Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Ja nie bralam przez cała ciaze zadnych lekow ale niektore były na lekach i urodziły zdrowe dzidziusie. Najpierw deszcz teraz upały ...Tej nocy długo nie mogłam zasnąc duszno a oprócz tego tyle komarow mała tak się wiercila w brzuszku ze tylko czekałam kiedy się zacznie a tu strach jest . .
Gość nerwowasosenka
Hej dziewczynki :) Dzięki za gratki , mala to przyjdzie niespodziwanie w najmniej oczekujacej chwili ja tez tak czekalam co mnie gdzies zabolalo czy inaczej wiercil sie to juz gotowa bylam jechac a moj Adaś postanowil dotrzymac terminu i 3 czerwiec to 3 haha mial opznienie poltora godzinki ale wody odeszly jeszcze 3 czerwca :))) U mnie tez w nocy strasznie duszno bylo ale maly przespal 7 godzin bylam w szoku az bo sama sie obudzilam o 4 a on nic a teraz lez w kolysce i patrzy na niebo i sloneczko mysle ze nie jest placzkiem ale jak kazde takie malenstwo ma prawo poplakac raz da sie wyspac a raz nie ale wsumie to dopiero 3 nocka jego w domku wiec wszyscy uczymy sie funkcjonowania na nowo , fakt ze staram sie wszystko zrobic co do mnie nalez ale przez pierwsze 2 dni zapomnialam ze obiad trzeba ugotowac haha , ok lece posprzątac mam chwilke wolna :)) pozdrawiam i zycze powodzenia , bedzie dobrze :)) paa Ola
Ale ci fajnie Ola że masz już swoją kruszynke przy sobie -tak się martwiłaś a tu juz po......... Ja mam mieć cięcie planoane na 24 czerwca mam takiego stracha ze szkoda gadać chciałam się uśpić całkiem ale moja lekarka nie chce a ja się boję że nie wyrobię na tym stole z nerwów!Pierwsza cesarka to poszla głatko i szybko bo wyszła nagle więc nie mialam czasu się martwić teraz jest inaczej,mam problemy z ciśnieniem i wogóle te głupie lęki i dlatego się boję.Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
PROŚBA DO DZIEWCZYN KTÓRE BRAŁY LEKI W CIĄŻY Jestem w 8 tygodniu ciąży,na nerwicę lękową leczę się od 8 lat,brałam różne leki ale najlepiej na mnie działa venlafaxyna(Symfaxin ER),to nie jest moja pierwsza ciąża,w poprzedniej odstawiłam od razu leki i myslałam że wywiozą mnie w kaftanie,nie byłam w stanie do niczego,miałam potworne ataki lękowe,od ok 5 m-ca wróciłam do leków,brałam paroxetynę,ale już słabiej duzo na mnie działała niż venlafaxyna,od wczoraj nie biorę Symfaxinu ER bo się boję,czy ktos brał to w ciązy???
Ofelio, najlepiej zapytaj się lekarza. Z tego co ja kojarzę to w ciąży najczęściej przepisują setraline. Ja wykupiłam lek ale go nie wzięłam, jestem teraz w 26 tygodniu ciąży i ciągle mam lęki czasami mniejsze lub większe, pierwszy trymestr był koszmarny. Jak Pani dr przypisywała mi lek to mówiła, że w szpitalu leża kobiety w ciąży z myślami samobójczymi które nie takie leki biorą a dzieci rodzą się zdrowe. Skoro brałaś to się nie martw, skonsultuj się najlepiej z lekarzem.
