Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny. Byłam dzis u lekarza. Przed wizytą bardzo mnie zabolalo cos z tylu plecow tak jak wcześniej tylko,że teraz po lewej stronie.Bol byl taki,ze myslalam ze na pogotowie pojadę....Masakra normalnie. Myslalm,ze to kolka nerkowa,ale jakos przeszlo.A przed poludniem bolalo mnie podbrzusze,takie uczucie ciągnięcia mialam i czulam się okropnie,ciągle mi się siku chcialo,ale niewiele dalo się zrobic. Lekarz mnie zbadal,bo jak mu nagadalam o tym wszystkim to myslal,że cos z szyjką sie dzieje,ale ok.A dziecko głowką do dolu bylo ulozone i dlatego taki ucisk czulam na pęcherz. Dzidzia też się rusza normalnie i też wszystko dobrze,z pomiaru kości udowej wyszlo że chlopczyk....troche sie zasmucilam,bo mam juz synka ale coż aby zdrowe. Terminy też mi rozne wyszly z pomiarow,ale to nie ma co się jeszcze tym sugerowac,mogę urodzic na poczatku marca a nie w polowie jak bylo do tej pory wiadomo. Jeszcze jedno powiedzial,żeby uważala na siebie bo mam łożysko na ściane przedniej? Ma tak ktoraś z Was? Trochę się martwię ...Ogolnie po tym dniu jestem jakaś skolowana i przestraszona nie umiem się cieszyc z nowiny o synku i mam w sobie tylko jakis niepokoj. Jak nie sraczka to urok.... Co mnie tam bolalo w tych plecach może to jakis bol korzonkowy albo cos z kręgoslupem.Sama nie wiem. A lekarz jeszcze mnie nie pocieszyl,bo powiedzial że ten bol i dyskomfort w podbrzuszu mogę odczuwac,bo mam bliznę na macicy po poprzednim cesarskim cięciu i ona się teraz naciąga...No i lepiej nie będzie bo są zrosty i będę tak to odczuwala. Szok normalnie. Pozdrawiam Was serdecznie i przepraszam ze tak jakos smutno...ale takie samopoczucie, że cos okropnego.
Witajcie moje gwiazdy .Pogoda kiepska ,samopoczucie tak sobie Agunia lux ,będzie synek ,ja tam mogę mieć drugiego synka( tak ,tak,,mąż się śmieję ,że królowa w ulu moze być tylko jedna ,ha ,ha ) nie ma to dla mnie znaczenia co będzie chłopczyk,czy dziewczynka najważniejsze to ,żeby dzidzia była zdrowiutka POZDRAWIAM WAS JUSTI .A I WITAM SERDECZNIE NOWE MAMUSIE
Witajcie dziewczyny. Agunia to mnie trochę uspokoiłaś bo mnie tez tak ciągnie i co chwila sikanie, nawet dzwoniłam do lekarza to kazał leżeć i odpoczywać, ewentualnie wziąć no-spę. No dziewczyny to chyba jakaś wojan się szykuje skoro tylu chłopaków w drodze!! U mnie też facet:))) Pozdrawiam wszystkie:)
Gość wanda73 gadu6790432
hej agunia, ja tez mam lożysko na scianie przedniej i jeden lekarz coś stekal na poczatku na ten temat, ale nie chcial powiedzireć, czy coś nie tak, a jak poszłam do drugiego, to mnie uspokoil, powiedzial,ze to nic takiego,najwazniejsze,że nie przodujące, czyli na dole, przed dzieckiem, tak po prostu czasem jest, a ze lekarzy to dziwi... nich się dziwia. takie bole i ciagnięcia i w plecach i w podbrzuszu mam ciagle,to szósta ciaża, wiec niby nic dziwnego, ale siostra jest w drugiej i ma to samo. do tego sikam jakbym miała kłopoty z prostatą:)))), czyli *po kawalku*. wogole ten mój lekarz to jest taki glupi,ze tylko sie pyta i kiwa glową a jak ja pytam to kiwa glowa i nic,,, wiadomo, z nfzu, ale poszłam raz prywatnie na usg i wypytalam, teraz jestem spokojniejsza. dziewczyny mnie dziś dusi ,że coś okropnego, to zapewne pogoda, ale jak to pretrwac, duszno i kreci mi się w głowie, ledwo oddycham, ledwo myślę, ledwo zyję, wiem ze to zapewne nerwica, ale dusi dalej. sobota, mąż robi mi szafki w korytarzu,takie pawlacze. ciesze,że będa, bo to nasze mieszkanie w stanie ciaglego remontu zawalone kartonami trochę dobija, a tak to trochę rzeczy będzie gdzie położyć i powinno mnie to cieszyć, w sumie psychicznie jakby nie jest zle, a dusi tak,ze zastanawiam się co mi przeszkadza. ach, ta jesien, ciesze się,że maluszek urodzi sie w styczniu, ja zwykle najlepiej znosze marzec-kwiecień, wtedy już będzie na tyle duzy,ze będe mogła łazić na spacery i zkupy, a wogóle też mam najprawdopodobniej chlopczyka.
