Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny.Dawno nie pisałam.Wróciłam niedawno ze szpitala..dziecko sie opuscilo i musze teraz lezec.W szpitalu jazdy na calego..lęki które atakowały i puszczały..teraz mam jazdy ze dostane depresji po porodzie albo boje sie ze dzidzi nie zaakceptuje..no i napatrzyłam się na porodówke wiec cholernie sie boje teraz..u mnie 33 tydzien ciazy..róznie jest..eh.PRZERĄBANE!!

Monia25 ja ostatnio jestem tak potwornie słaba, ze szok, bóle napięciowe karku, kręgosłupa i głowy mnie nie opuszczają, codziennie czuję się jakbym miała umrzeć- widocznie tak poprostu jest w tej cholerniej nerwicy plus ciąża i masz...trzymaj się!!!ja też wciąż walczę, każdego dnia!!

Hey. Pisze pierwszy raz i ciesze sie ze znalazlam to forum. Ja jestem teraz w 38 tyg i przerazenie w oczach mam. cala ciaze znioslam dobrze nie biore ekow juz od 3 lat jakos sobie radzilam z lekami tzn bardziej to unikalam sytuacji ktore mogly je powodowac a takie zycie to nie zycie ale u mnie problem jest taki ze ja boje sie brac nawet leki. Teraz zbliza sie porod a ja na sama mysl juz zle sie czuje. Boje sie tego ze nie bede mogla wyjsc z porodowki ze jak sie zacznie to juz nie bedzie odwrotu i ze nie wytrzymam tego bolu jeszcze pewnie podskoczy mi tetno ito juz bedzie koniec zwarjuje tam i nie dam rady urodzic bo panika mnie openta. Jakie wy macie nastawienie na porod??A moze jest dziewczyna ktora rodzila z nerwica i moze powiedziec jak to jest.

Sonia jak juz zaczniesz rodzic to bedziesz myslala tylko o tym zeby jak najszybciej urodzic,nie ma wtedy czasu na panike czy myslenie,bol na pewno wytrzymasz bo wtedy dziala oksytocyna i adrenalina.Ale przy nerwicy strach przed porodem jest naturalny,ja bede czwarty raz rodzila i panicznie sie boje,choc wiem juz przeciez jak to jest.Bedzie dobrze.

Cześć Monia25 czuje się różnie, z przewagą tych gorszych dni, jestem bardzo słaba, śpię dłużej niż zwykle, rano ciężko mi wstać-ale chyba już lepiej w ciąży nie będzie, bóle napięciowe i dziwny stan odrealnienia pozostał,często płaczę i krzyczę wewnętrz siebie-ale musze to przetrwać, jutro zacznie się 29 tydzień, jeszcze 11 i synuś będzie ze mną...jest mi bardzo cieżko, bo dochodzą jeszcze dolegliwości ciążowe, refluks, bóle kręgosłupa, poranne skurcze łydek i stóp itp...no i to zmęczenie...a jak u Ciebie, jak Ty się czujesz, lepiej troszkę??pozdrawiam!

U mnie wcale nie lepiej,zmeczona jestem kazdego dnia,nie spie normalnie,dzis zbudzil mnie atak,myslalam ze to juz koniec,spanikowalam,teraz jestem wyczerpana.Mam tego dosc,same czarne mysli,nie umiem sie niczym cieszyc.Boje sie ciagle,tych dziwnych objawow,co chwile jakies nowe.Teraz na miesiac zostane sama bo maz maa prace za granica i musi jechac,juz mam scchizy jak ja dam rade,jak mnie cos zlapie.Tak to wiem ze mam go blisko,a tak to ne wiem co sie bedzie dzialoo,dzieciki sa jeszcze nie chce ich straszyc.Czasem sie boje ze cos sie stanie i one same nie beda wiedzialy co zrobic,masakra,przeraza mnie to.Nigdy wczesniej tak sie nei balam.

U mnie wcale nie lepiej,zmeczona jestem kazdego dnia,nie spie normalnie,dzis zbudzil mnie atak,myslalam ze to juz koniec,spanikowalam,teraz jestem wyczerpana.Mam tego dosc,same czarne mysli,nie umiem sie niczym cieszyc.Boje sie ciagle,tych dziwnych objawow,co chwile jakies nowe.Teraz na miesiac zostane sama bo maz maa prace za granica i musi jechac,juz mam scchizy jak ja dam rade,jak mnie cos zlapie.Tak to wiem ze mam go blisko,a tak to ne wiem co sie bedzie dzialoo,dzieciki sa jeszcze nie chce ich straszyc.Czasem sie boje ze cos sie stanie i one same nie beda wiedzialy co zrobic,masakra,przeraza mnie to.Nigdy wczesniej tak sie nei balam.