Gość nerwowasosenka
Hej dziewczyny :) Ja może nie w temacie trochę teraz uderzę ale w necie nie znajdę na to odpowiedzi a chodzi mi o to * ile taki noworodek 10 dniowy powinien jadać mleka z butelki niestety nie mam pokarmu ? * może któraś z dziewczyn wie i potrafi mi pomóc ? bo ja już nie wiem co robić mały na okrągło by jadł a nocki są straszne jak prześpię 2 godziny to full wypas :( odkąd jestem z maluszkiem w domu dawałam mu 60ml mleka co 3 godziny ale nieraz 2 , ale on i tak szuka dalej od wczoraj daje mu 90ml nie wiem czy dobrze bo i tak 3 godziny wytrzymuje i do tego ulewa więc ma za dużo w brzuszku i głupieje czy mam zmienić mleko? pozdrawiam mamuśki obecne i przyszłe :) Ola
Witam! I znowu cisza ja dzisiaj jadę do lekarza to juz ostatnia wizyta przed porodem Stopy mi puchną ale jeszcze nie jest tak zle wczoraj mialam trochę doła popłakalam sobie i przeszło moze to przez tą pogodę a do tego cały czas mysli o porodzie i pobycie w szpitalu. Dziewczyny piszcie co u was ...
Nerwowasosenko To tak jest na początku... Z biegiem dni zacznie się regulować. 90 to troche za dużo dla noworodka, dlatego ulewa. Jeśli po wypiciu 60 nadal szuka to spróbuj mu dać herbatkę. Mój też jest zarty i taki był od urodzenia, a je duzo jak na 3 miesiące bo 150, więc porównaj sobie jak mała jest różnica... Ale jak to mówią nie da rady wszystkiego tak jak pisze książka, każde dziecko jest inne.
Gość nerwowasosenka
Hejka basiam dzieki za odpowiedz , daje mu teraz 60 i poprostu staram sie go uspac ale czesciej on czuwa do nastepnej butelki nie mam czasu zalatwic sie ze tak powiem no ale jak sama piszesz ze z czasem bedzie lepiej od wczoraj zmienilam mu mleko na humane plus podobno jest bardziej sycąca a i ja mam do niej duze przekonanie poniewaz pierwszego synka na niej wychowalam i bylo super bez kolek itp. Do tego wszystkiego 2 dni temu podczas kąpania pekla mi rana i cos mi sie sączy z niej nie boli mocno ale czuje przemywam rywanolem mam nadzieje ze pomoze bo zaczynam miec rozne jazdy a niechce wracac do lekow :( mala i bulawka trzymam kciuki za WAS - powodzenia :)
czesc dziewczynki ,mowie wam jak sie zdenerwowalam na swoja psychiatre, nie chciala mi wypisac zaswiadczenia na cc ,tlumaczyla sie co ma wspolnego nerwica z porodem i tam takie swoje pogaduszki lekarskie ,no ale w koncu ,powiedziala ze mi wypisze ,nie spodziewalam sie po niej takiej reakcji ,dosc ,ze czlowiek sie denerwuje i przejmuje ,a przedewszystkim ma leki ,to jeszcze stwarza ona u mnie obawy i niepokoj ! dzy wy tez macie takie problemy ze swoja psychiatra ? pozdrawiam
Gość zabka1983       GG 1
A tak dla ciekawosci moge Wam powiedziec ze moj maly ma 4,5 miesiaca i wazy ponad 8 kg,yle ze nie jest gruby a caly duzy,a wypija mi 180... ,a moja corka o tym samym czasie wazyla 5500 i byla tłusciutka....tak jak kolezanka wspomniala kazde dziecko jest inne....
Hej! Po badaniu co bylam u lekarza wczoraj czulam przy chodzeniu takie parcie ale to chyba normalne ze dziecko uciska główką.Wczoraj tez moj dziadek trafil do szpitala i podejrzewają zapalenie otrzewnej wiec nie za wesolo a ma juz 86 lat tylko czemu akurat teraz kiedy moja dzidzia ma przyjsc na swiat. pozdrawiam....
Bulawka ja termin mam na 30 czerwca więc jeszcze czas ale dzis jadę do lekarza i sie okarze czy mnie jutro wezmie do szpitala i będe rodzic czy nie. Mam stracha ale staram się byc spokojna bo nic mi to nie da urodzic trzeba. Na wieczór napiszę czy idę do szpitala czy nie..U dziadka okazało sie ze był to wyrostek przeszedl zabieg narazie jest ok i jutro wyjdzie ze szpitala.