Witam . Ale pogoda paskudna ... Dziewczyny ,dzisiaj od rana nie bralam mojej tabletki no i co :( w poludni myslalam ,ze umre :(cala roztrzesiona,ledwo na nogach moglal stac ,dlonie mi dretwialy ,w glowie normalnie jedna wielka pustka ..no i nie wspomne jak sie pocilam i trzeslam ...no nie wiem jak ja mam odrzucic te zasrane tabletki :( dodam ze biore juz tylko 0,25 mg a jak tego nie iwezme to takie cuda ze mna sie dzieja .. mam jazdy ,ze strace tego maluszka jak bede w takim stanie :( no i wzielam oczywiscie te moje 025 i funkcjonyje .Polecialam do apteki kupilam validol i jakies tabletki homeopetyczne nervoheel .Jutro znowu bede probowac ale juz odrau z rana wezme ten walidol i ta druga dodatkowo melisy wypile moze jakos powoli uda mi sie nie brac tych moim gownianych taletek bo normalnie zadreczam sie myslami jak ja truje wlasne dziecko :( Dziewczyny jak Wy odstawialyscie tabletki na poczatku ciazy ?? tez mialyscie takie jazdy jak ja ??czym sie ratowalyscie ?? buziaczki mam nadzieje ,ze chociaz u Was jest lepiej .
Hej dziewczyny.Proszę Was o pomoc.Byłam dzisiaj na Usg sprawdzić czy mój dzidzius żyje i jest duuuzo lepiej,serduszko ładnie bilo i dzidzius się ruszal,chyba ten Progesteton faktycznie pomaga.Ucieszylam się jak zobaczyłam na Usg maluszka(przypomnę ze tydzień temu było zle),ale jak zapytalam lekarki czy wielkość płodu na 10 tydzień ciąży jest ok to mi powiedziała*A z kad ja mogę wiedzieć?*Ja nawet nie wiem ile mój dzidzius ma cm bo nie wiem gdzie popatrzeć na zdjęcie z Usg.Czy podacie mi mniej wiecej ile powinien mieć plod w 10 tygodniu.Proszę i czekam.
Gość wanda73 gadu6790432
kaja, ja musiałam odtsawić asertin, na pocztaku ciąży, ponieważ bardzo łatwo się uzależniam, bałam się,ze jak przesadze to stracę maleństwo, więc odstawiałam dosłownie po okruszku, skrobałam te tabletki i co trzy dni zmniejszałam dawkę [zmniejszałam okruszek], a i tak mnie trzęslo, ale szlo wytrzymać. paskudny czas masz na odstawianie, bo pogoda okropna dla nerwicowców, ale dasz radę, tylko sprobuj po kawalku.wiem,ze te tabletki trudno dzielić, bo psychotropy sa male, ale ustaw sobie dawkę o 1/4 lub 1/3 mniejszą i tak bierz przez trzy dni, potem znowu mniej itd. aga, moj lekarz też taki byl, jest dziwny, niepokój mnie zjadal, więc zrobilam jedno usg prywatnie, od razu wypytałam lekarza o to co tam widzi i uspokoilam się bardzo. średnie wymiary dzidzi w kolejnych mieisacach mozesz znależc jak wpiszesz w google *tydzien ciaży*, dobry opis jest na twoja-ciaza.com.pl , może uda ci sie tam wejść. ważne,ze maleństwo w porządku, a wielkość jest mniej ważna narazire. mi zawsze na poczatku mowili,ze cos male to dziecko, a potem byly calkiem spore. miłych snow dziewczyny
Oj dziewczyny jesteście kochane,jak Wy umiecie pocieszyc i doradzic.Dziękuje Wam,zaraz poszukam na tych stronkach co mi Wandzia podała.A ja zaplacilam za wizytę 70 funtów i całe g.... się dowiedziałam tyle tylko ze widziałam dzidzie jak się rusza.Ci lekarze naprawdę tylko potrafią kasę brać.Dziękuje Wam i pozdrawiam dobre duszyczki.
Dziewczyny dzis powtórzylam test i to samo więc to ciąża.Trzy lata temu miałam poronienie i jak sobie przypominam to mnie od kawy odrzuciło słodkiego a teraz kawe pije a na słodkie nie mogę patrzec tylko kwasne rzeczy mi smakują.Narazie nie zapeszam bo juz miałam przykre przezycie narazie jestem bez lękow samopoczucie ok tylko mam napady gorąca.
