Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!u mnie od rana potworne zmęczenia i napięcie, zaburzenia widzenia, natrętne myśli próbują się przebić...ale dziś mi to wisi, chyba muszę sie przyzwyczaić, że do porodu już tak będzie, do dupy praktycznie każdego dnia-trzeba zacisnąć zęby i to przetrzymać...leki na jedno działają, a na drugie nie, często czuję sie jakbym żyła w jakimś śnie, jakbym to nie ja żyła, tylko ktoś inny...cholerna choroba!!!przeklinam już na nią, mam jej dość...pierdo....nerwica, zamiast cieszyć się w pełni błogosławionym stanem, musze się zmagać z okropnymi objawami...a jak u Was??

Hey wszystkim ,na bierząco czytam wszystko,lecz mało sie odzywam,ale powiem Wam ,ze przechdze podobnie jak Wy, u mnie 26 tydzień, brzuch zaczyna przeszkadzać ,cięzko oddychac ,ale to najmniejszy problem gorzej jest ,kiedy czasem płaczę i histeryzuję ,ze sama się boje ,dzis miałam brunatne upławy dwa razy ,teraz narazie cisza ,czxy wiecie co to moze byc?i czy mam się przejmowac ,co o tym sądzicie???

Nadziejaaa poobserwuj, może to jednorazowe, jakby sie powtarzało do idź do swojego ginka, albo do szpitala na izbę przyjęć, a tym bardziej jakby już była sama krew, albo taki przeźroczysty gęsty śluz podbarwiony krwią, bo to może być szop zatykający szyjkę macicy...ale nie panikuj, obserwuj...będzie dobrze...trzymaj się...

Ja tez czasem sie zastanawiam czy to nie jakas ukryta choroba ale jak bralam tabletki to mijalo wiec chyba to jenak nerwica.czuje sie jakbym miala gorraczke choc jej nie mam. Nadzieja,ja mam uplawy od poczatku ciazy bo mam nadzerke i jakies bakterie.czasem jest tego tak duzo ze zastanawiam sie czy mi wody przypadkiem nie wyplywaja.

Ja tez czasem sie zastanawiam czy to nie jakas ukryta choroba ale jak bralam tabletki to mijalo wiec chyba to jenak nerwica.czuje sie jakbym miala gorraczke choc jej nie mam. Nadzieja,ja mam uplawy od poczatku ciazy bo mam nadzerke i jakies bakterie.czasem jest tego tak duzo ze zastanawiam sie czy mi wody przypadkiem nie wyplywaja.

Hej dziewczyny.Dawno nie zaglądałam bo tak różnie się czułam...dzisiaj mam nawet lepsze samopoczucie ..ciekawe na jak długo:-)) U mnie 31 tydzień...ciężko ale wczoraj jak zobaczyłam tą pysiunię i te policzki na USG bo tak się dziecko ustawiło to gęba mi się śmieje...taka pyza malutka ..eh...no cudo:-))) Ja też mam loty że wody mi sie sączą ale to upławy są. Całuski dla was mamuśki.

NERWICA juz niedlugo bedziesz tulic malutka,jejku tez juz bym chciala zeby to byla koncowka ale jeszcze musze sie pomeczyc do wiosny:) W tym tygodniu zaczelam czuc ruchy i to mnie bardzo cieszy,choc mdlosci jeszcze sa ale juz minimalne tylko mam ciagly brak apetytu jem bo musze. No i lekarka kazala mi brac betablokery bo mam tachykardie,a ja je odstawilam na poczatku ciazy bo sie boje je brac,i troche mam dylemat ale szybkie bicie serca bardzo meczy. Tachykardie mam od okresu dojrzewania ale teraz w nerwicy meczy strasznie.Jescze kaszel mi sie dolaczyl i masakra totalna:)Czasem juz sie z tego smieje.Pozdrawiam:)

NERWICA juz niedlugo bedziesz tulic malutka,jejku tez juz bym chciala zeby to byla koncowka ale jeszcze musze sie pomeczyc do wiosny:) W tym tygodniu zaczelam czuc ruchy i to mnie bardzo cieszy,choc mdlosci jeszcze sa ale juz minimalne tylko mam ciagly brak apetytu jem bo musze. No i lekarka kazala mi brac betablokery bo mam tachykardie,a ja je odstawilam na poczatku ciazy bo sie boje je brac,i troche mam dylemat ale szybkie bicie serca bardzo meczy. Tachykardie mam od okresu dojrzewania ale teraz w nerwicy meczy strasznie.Jescze kaszel mi sie dolaczyl i masakra totalna:)Czasem juz sie z tego smieje.Pozdrawiam:)

Ja dziś rano byłam bardzo zła, jakoś z takim nastrojem wstałam, potem w sklepie jakieś dziwne objawy, dreszcze, potem przypływ ciepła, było mi niedobrze...a jak przyjechalam do domu to czuję potworne zmęczenie, opadlam z sił, czuję się jakbym była wypompowana:(i cały czas jestem głodna...masakra!!skąd ten spadek energii, mam go od poniedzialku kilka razy w ciągu dnia:(jestem taka słaba...

Ja jestem w 18 tyg.Troche mi lepiej jak zaczelam z powrotem brac betabloker bo myslalam ze serce mi wyskoczy. Nie wymiotuje juz ale niedobrze i meczy mnie to,no i oszolomienie i odrealnienie to staly element,a teraz doszly bole plecow,miednicy i pachwin,dzidzia rosnie i wszystko.Brzuszek zaczyna rosnac,ale nikt jeszcze nie zauwazyl:)

Monia25 ja wymiotowałam do 5 m-ca schudłam w ciąży 18 kg, przytyłam jakieś 3 kg, a kończę 6 m-c, mdli mnie jeszcze czasem, szczególnie jak czuję brzydkie zapachy:(/u mnie dziś płaczliwy dzień, znów odrealnienie i tatalne zmęczenie, czuję się jakbym nie była sobą, takie napięcie, powstrzymuje się od płaczu, czuję, ze mam cięzkie powieki, natrętne myśli też gdzieś tam są...nie wiem co się ze mną dzieje, ale jestem przerażona:(

Witam wszystkich.Mi troche nerwica odpuściła.Myslę cały czas o porodzie.Mam 38 tydzień.Robiłam usg i wielkoluda to raczej mieć nie bede.Mała waży 2800 plus minus jakas tam pomyłka pewnie.Jestem tak padnieta że nawet nie maja mnie kiedy dopaść lęki.Czasami przeryczę pół nocy ot tak bez powodu.Pewnie depresja się odzywa.Mam ogromny brzuchol,nie moge sie schylac.Chcę już rozwiązanka.Pozdrawiam wszystkich.