu spadłam ze schodów i nie stało mi sie nic ale obiłam plecy, teraz podczas ciąży mi wychodzi... ja np. ide do neurologa żeby to sprawdzić.

Gość ciezarna 27

Dzieki dziewczyny, jutro o 15 mam gin to jej wszystko powiem. Noga odpuscila poki co, bol glowy tez wiec nie ma tragedii, za to mam caly brzuch obity od srodka bo moj maluch dzisiaj bardzo sie wierci i przekreca i ta pogoda jakas taka lepsza. Wiem tez ze moze to byc od kregoslupa, ale wole sparwdzic bo te sine plamy i ten totalny brak sil, sprawdze i bede spokojna o mojego malucha, bo przeciez taki problem z krazeniem to moglby miec wplyw na doplyw krwi i tlenu do niego. Boze bron! Pozdrawiam

Gość ciezarna 27

Dziewczyny czy Wy tez macie takie dni, ze totalnie nie macie sily?? Ja wczoraj tak mialam i dzisiaj sie czuje jakby ktos mi do kazdej reki przywiazal po 10kg, mam wrazenie ze jestem cholernie slaba. a cisnienie 112/65... ja wiem ze w ciazy moze byc zmeczenie i brak sil, ale zeby az tak nawet jak leze?? Nie mialam sily utrzymac lyzki w reku... Moze tez troche pogoda doklada nie wiem. Powiem dzisiaj gin. Monia Ty cos kiedys pisalas ze najgorsze jest to zmeczenie. mozesz opisac jak to sie u Ciebie objawialo? Pozdrawiam.

Dziewczyny, gorąco POLECAM: *zMIEŃ SWÓJ MÓZG, ZMIEŃ SWOJE ŻYCIE* Daniel Amen RECEPTY DLA MÓZGU, KTÓRE NAPRAWDĘ DZIAŁAJĄ W tym przełomowym bestsellerze znajdziesz dowody naukowe na to, jak twój niepokój, depresja, złość, obsesyjność lub impulsywność mogą być związane z funkcjonowaniem określonych struktur w twoim mózgu. Nie jesteś skazany na mózg, z którym się urodziłeś. Oto tylko kilka z zaskakujących - i skutecznych - *recept dla mózgu" neuropsychiatry dr. Daniela Amena, które mogą ci pomóc uzdrowić swój mózg i zmienić życie: Aby opanować niepokój i panikę: * Zastosuj proste techniki oddechowe, aby natychmiast uspokoić wewnętrzne wrzenie Aby zwalczyć depresję: * Naucz się, jak likwidować automatyczne negatywne myśli Aby opanować gniew: * Stosuj wskazówki dr. Amena dotyczące diety i dowiedz się, które składniki odżywcze uspokajają złość Aby pokonać impulsywność i nauczyć się koncentracji: * Naucz się całkowitej koncentracji dzięki *Cudowi jednej strony" Aby przestać się obsesyjnie zamartwiać: * *Odblokuj się" dzięki specjalnym ćwiczeniom i naucz się innych technik rozwiązywania problemów.

Hej, właśnie miałam pisać, ze jakoś dziwnie cicho tutaj. Ja troszeczkę lepiej, chociaż zawroty głowy nadal mi dokuczają, nawet jak leże - dobrze przynajmniej że nie są tak mocne jak pare dni temu. Jestem wymęczona tym ostatnim miesiącem, ale zapaliła mi sie iskierka nadziei bo troszkę mocniejsza zaczynam się robić. Odpukać .... Ciekawe jak tam Neta... czy już po wszystkim. Coś Mandarynki nie widać, zaniepokoiło mnie to trochę, jestes tam? Zabela się pewnie zaczytała i dobrze:) A Ty Ofelio jak się czujesz?

Dziewczyny, dzięki Bogu żyjecie! :-) Przeczytałam już tą książkę i czuję się naładowana teorią. Ten opis, który wstawiłam nie oddaje w pełni treści książki. Są tam gotowe recepty na nasze problemy no i przede wszystkim podstawowe stwierdzenie: nie jestesmy nienormalne, to wszystko to chemia w naszym mózgu, na który możemy oddziaływac poprzez: leki naturalne suplementy jedzenie ćwiczenia fizyczne ćwiczenie mózgu. Naprawde nastraja pozytywnie. W dwa dni przeczytałam tą książkę! Zaryzykujcie:-) U mnie nerwowow, 6 dni do cc. Panika miesza się z euforią, że juz niedługo zobaczę synka, a i ciąża się skończy... Jednak przeważa zdenerwowanie. Cały czas myślę o tym, co mnie czeka i naprawdę się boję. Wrrrr

