Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem to ja miałam taka średnią noc. Miałam atak lęku. Wstałam i starałam się dociec co tak naprawdę spowodowało napad. Ustaliłam ze znowu za duzo od siebie wymagam jezeli chodzi o przygotowania do narodzin. Moj perfekcjonizm dał znać o sobie. Ja nie mam w sumie za duzo przygotowane bo tylko ciuszki kupilam a jestem w 32 tc. Mialam ciagle wrazenie ze nie zdarze i strasznie sie nakrecilam. Ale stwierdzam ze nie bede na siebie za duzo nakladac w razie W maz pojdzie i wszystko kupi w sklepie. I juz. A kiedy sie pierze ciuszki? Mam jeszcze jedno pytanko jak sobie poradzic z pewnym obrazem z filmu ktory mnie przestraszyl i teraz nęka mnie przy okazji lęku? Chodzi o to ze obejrzalam film i tam była scena morderstwa i teraz ona mnie męczy. Boje się tego. Moze cos poradzicie? * Wanda a wiesz ze mnie tez tak poboluje biodro ze nie moge za dlugo na nim leżeć. Cieszę sie ze lepiej się czujesz a ile ty masz na głowie. szok cała rodzina ale dzieki temu masz zajecie i nie myslisz tyle.
Witam w południe :)) kaja ja w pierwszej ciąży tez mialam nadcisnienie ale ciaze prowadzila mi doktor wójcik ponad 6 lat temu w przychodni na jasminowej jest super kobieta ale niestety nie pracuje juz tam tylko w starym szpitalu nawet bylam u niej i pytalam czy by mi poprowadzila ta ciaze ale niestety ona nie ma czasu na prywatne wizyty a cisnienie tez mam wysokie obecnie i bylam u kardiologa i nic zadnych lekow tylko pisac i kontrolowac :(( A czy ten lekarz Osadowski przyjmuje panstwowo czy prywatnie i czy pracuje gdzies w naszym elblaskim szpitalu . pozdrawiam :)) A dziewczyny jeszcze jedno pytanie jestem 15 tydzien w ciazy czy ma prawo co jakis czas bolec brzuch (ból jak na miesiaczke) przewaznie boli wieczorem po calym dniu :((
Gość wanda73 gadu 6790432
brzuch mnie bolal od początku ciaży, teraz własnie mniej trochę, a dokladnie to bolalo mnie podbrzusze, jak bardzo już nie moglam wytrzymać z bólu to brałam dwie nospy [razem 80 mg]. często bolal jak rano od razu po wstaniu musialam dużo chodzić, często tez po calym dniu chodzenia, w ogole bolal co chwilę. aniu, moze powinnas sprobować wbić sobie wglowe jakis inny obraz, coś przejmującego, tylko ładnego, albo jakoś zajmującego,bo my tak mamy,ze nas przesladują rzeczy, ktorymi jakoś sie przejęłysmy, wiec moze sprobuj zamienic? pytasz kiedy się pierze ciuszki, ja swoje wygotowalam i wypralam wczesniej, bo mam problem z suszeniem, nie cierpię też prasowania, więc dzielę na częsci, posciel mam już gotową, wozek tez, ale ciągle nie mam kosmetykow, łóżeczko zamowię dopiero jutro [mam zwykłe, drewniane, ale chcę turystyczne z allegro, bo będzie mi potrzebne i jest lzejsze], nie mam też butelek [ a będę potrzebować wczesnie, jakieś dwa-trzy tygodnie po porodzie] i tetrowych pieluszek, potrzeba ich parę, a ja mam tylko 5 flanelowych. nie mam też kompletu rzeczy dla siebie, ciagle coś przygotowuję, ale robię to tak powolutku, że wciąż mi brakuje mnostwa rzeczy. zwyklej roboty w domu też jest mnostwo, ale mam nadzieję,ze zdazę , a jak nie, to faktycznie jest przecież tata i starszy synek, ktory w razie czego coś dokupi, jakby tata wyjechal.jak macie pierwsze dziecko to można na spokojnie, bo cala rodzina pomaga, w moim przypadku musze radzić sobie smaa, najgorsze to jest to,ze maluch przyjdzie na swiat w styczniu, w lutym zapowiadają zimę i pewnie nie wyjdę z nim, a nie będe miala z kim zostawić. ale dziś mam znowu nadzieję,ze będzie dobrze, pozdrawiam dziewczyny!
Hej dziewczyny.Mam pytanie,a czy przy Waszych nerwicach meczy Was takie uczucie przeskakiwania serca,tak jakby serce dodatkowo uderzało i jednoczesnie uciskało w gardle?W poniedziałek mam wizyte u gina i chyba mu o tym powiem ze cos takiego miewam bo serce bije mi nierówno i tego najbardziej sie boje.Dajcie znac prosze.
