Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Ja bylam w srodę u lekarza przed wizytą sie nakręcałam ale potem po melisce przeszlo ale wszystko jest ok.Mam zrobic badanie na glukoze dziewczyny czy to jest straszne na czczo pic takie słodkie.Mam jeszcze pytanie odnosnie piersi mam na sutkach taki biały nalot siara czy co to jest?
Witaj Mala pilam to świństwo,dalam radę,nie jest tak strasznie.Tylko gorzej po się czulam,zrobilo mi slabo akurat godzinę po wypiciu,także lepiej z kimś być na tym badaniu. Może U Ciebie tak nie będzie bo kazdy inaczej reaguje ale ja fatalnie się czulam. Pozdrawiam.
Hej dziewczyny z tego co Wy piszecie to jesteście już na ostatniej prostej i zaraz poród-strasznie Wam zazdroszczę bo ja zaczne wwe wtorek 16 tydz dopiero więć przedemną kupa czasu.Piłam glukoze w zeszłym tygodniu ponieważ wyszedł mi cukier w moczu i lekarka chciała się upewnić że jest ok,no i rzeczywiście ok tyle tylko że po 20tyg będę musiała znów to pić:) Dzisiaj znów miałam atak lęku wzięło mnie nagle mimo że nie byłam sama poprostu sekunda i znów to uczucie niepokoju i takie dziwne myśli naprawde nie nawidzę tego ja niewiem jak ja to zniose?Dalej mnie boli noga prawa tak mi drętwieje dziwnie i pobolewa i też bardzo się boję żebym nie dostała jakiegoś zakrzepu lub coś takiego.Bardzo mi ciężko mój mąż jest kochany ale nie ma już do mnie cierpliwości i chyba mi już nie wiezry że mi się coś dzieje może myśli że ja zmyślam.Zastanawiam się nad stałym zażywaniem hydrociziny 10mg lekarze pozwoli tylko ja sama nie chciałam żeby się nie uzależnić i brałam tylko wtedy jak już nie miałam wyjścia.Niewiem już do jakiego lekarza mam się udać żeby mi ktoś pomógł strasznie się boję że zanim też dzidziuś się urodzi to mnie szlak trafi!!! pozdrawiam Was
bulawka musisz się trzymać , dla dzidzisia którego nosisz w sobie , ja też nie biorę żadnych leków już od dłuższego czasu i jakoś wytzrymuje jest mi ciężko bo mam lęki i ataki paniki i myśli natretne pociszam sie tylko tym że jestem w 37 tc i nie długo ide na cc. ty też dasz radę. powodzenia
Witajcie dziewczyny. Lino lekarz rozwiązal jej ciążę dwa tyg przed terminem i było wszystko ok.Przez jakiś czas miala wysokie ciśnienie mimo lekow i dlatego podjęli szybką decyzję. Bulawko napewno nie masz żadnego zakrzepu,psychika plata figle i wymyśla różności,nie daj się natrętnym myślom. Trzymaj się. Czas leci bardzo szybko,ja sama pamiętam jak bylam w 16 tygodniu i też mi się wydawalo że koszmarnie duzo czasu przedemną,a przelecialo jak nie wiem. Już 33 tydzien mi idzie. Robimy remont w domu i będziemy szykować pokoj dla dzidzi. Na usg termin mi się przyspieszyl więc wolę byc gotowa w razie co. W nocy przewracam się z boku na bok i bardzo bolą mnie biodra. Synek jest duży i mocno uciska a daje czadu jak nie wiem :) Pozdrawiam Was i buziaczki. Wandziu skrobnij coś czasem jak tam u Was :)
Dziewczyny biore magnez 3 razy dziennie duża dawka bo od początku ciąży bolał mnie brzuch więc mi kazała lekarka i biorę go dalej.A do tego jeszcze lekarz zmienił mi dufaston na luteine dopochwową i od dwóch dni znowu plamię tak na brązowo dzwoniłam do niego ale mówi że dopóki nie ma czystej krwi to jest ok.Ale ja i tak się denerwuję a usg mam mieć dopiero za 2 tyg.pozdrawiam
Gość wanda73 gadu 6790432
witajcie dziewczyny, cieżko cos pisać, bo maluch wisi na cycu na okraglo. na początku to normalne , ale ciezko jest, no i intrenet odpada. maluch je i sra na okr ąglo, nerwica trochę dokucza, le ogolnie nie jest najgorzej.maluszek jest sliczny i taki slodziutki, pozdrawiam i życzę wytrwania wszystkim mamusiom :)
Hej dziewczynki! Ja znowu o tych przeciwciałach,bo mi to zyc nie daje. Te przeciwciała miałam robione w Londynie jak jeszcze tam chodzilam do lekarza,i dostalam wiadomosc z Londynu ze mam powtórzyc badanie bo wyszly mi przeciwciala.Ale oni nie pisza ile ich wyszło tylko ze sa nieregularne ilosci.Takze ja nie wiem o co chodzi.Grupe krwi mam A Rh plus,wiec nie wiem co to miałby byc za konflikt serologiczny?Chcialam Was zapytac czy Wasz ginekolog kazał Wam zrobic takie badanie?Jestem trochce przestraszona ze mój gin kaze mi ciagle robic morfologie i mocz i nic innego,a w Anglii robia ciezarnej duzo wazniejsze badania,o których ja nigdy nie slyszalam. Prosze napiszcie mi czy któras z Was miala cos takiego robione,bo ja dopóki sie z nim nie spotkam to osiwieje z niepewnosci.Dzieki bardzo.
Dona!Ja w ciąży nie jestem,ale staram się;)może kiedyś zaskoczę*mam problemy ale już wiem jakie*. Moim skromnym zdaniem za szybko przerwałaś te leki.Ja chodzę po psych i gin i każdy mi mówi,że jak zajdę mogę brać te leki co biorę-a biorę silne 3 lata-taką mam nerwicę.Powinnaś iść czym prędzej do ginekologa niech ci coś da innego co mniej będzie szkodziło melisa i validol są słabe;( Ostatnio chciałam odstawić bo mam mieć zabieg ginekologiczny i niestety nie mogłam,ze względu na znieczulenie niby przy moich lekach by nie działało-nie mogłam mówić,jeść,chodzić itd.no i wzięłam o o moim zabiegu i ciąży muszę zapomnieć dopóki mi leków nie zmienią albo nie wiem co. Bierz jakieś małe dawki albo dogadaj się z ginekologiem lib psychiatrą niech da co innego.
to ja juz nie wiem?! pierwszy raz sie spotkalam z tym zeby lekarz kazal gwaltownie odstawic leki mi moj w kazdym razie kategorycznie tego zabronil..... w tej sytuacji kochana naprawde nie wiem co Ci doradzic...ale ja melise bym pila to napewno nikomu nie zaszkodzi.... trzymam kciuki...