Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko. Czy w 26 tygodniu możliwe są takie dziwne przechodządze fale bólu przez brzuch, coś jakby skurcze macicy takie jak podczas miesiączki tylko, że silniejsze? Zbudziłam się od tego w nocy ale przeszło. A może to być związane z zaparciami, które mam? Zastanawiam się czy dzwonić do ginekologa? Na szczeście dzidziuś normalnie się rusza.
Gość wanda73 gadu6790432
w 26ym tygodniu moze to być stawianie się macicy, przygotowuje się w ten sposób do porodu, nie powinny być bolesne, ale ja np. mam bardzo wrażliwe jelita, i to mnie troche boli. dobrze zglosić się do lekarza i powiedzieć o tym, on wie o co pytac, ale jezeli dzidzia się rusza, to raczej nie skurcze porodowe. poczytaj w internecie, jest dużo forum, gdzie są opisane te skurcze.
Witam. Mam na imię Sylwia jestem w 27 t.c. i oczywiście tak jak Wy borykam się z nerwicą czasami wręcz stanami depresyjnymi. Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona. Moim problemem jest w tej chwilii chudnięcie -2 kg w ciągu ostatniego m-ca. Wiem że to wszystko przez tę cholerna nerwicę. Ciekawa jestem jak u Was jest z apetytem, snem i koncentracją.
Gość wanda73 gadu6790432
witaj kwiateczka, masz chyba podobny termin co ja.na kiedy? jestem w 27-28 tygodniu.mam termin na 12 styczeń.witaj wsród nas. lina, ja bym uwazała ztymi migadałami, strasznie lubię, ale szkodza mi i po nich mam wzdecia i zgagi, do tego przetwory mleczne mogą zwiększać nadkwasotę i w efekcie zgagę. ja mam tak,że kiedy mi dokucza zoładek, to jem co popadnie bo a nuż pomoze i wtedy jest jeszcze gorzej, lepiej działa wyeliminowanie czegoś co ta zgagę powoduje. a może bierzesz witaminy z imbirem? ja po tym mialam okropne uczucie ssania w żołądku. aż do bolu. po antybiotyku mogłaś też trochę nadwerężyć żołądek, to niestety, w ciąży pozostaje ci tylko siemię lniane, jak nie mogę wypic to w ciagu dnia jem łyżeczkę mielonego i zapijam woda, ale niestety ciaża to zgagi, jesien dla tych co mają problemy z żołądkiem też jest okropna. powinnaś wybrać sie z tym do lekarza, moze akurat coś pomoze? i powinnas dać sie osluchac, takie stanie w przelyku, to może oskrzela? a moze po prostu nasza kochana nerwica? jak sie dowiedziałam,że mąż zachrowal to oczywiście natycmiast palenie w przelyku wrociło, a już tak było dobrze. pozdrowienia
KWIATECZKO witam Cie serdecznie!!! bierzesz jakies leki w ciazy?? Ja jestem w 24tyg,troche nizej niz Ty i Wanda... co bedzie chlopczyk czy dziewczynka??? 10096621 to moj nr gg....pozdrawiam!!! jezeli chodzi o mleko na zgage to niektorym pomaga... w aptece tez mozna kupic takie gotowe mleczko do picia...
Witaj Kwiateczka i wszystkie mamuśki .Agus miałam to samo co ty -brunatne plamienie.Też bardzo się przestraszyłam ,ale mo gin. zbadał mnie i ok poprosiłam go o dodatkowe wsparcie i dostałam lek na 10 dni .Gin.pytał tez czy nic nie dzwignęłam ,nie....Więc poprosił żebym poleniuchowała tak przez tydzień i już jest ok Tobie życzę zdrówka,bedzie ok Odezwij sie koniecznie.