Dzieki za rade Wanda. Postaram się pomału zmienic ten obraz w mojej glowie. Ja mam termin na koniec stycznia i wlasnie juz sobie wyobrazam jak to bedzie jak wozeczkiem wyjade. A tu klops zima nastanie okrutna. Ale odbije sobie to wiosna. Ja wiecej rzeczy mam dla siebie do szpitala niz dla maluszka. Wozka nie mam jeszcze wybranego ale za to mam lozeczko po mnie oczywiscie. Nic nie mam wyprane i nie wiedzialam ze trzeba ubranka wygotowac. Dzieki wam sie duzo dowiaduje. Pozdrawiam Aga ja nie mialam takich obawów jak ty wiec trudno mi cos radzic. Wydaje mi sie ze to jest niegrozne dla ciebie i dzidziusia,
aga 26 ja mam takie uczucie jakby serce dodatkowo mi biło i odczuwam to własnie w gardle , choć teraz ostatnio dawno tego nie miałam ale wiem o czym mówisz.myślę że nie ma to wpływu na nasze dzieciątka. za to dzis mam doła od rana i płakać mi się chce w zasadzie bez powodu.już bym chciała urodzić bo wszystko zaczyna mnie już męczyć.jeszcze malowanie w domu i kupe sprzątania dobrze ze mam mamę bo nie dałabym sobie sama rady już się zchylać nie mogę. pozdrawiam
Gość sarenka11
Kaja biorę hydroxyzyne własnie przepisł mi Filipkowski ale jesli to nie pomoże to on nie widzi przeszkód żeby skonsultować sie z psychiatrą i wdrożyć odpowiednie leki,chodzę do niego już piętnaście lat i nie narzekam może jest drogi ale idzie się z nim dogadać i nie ma klapek na oczch.
Czesc mala.To Cie pociesze,napewno masz lepsze wyniki niz ja.Dzisiaj włąsnie odebrałam moje wyniki bo w poniedzialek ide do gina i sa nastepujace: Hemoglobina-tylko 10,1! Hematokryt-tylko 31,7! Nie znalazlam krwinek czerwonych i bialych ale porównaj sobie moje z Twoimi i bedziesz wiedziała ze masz duuuzo lepsze niz ja,wiec sie ciesz laska! Domyslam sie ze bede musiala kupic sobie zelazo bo Hemoglobina troszke za slaba chociaz ja czuje sie nienajgorzej. Miala któras z Was taką niską jak ja???
hej dziewczyny, wy się tak przejmujecie tymi wynikami, tylko pamiętajcie,że w ciąży to norma mieć slabsze wyniki, po to sie te badania robi, zwykle żelazo zalatwia sprawę. poza tym krew się w ciaży rozrzedza, więc wyniki też mają prawo być gorsze, więc się nie przejmujcie, tylko łykajcie zelazo jak wam zapiszą, a na pewno będzie dobrze, anemia cięzarnych przechodzi po porodzie. u mnie dziś sobota, wczoraj sie tak narobilam, że aż mnie wszytsko bolalo, ale byl to nie taki zly bol, niepokojacy, tylko taki normalny, cieszę się, kiedy uda mi się trochę rzeczy zrobić i mieszkanie nie przypomina chlewa . dziś skończę co nieco i korzystając z wolnego dnia zagonię do roboty moje panienki, co ostatnio ciężko idzie, bo rozleniwily się strasznie, wszyscy czekają na święta:) .mam zamiar dziś w koncu zamowić to łóżeczko, zamawiam od miesiaca i jakoś tak nie mogę,mam w razie czego drewniane, ale ja się uparlam na lekkie, turystyczne, z ktorym mogę sobie jezdzić po calym pokoju, z moim kregoslupem to wazne. maluszek kopie jak szalony, dziwne, bo zaczał kopac bardzo późno jak na moje poprzednie ciąże, a teraz kopie najmocniej i najwięcej z moich dzieci , nieraz mnie w nocy budzi, często po prostu nie daje zasnąć,mam nadzieję,ze z równym impetem będzie się pchal na ten świat i nie da mi się za dlugo meczyc:). pozdrawiam dziewczyny, żabka odezwij się, kiedy będziesz mieć ten internet?
Cześć dziewczyny . mam od rana jak tylko otworzylam oczy straszne zawroty glowy ( jak przypominam sobie to mialam kiedys taki stan jak bylam po drinkach strach zamknąc oczy i wstac) nie wiem co sie dzieje bylam tylko w wc i spowrotem do lozka zaczynam panikowac ze sobota ze kto mi pomoze :(( ale moje kochanie twierdzi ze moglam wczoraj zatruc sie lodami czy to mozliwe zeby tak sie czuc ? nic mnie nie boli czasami w brzuchu pojezdzi i tyle no i glowa strasznie ciezka :(( pozdrawiam
hej oleńko, może złapalaś jakieś przeziębienie, ja latem zjadlam truskawki na ktore nigdy nie miałam alergii i caly dzień spędzilam z zzawrotami glowy, czulam si.ę jak po zatruciu alkoholem a teraz ostatnio parę razy mialam przeziębnienie i też lezalam jak kłoda pa
Hej Lina.Napisze Ci jeszcze wynik z moczu dla porównania z innymi: Ciezar Własciwy 1025, Krwinki białe 1-2 w pw, Krwinki czerwone-swieze 2-3+ drobne zlepy(to jest chyba nieciekawy wynik) Wałeczki-bakterie liczne. Ma któras z Was cos opdobnego z moczem? Zycze miłej niedzieli wszystkim mamuskom.
Nie wiem czy to dobry czy zly .Chyba jakies male bakcyle masz ! Musisz isc napewno o do lekarza moze masz jakac bakterie w moczu to czeste u ciezarnych ! Ja mialam wzorowy wynik z moczu ostatnio za to te cholerne leuko we krwi i słabiutka hemoglobina!!!!