Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

aniu26- to dobrze ze pomogla Ci psychoterapia, ja również tego próbowałam ale mi jakos to nie pomagało, albo nie trafiłam na dobrego psychologa, pomogły mi leki, ja takze juz wiem ze ten cały lęk wywodzi sie z tego co napisałaś z duszenia emocji, strachu, żalu,złosci, z tego co ja również przezywałam w dziecinstwie przez mojego ojca, a teraz przez błędy dorosłych trzeba sie zmagac z tym okropnym lękiem i nerwicą...
Dziewczyny czy któraś z Was piła kiedykolwiek w ciąży taki syrop na nerwy MELISSED ??? Wyczytałam gdzieś w internecie ze jakas dziewczyna brala go przez calą ciaze i ze jest bezpieczny. Dzisiaj go sobie kupiłam i przeczytałam w ulotce ze zawiera etanol i ze nie jest wskazany dla kobiet w ciazy ze wzgledu na zawartosc alkoholu, wnerwiłam sie bo juz nie mam pojecia czym moglabym sie uspokoić, a chce najbardziej jak sie da uniknąc psychotropów bo sie boje o maluszka;-(
anetko, tą zawartością etanolu w syropie bym się nie przejmowala, w całym syropie tyle co w dobrej czekoladce z likierem, musza tak pisać, bo etanol jest w ciązy przeciwskazany, ale np. mi lekarz w poprzedniej ciazy kazal pić lampkę wina codziennie , bo mialam awitaminozę, a moj zoądek nie przyjmował witamin.[absolutnie nie zaszkodziło, mimo brania psychotropów] jezeli ci nie pasuje ten syrop to są pastylki melisski, bardzo pomogly mojej średniej corce, kiedy miala silne lęki zwiazane z okresem dojrzewania. ja caly czas czytam *urzekającą* pisaną prez malżenstwo eldredge. super książka, widze w niej siebie, polecam, bo jest taka tchnąca optymizmem, szczegone jezeli ktoś chociaz trochę jest wierzacy lub poszukujący, niekoniecznie dla zagorzalych katolikow, spojrzenie na kobiece serce z calkiem innej strony . podoba mi się ta ksiażka bo tam na kazdej stronie przekonują mnie,ze jestem piękna., jest tez dużo o fobiach i lekach i z czego one się biorą.*pokonać leki i fobie* poczytam jak już urodzę, narazie potrzebuję czegoś co mnie dopiesci. dziś mi co chwilę slabo i duszno, moze zmiana pogody [u nas cieplo], gdybym mogla sobie pójśc na spacerek, achh. niestety, kregoslup dokucza w dalszym ciagu, wiec tylko pootwierałam okna i układam co się da. pozdrawiam
Droga kaju u mnie też nie tylko ojciec.On jest zamknięty w sobie.Nigdy nie rozmawiał ze mną na tematy życiowe.Jest bardzo wybuchowy i dużo przeklina.Wiem że to miało wpływ na moje obecne stany ale wiem też ze on mial również trudne dziecinstwo.Na moją chorobe miała wpływ cała rodzina, oceniali mnie krytycznie (moj wygląd) a ja bralam wszystko do siebie.I teraz mam skutki...
Obłoczku jak czytam ciebie to mogę sobie wyobrazić co czujesz i co czułaś. Mój ojciec był taki sam, też miał trudne dzieciństwo i nigdy ze mną nie rozmawiał. Co więcej czasami się w ogóle nie odzywał a jak próbowałam sie odezwać po prostu na mnie warczał i jak tu żyć. A jak był pijany strasznie sie czepiał. Ale trzeba sobie jakoś dawać radę.