Gość ciezarna27

Hej, u mnie noga boli bardziej, stopy lodowate, robia sie sine plamy i do tego guls jakas pod lewym kolanem. Wychodzi na to ze to od hormonu na podtrzymanie bo on rozszerza naczynia krwionosne, dostalam leki na rozrzedzenie krwi od mojej gin. Ale dzisiaj wieczorem ide do chirurga naczyniowego i bede chciala zrobic usg zyl, bo mnie to wykonczy... Zobaczymy co wyjdzie. Nie bralam jeszcze tych lekow mimo ze bezpieczne sa w ciazy, ale ja sie boje brac czegokolwiek majac maluszka pod sercem... Czekam do wizyty u chirurga i zobaczymy. Szyjka bez zmian, ale mam nadal brac no spe i luteine bo mam skurcze przepowiadajace i cholera bola,.. moja gin mowi ze mam jeszcze 2-3 tyg sie oszczedzac, a potem juz spokojniej bo jak zaczne rodzic w 35-36 tyg to na spokojnie bo ciaza jest juz duza jak to ona okreslila... Byloby okej gdyby nie ta noga... kuzwa zawsze musi byc cos!!!

Gość ciezarna 27

Hej dziekuje, ze pytasz! a wiec tak, usg mam miec jutro, diagnoza podejrzenie zakrzepicy zyl glebokich lub peknieta torbiel podkolanowa... mam juz recepte na zastrzyki przeciwzakrzepowe, ale mam czekac jeszcze do jutra do usg, co tam wyjdzie. Dobrze. ze te zastrzyki nie przenikaja przez lozysko!!! Jutro Wam napisze co i jak, mam nadzieje ze to falszywy alarm! Jak Wam minal dzien? U mnie kolejny bez nerwicy, uff jakie to cudowne uczucie czuc sie normalnie... szkoda ze mam tylko takie przeblyski. Mandarynko odezwij sie bo sie martwic zaczynam!

Czesc dziewczyny. Bylam wczoraj u gin z tymi bolami,powiedziala,ze mam brac ta luteine caly czas i jak najwiecej lezec. Chociaz szyjke mam dluga i zamknieta i lozysko tez dobrze,no ale boli :-( mam nadzieje,ze to minie. W przyszlym tygodniu ide na kontrole. Ciezarna dobrze,ze masz to usg dzisiaj. Napisz koniecznie po, co Ci lekarz powiedzial. Trzymam przede wszystkim kciuki,zeby Ci nic nie bylo i zeby ominely Cie zastrzyki. Ja osobiscie,to sie boje zastrzykow jak nie wiem co :-) Jak u reszty? Mandarynko gdzie jestes?

Gość ciezarna27

Ofelio ja tez mam caly czas luteine, juz 3 tydzien... do tego no spa. Mniej mnie juz boli brzuch i juz sie tak nie spina, ale i tak mam w ciagu dnia kilka skurczy przepowiadajacych i choc podobno nie bola mnie bola, a juz na pewno sa nieprzyjemne... Ale moja gin mowi zebym wtrzymala do 35 tyg a mam 33, bo wtedy juz bedzie z gorki, zobaczymy. A Ty który masz tydzien? I ile dni/tyg Ci ten brzuch dokucza? Mnie meczylo 2 tyg, teraz w 3 jest dopiero lepiej. A w II trym chodzilam wszedzie z no spa w kieszeni bo tak mnie bole łapaly jak na okres i twardniał mi brzuszek. Pozdrawiam Dietrich Ty mialas dopplera w ciazy robionego?

ja w ciazy bylam strasznie zmeczona,trudno to nawet opisac jak bardzo,jakby ktos cala energie ze mnie wyssal.Do tego derealizacja i dziwne uczucie co dzien jakbym nie umiala utrzymac rownowagi,jakbym chodzila po gabce. Wiem ze to nerwicowe uczucie,teraz tez mi nie przeszlo a teraz tez dodatkowo padam ze zmeczenia bo maly nocami daje popalic,takze odpoczywajcie sobie dziewczyny ile mozecie,potem moze byc ciezko:) Ja karmie piersia jeszcze i ciagle zastanawiam sie nad lekami,ale chcialabym dluzej karmic,nie wiem czy by mi lekarz przepisal cos przy karmieniu,nie chcialabym dziecku zaszkodzic,ale mam depresje,wiem to,i rozne jazdy,ostatnio po tyg od porodu przestalam krwawic i juz miala jazdy o zatrzymaniu krwawienia,zakazeniach itd. uspokoilam sie dopiero po badaniu.To znow o malego sie martwie,dobrze ze ladnie przybiera na wadze.Smutek i lek tez mnie nie opuszcza a tak chcialabym muc sie w pelni cieszyc i normalnie funkcjonowac.