Witajcie. Wanda Dzieki za odpowiedz .i w jakim czasie udalo Ci sie odstawic ??Ja robie podobnie doslownie po okruszku odstawiam .A jak odstawilas jak sie czulas ?? aga36 Mieszkasz w UK ??:) Masz racje czlowiek zaplaci ,martwi sie o ciaze cz wszystko ok a lekarze tak lekko podchodza :/No ale wazne ,ze wszysto jest dobrze .! mala Jeszcze gaz gratulacje ogromne !! Trzymam kciuki za malenstwo . Kurcze szkoda ,ze na tym forum nie mozemy porobic sobie takich ciazowych suwaczkow ,zdjec dodawac :/ Moze zalozymy sobie jakies ladniejsze,nasze ?:)
Gość wanda73 gadu6790432
kaju, odstawiałamc przez miesiąc, ale drugi lek brałam i nadaql biore[od 11u lat],a tamten brałam zaledwie przez pół roku. nie pamietam dawki. jak odstawiłam to czulam sie gorzej jeżeli chodzi o nerwice , niestety, ciągle się tak czuje, jak urodze to mam zamiar coś dodatkowego brac. może byloby lepeij, gdybys zamiast odstawiać calkiem zamieniła ten lek na inny, tez oczywiście powolutku. ja dodatkowo mam w szufladzie relanium, ale jak narazie nie czuję się tak,zeby go brac [na mnie bardzo silnie działa, zaraz zasypiam]. miłej niedzieli dziewczyny
wanda lekarz powiedzial ,ze nie zamieni mi go na inny bo niczym nie da rady go zastapic ..musze poprostu z niego wyjsc ..kurde wydaje mi sie dobrym lekarzem i chyba jak bym mogla brac cos innego to by mi przepisal ?.Wiesz co ja bym przetrwala ten stan co mam bez leku zebym tylko wiedziala ,ze to dziecku nie zaszkodzi ... Mozna wiedziec jaki bierzesz drugi lek ??ratujesz sie czums bezpiecznym ?ziolowym ..??
Witam wszystkich :)) jestem w 8 tygodniu ciąży i do tego z nerwicą , nie umiem sobie poradzić nie wiem jak zniosę resztę ciąży aż się boję myśleć .Z nerwicą męczę się od 2 lat . Tłumaczyłam lekarz że mnie boli żołądek i brzuch ale z nerwów a nie od ciąży a ona mnie wysłała do szpitala leżałam 3 dni i nic się nie działo tyle że lekarze nagadali mi że mogę poronić , a badania wszystkie i maluszek w jak najlepszym porządku więc teraz mam jazdy straszne że poronię nawet ruszając nogę z łózka :(( szokkk , pomóżcie co robić proszę bo zwariuję do reszty :(((
Kaju ja brałam przez poł roku Zotrar pochodny od Asentry i odstawiłam rano wziełam wieczorem juz nie tylko zostawilam sobie 1 tabletkę bo nie wiedziałam jak się bede czuła bo na początku brania było strasznie.Narazie czuję sie ok i mam nadzieje ze tak będzie .Dzis byłam w kosciele na poczatku było mi gorąco ale potem przeszlo tak sie wzruszyłam ze mi łezki popłynęły.Narazie mam smaki tylko na kwasne na słodkie nie mogę patrzec.Pozdrawiam was dziewczyny! Wanda podziwiam cię przy nerwicy i jeszcze zdecydowałas sie na jedno dziecko a jesli moge zapytac to w jakim wieku jestes bo ja mam 31 i wydaje mi ze to juz pozno jak patrze na moje rowiesnice które maja po troje dzieci i jakie juz duze!
oleńka Witaj i gratuluje ciazy .Bralas jakies leki przed ciaza ,jestes w trakcie odstawiania czy poprostu tak sie czujesz ? To co opisujesz to ja mam wlasnie jak nie wezme leku dlatego moj lekarz kazal mi powoli odstawiac lek wlasnie a nie odrazu go odstawic wlasnie co bym nie poronila bo by mi rzoladek wykrecalo ... mala oj jak ja bym chciala sobie rano wziasc a potem juz nie brac :(
Kaja pol roku wczesniej przed braniem leku lęki straszne do pracy jak szlam to nieraz dzwoniłam po kolezanke zeby wczesniej przyszła bo cała się trzęsłam lęk przed kosciołem wogóle przed wychodzeniem z domu więc zdecydowałam się pojsc do lekarza potem 2 tygodnie początek brania czułam się jeszcze gorzej jak narkoman na odwyku ale dzięki forum przezwycięzyłam to .To jest nic tylko naszaq psychika .Tez się bałam odstawienia.