Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wanda73 gadu 6790432
kizia-myslę ze tak i ze lepiej to zalatwić wczesniej, bo ginekolog moze żadać czegoś dodatkowego, to zebyś zdazyla załatwić. hej dziewczyny, moje malenstwo jest dosyć pogodne, ale caly czas na rekach, a jak nie jest na rekach to pracy mam strasznie dużo i już ledwo wyrabiam. maluszek jest slodziutki i taki kochany, ale ja już nie mogę się doczekać konca roku szkolnego, tego,ze wujek wyzdrowieje i LATA!!!!!!!!!! pozdrawiam kobitki
Dziewczyny ja miałam cc i wskazania do cięcia wystawiła mi okulistka,teraz też moja gin powiedziała że będe mieć cc ale niewiem czy znów muszę iść do okulisty czy ona już to załatwi.Kurcze dziewczynki przeziębiłam się i internistka pozwoliła mi tylko rutinoscorbin brać a mnie boli gardło i mam straszny katar a boję się coś wziąść na własną rękę,czy któraś też jest przeziębiona i bierze coś?Teraz mam 17tc.
Buławka ja jestem juz trzeci raz przeziebiona w ciąży, wczesniej wystarczyło, że wyleżałam kilka dni w łożku, witaminki, herbatka z miodem i było ok. A teraz brałam tydzien duomox i mi nie pomógł, dostałam bioparox to taki do wdychania, ciagle mnie meczy uporczywy kaszel. Aga 36 ja mam termin na 1 maja. Dzis byłam u gin, musze chodzic do niego co dwa tyg. ze wzgl. na wysokie cisnienie, z dzieckiem wszystko ok, tylko martwi mnie to, ze pomimo brania lekow wciąż mam za wysokie:((
hej dziewczyny dawno tu nie zaglądałam i widze ze sie sporo działo.Gratki dla szczesliwych mamuś. Ja jestem obecnie w 21 tc i tez mamy z mezem konflikt a raczej niezgodnosc, ja jestem Rh - on Rh +, mam pytanie do Agi 36- wyszło mi ze nie stwierdzono przeciwciał w surowicy krwi, tzn ze jest dobrze? moja krew nie atakuje maluszka? lekarz mowi ze w dzisiejszych czasach nie jest to problem wiec sie mam nie martwic bo to moje 1 dziecko.A ja sie i tak martwie a wtedy nerwica mnie na krok nie opuszcza. Tak poza tym małuszek jest ułozony pośladkowo,do którego tyg. dziecko moze sie odwrócic? Pozdrawiam wszystkich
Hej Aniu,dawno Cię nie było. Co do ułożenia to bądz spokojna dzidzius ma jeszcze dużo czasu, moj się obrócil w 32 tygodniu glowką do dołu. W 21 tygodniu dziecko ma jeszcze dużo miejsca w brzuszku to się obraca jak chce :)) Pozdrowionka.
Dona to początki ciązy to masz prawo tak się czuć,po prostu wypoczywaj dużo,jak chce się spać to śpij do woli, a te objawy trzeba przeczekać. Może szybko to minie,chociaz ja poczulam się lepiej dopiero po 3 miesiącu. Pozdrawiam.
Do Ani. Nie martw sie jesli Ci wyszedł wynik ujemny,a po drugie nigdy nie ma konfliktu w pierwszej ciazy.Konflikt zawsze wychodzi w drugiej ciazy,dlatego ze przeciwciala zbieraja sie w czasie 1 .U mnie to troche dziwne, w 12 tygodniu ciazy wyszło mi ze mam nieregularne przeciwciala a teraz wyszło ze nie mam zadnych.Nie wiem o co chodzi,musi mi to wyjasnic mój gin.