Dziewczyny jestem juz po wizycie u psychiatry mojego . Tak wiec lekarz powiedzial ,ze daje mi gora 3 miesiace na to zebym zaszla calkowicie z clonozepanu ...mowil ,ze gorsze teraz by bylo odstawienie go zupelnie dla dziecka ,ze mogla bym jeszcze dzidzie stracic przez to :( przepisal mi 60 taletek i powiedzial ze to ostatnie 60 tabletek tego leku w moim zyciu .dawka 05 mg i mam stopniowo sobie schodzic z nich .gora 3 miesiace i mam juz nie brac .pocieszam sie ze na dzien dzisiejszy biore juz tylko 0,25 mg raz dziennie ,jest to najmniejsza dawka no i tylko raz dziennie nie jak kiedys 2 razy po 1 mg .Ale i tak boje sie ,ze cos z dzidzia moze byc nie tak od tego leku :( Dziewczyny co bierzecie dozwolonego kiedy nie mozecie juz wytrzymac bez leku czy zeby sobie poprostu pomoc z nerwica ..???
Gość wanda73 gadu6790432
witajcie. w tej ksiazce ktora czytam[urzekajaca], pisze,zeby nie usprawiedliwiać tych, którzy nas skrzywdzili. bo wtedy obarczamy winą znowu siebie, pisze,zeby zrozumieć i wybaczyć, ale nie usprawiedliwiac, żeby nie pozwolić sobie na myślenie,że to co mnie spotkało, to dlatego,bo nie bylam nic warta, a mój ojciec, matka czy ktoś inny byl taki biedny. moje dziecinstwo też bylo paskudne i to bylo złe i absolutnie nie powinno mnie spotkać, bo niczym na to nie zasluzyłam, ale Bóg mnie z tego podzwignie. wydaje mi się,ze to spojrzenie na problemy z dziecinstwa jest lepsze, bo caly czas umacnia mnie w przekonaniu,ze jestem duzo warta. i zawsze bylam. chodzi o to,żeby nie zgodzić się wewnetrznie na zlo ktore nas spotkało.to zło pochodzi od szatana i było złem. aniu, ja ćwiczę tyle ile moge, niestety duzo nie moge, bo to szósta ciaza i moje cialo jest slabsze i macica reaguje nadreaktywnie, poza tym,żeby cwiczyć musialabym brac leki rozlużniające, bo mój kregoslup jest zbyt spięty, oraz przeciwzapalne. a w ciazy mi nie wolno. kaju, wiem,ze doraznie można brać relanium, a ze slabszych ziolowych to własnie validol i melisski. tak jak pisalam kiedyś na patologii ciaży czesto dają dziewczynom relanium piątkę codziennie, i dzieciom nic nie szkodzi. musimy dbać przede wszystkim o wlasne samopoczucie, bo wtedy malenstwa mają większy komfort psychiczny i lepiej się rozwijaja. pozdrawiam
Hej Anetko. Głowa do góry. Popłacz sobie jeżeli to przyniesie ulgi troszkę. Nic Ci i twojemu dziecku nie będzie. Myśl że nie jesteś w niebezpieczeństwie a to czego się boisz to tylko twoje myśli i złe przeczucia. Wandziu mi psycholog mówiła żeby się pojednać ze sprawcą moich krzywd a nie wybaczać gdyż wybaczenie stawia ofiarę powyżej sprawcy.Kilka razy brałam udział w ustawieniach systemowych, można o tym poczytać w internecie. Niesamowite oczyszczające przeżycie.
wanda kurcze masz juz 5 dzieci ??:) Ja przed wyjazdem do UK musze sie zaopatrzyc w jakies ziolowe uspokajacze .A ten walidol co to konkretnie jest ?? Pamietam jak chcialam odstawic klony i bralam ziolowe to zle ze mna bylo:(i tego sie obawiam teraz czym jak sobie pomoge:( Najgorszy jest u mnie poranek ..budze sie i mam brzuch scisniety ,boli mnie zaraz biegunke mam ;( roztrzesiona jestem ... ehhhh .. mala napewno jestes w ciazy :) Moze drugi test sobie zrob ?? anetko -w ktorym jestes tygodniu ciazy ?? kurcze dziewczyny jak ja sie ciesze to jest to foum ,mozna sie zawsze kogos poradzic wygadac ...