Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica w ciąży

Enka33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wanda73 gadu6790432
dzięki lina , kupię sobie i sprobuję jak nie będe się czula najgorzej, jak mnie uspokoi to znaczy,ze mogę się czasem poratować, są jeszcze tabletki meliski, dawalam corce jak miala ataki nerwicy i nie mogla zasnać. ja tez czesto mówię,że mam nerwicę i depresję i raczej nikt mnie nie traktuje jak wariatki, ci co nie wiedza o co chodzą mysla,ze to hipohondria, czyli ,ze jestem w/g nich nieszkodliwa:), a czesto zdarza sie,ze ktoś mówi,ze też to ma. bardzo duzo kobiet się z tym zmaga, taka nasza uroda.
wiatm Was serdecznie!!!! bylam dzis na tych badaniach-oczywiscie z mezem,wyobrazcie sobie ze po tej glukozie musialam tam siedziec dwie godz.tlok duchota i do tego nerwy... poszlismy do samochodu a tam sie okazalo ze ukradli nam tablice rejestracyjne...maz musial mnie zostawic zeby zglosic na policje itd musialam sama wkulac sie na 3 pietro,co chwile przystawalam bo serce walilo jak oszalale,a przeciez do windy sama nie wejde bo bym oszalala...no ale jakos dalam rade....
Gość wanda73 gadu6790432
taaak, badanie na glukozę tez przeżylam okropnie, wysiedzieć dwie godziny tam to byl koszmar. byłam sama i myślałam,że umrę, do tego chciało mi się rzygać, makabra, a dziś boli mnie pęcherz, nie wiem co jest mam jakiś totakny ucisk, mam wrazenie,że pecherz wypadnie mi miedzy nogami, może to dzidzia przewraca się do pozycji główkowej? przyjemne to nie jest, bo jak tylko zmienię pozycję to lecę siusiu. ale poza tym dzien spokojny.
Gość wanda73 gadu6790432
hej aga;BADANIE NA GLUKOZĘ TO BADANIE MAJĄCE WYKLUCZYĆ CUKRZYCĘ CIĘŻARNYCH, MUSISZ BYĆ NA CZCZO , najlepiej 12 godzin i raniutko, od początku przyjmowania w laboratorium idziesz tam z zakupioną wczesniej w aptece paczką glukozy 75 g, tam ci to mieszają i dają wypic, przedtem pobierają krew, siedzisz sobie na korytarzu, nie wolno nigdzie łazić, to ma być raczej w * spoczynku* i wtedy po dwóch godzinach znowu pobierają ci krew, ma pokazac przemianę glukozy w twoim organizmie. jest też test glukozy 50 g, ale tego się teraz nie robi, bo nie jest tak miarodajny, test 50 g robi się po godzinie. jak on nie wyjdzie to i tak trzeba zrobić ten mocniejszy. pozdrawiam dziewczyny i zyczę miłego dnia.
Dziewczynki,sorki ze zadam takie intymne pytanko ale napiszcie mi czy któraś z Was na początku ciąży zalatwiala się luznymi stolcami?W ciąży zazwyczaj są zaparcia natomiast u mnie jest najpierw ból żołądka i tak jakby za każdym razem biegunka.Mam ciagle mdlosci,nie wiem czy te luzne stolce to tez dolegliwości ciazowe czy coś mam z zoladkiem.Nie mogę odróżnić bo i tak ciagle mi niedobrze i nie dam rady nic zjeść.U mnie dopiero 9 tydzień,kiedy się skończą te mdlosci?
witam Was dziewczyny,wrocolam niedawno od ginekologa...wczesniej juz wam wspominalam ze odczuwam ruchy w samym dole brzucha i dzis powiedzialam o tym lekarzowi-zrobil mi dopochwowe usg i sie okazalo ze szyjka mi sie skraca ma teraz 28mm,do tego okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy (lek zaznaczyl ze ciazowa),czy ktoras z Was to ma,badz miala? napiszcie cos bo jestem zalamana.. pozdrawiam...