Witam dziewczyny! U mnie troszke lepiej byłam dziś u internisty przepisała mi taki antybiotyk w spreju działający miejscowo i zobaczymy do piątku czy mi przejdzie.Jednak dziś rano jak wstałam o 8.30 poszłam do sklepu po bułki nic nie jadłam bo nie zdążyłam i normalnie poszłam i wróciłam do domu i nagle zrobiło mi się bardzo słabo strasznie mi się kręciło w głowie mąż mi otworzył okno i tak próbowałam posiedzieć ale dalej było mi nie dobrze więc poszłam do łóżka i wyciągnełam nogi do góry i po paru chwilach przeszło ale nigdy wcześniej tak się nie czułam a ataki nerwicy zupełnie inne miałam! Teraz jestem przestrasznona co to mi się działo i boję się jutra rana czy znów to będzie,owszem nigdy nie wychodziłam tak prosto z łóżka bez leków na pole ale czy to napewno to??? bylam u internisty ale się za bardzo tym nie przejęła.Wiecie tak sobie myśle że ja to nie moge spokojnie sobie żyć bo zawsze coś mi się przytrafi.Miłej nocy...
Buławka mi na poczatku ciąży też sie często robiło słabo albo niedobrze, musiałam uważać, zeby nie mieć za duzych przerw w jedzeniu. Jadłam tak co dwie godziny bo jak tylko poczułam ssanie w żoładku zaraz robiło mi się sąłbo. Teraz wydaje mi sie ,że jem duzo mniej niz na poczatku ciąży. Słuchaj to pewnie przejsciowe do tego jeszcze jestes przeziebiona, więc pewnie i osłabiona. W ciąży masz prawo się tak czuć, gdyby tak sie działo przez dłuższy czas to wtedy skontaktuj sie z lekarzem, porób wyniki i tyle. pa pa
Cześć kobitki :)) troszkę mnie tu nie było ale jakoś nie miałam czasu dużo śpię hehe , byłam wczoraj na usg 4d i było super widziałam każdą część mojej dzidzi ma już 26cm i waży ponad pół kg :D , a nosek ma 12mm :)) no i jak to lekarz nazwał widać prącie proste jak drut :)) więc będę miała synka drugiego :))) Najgorsze że do końca maja jeszcze daleko a ja nie mam siły chodzić jestem zmęczona cały czas , najlepiej spanie mi wychodzi :)) może dlatego że jestem na relanium bo moja pani doktor mówi że nic innego nie mogę :(( ale przynajmniej mam ciśnienie w normie a nie 160 :)) miłej nocki wszystkim idę spatki paaa , pozdrawiam
Hejka:)) lina-- szczerze mowiac to tyle ze jestem na zwolnionych obrotach jak dopadna mysli to i relanium nic nie daje :(( tyle ze ja mam dobrze z tym ze zaraz sie klade i zasypiam bywa ze wstane i jest lepiej a bywa ze nie nadaje sie do niczego :(( pozdrawiam
Witajcie! Zrobiłam test na prolaktynę,mam podwyższoną 33,5 norma do 23,3. Wyczytałam gdzieś,że przy psychotropach jest podwyższona i pewnie dlatego nie mogę zajść w ciążę.Dziewczyny prawie każda z was przed ciążą lub nawet w trakcie bierze psychotropy i nie miała problemu z zajściem w ciążę.Czy miałyście podwyższoną prolaktynę czy można leki na jej zbicie łączyć z psychotropami?
Witajcie kobietki dawno nie pisałam ,gratulacje dla wszystkich mamusiek.Widzę ,że rodzą się chłopaczki .Pisze bo moja kochana nerwica wróciła( ,lęki ,głupie myśli , bezsenność i takie tam , ale to już 28 tydzień mam nadzieje ,że dam rade .)Skąd to dziadostwo się bierze ,najgorsze są myśli ....Pozdrawiam was .JUSTI.
skąd ja to znam .najgorsze są myśli natrętne.ja już wytrzymuje 39 tydzień i mam nadzieję że dotrwam do końca najbardziej nakręcam się tym że mam mieć ccesarkę i boję się żeby nerwica i lęki nie zaatakowały własnie podczas znieczulenia.ale mam też taką nadzieję że sobie poradzę.