Hej żabka nie martw się to pewnie nic poważnego.Ważne że dzidziuś zdrowy.Nie dokładaj sobie myśli bo one tylko głowę niepotrzebnie zaprzątają a potem się okaże że wszystko ok a Ty sie martwisz na zapas.W sumie ja też sie martwie bo jestem w 21 tygodniu a brzuch mam bardzo mały co inne dziewczyny mają dwa razy taki.Nie wiem mam nadzieje ze wszystko z dzieckiem ok.Za dwa tygodnie mam USG i boje się iśc bo może coś nie tak???Nie wiem już sama.Nie wiecie co sie dzieje z Izulą bo nie ma jej na forum ani na gg?
Witam Was dziewczyny. U mnie w miarę,pogoda wiadomo jaka,u mnie zima....bryyy jak zimno.... Wiecie co zaczynam sobie coś wmawiać...nie czuję jeszcze ruchów dziecka i zaczyna mnie to przerazać,jestem w 18 tygodniu,niektore kobiety czują juz w tym czasie a u mnie nic się nie dzieje. Moze parę razy cos tam się dzialo w brzuchu ale nie wiem czy to byly ruchy czy może po prostu moja praca jelit.... Martwię się,do lekarza mam za tydzien w piątek,muszę jakos wytrzymać. Pozdrawiam serdecznie.
Gość wanda73 gadu6790432
witaj agunia, ja czulam ruchy bardzo późno w tej ciaży, moze przyczyną bylo łożysko na scianie przedniej, ale lekarz mowił,że nie, a ja nie czulam ruchow, dopiero gdzies tak w 22-23ym tygodniu, moje malenstwo kopie energicznie, ale rzadko. nawet jak zjem coś slodkiego, albo jak nim potrzasma,żeby sprawdzic, czy żyje, martwi mnie to, ale do tej pory serduszko bilo ładnie, więc pewnie taki leniuszek z niego. poprzednie dzieci kopały dużo wczesniej i duzo solidniej, a to jakos tak byle jak. do tego na początku ruszalo się tylko z prawej strony jakby było go mniej niż innych, a teraz [polożenie miednicowe] tylko z lewej-nóżki, i czasem w pęcherz, a raczki ma, widzialam na usg, mowiłam lekarzowi, ale nic nie widzial zlego. nie martw się, moze będzie spokojne? ja tak marzę,ze będzie to spokojne , zdrowe maleństwo, ktore bedzie duzo spało i szybko rosło. trzymajcie za mnie kciuki, o 17ej mam usg, zaraz wychodze i tak się martwię, czy to małowodzie będzie jeszcze i czy coś innego nie wyjdzie. pozdrawiam
Gość wanda73 gadu6790432
witajcie. bylam na usg, cieżko bylo dotrzeć bo u nas wichura, ponoc miejscami do 130km/godz. , ale jakoś. w każdym razie, afi o.k. czyli ilośc wod plodowych, dziecko o.k., ma wszystko czego potrzebuje, waży 1120 g czyli prawidlowo jak na takie dziecko, pępowina trzynaczyniowa, to ważne i dobrze,że tak jest,polozenie głowkowe [a mialam wrazenie ,ze mi na pecherz uciska, ]ale lekarz spokojny, mówi,ż e jeszcze moze sie odwrócić tak i spowrotem , ma czas,i w dodatku to raczej cłopak, bo ma dwa jąderka, więc nawet dwujajeczny. wiec jest cala happy, pozdrwiam dziewczyny i dziekuję za wsparcie,możecie puscić kciuki:))))
hej,,,u mnie przez cale dzien nie bylo pradu przez te wichure,dopiero wlaczyli... Dziekuje Wam dziewczyny za wsparcie i dobre slowo!!!!! Jutro jade do ginekologa,zeby sprawdzil dokladnie co tam sie dzieje i powierze mi wymaz..tak sie boje.... Wandziu w ktorym jestes tygodniu?? Ciesze sie ze u ciebie wszystko dobrze,oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie,,,,