Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatrzymywanie akcji serca, wolne bicie serca i dodatkowe skurcze a nerwica serca

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam różne objawy związane z sercem. Są to uczucie chwilowego zatrzymania akcji serca ( bardzo uciążliwe, uniemożliwia sen ), słabe, ledwo wyczuwalne bicie serca, dodatkowe skurcze ale występujące pojedynczo bądz kilka, bez napadów. Czasem serce bije z pozoru normalnie ale ja czuje się coraz bardziej słabo i muszę wstać bo boję się że zemdleje. Wszystkie objawy występują praktycznie wyłącznie w nocy i ZAWSZE podczas leżenia. Po wstaniu objawy ustępują. Miałem robionego holtera, nic nie wykazało, usg także w porządku. Wydaje mi się że to może być nerwica chociaż nie czuje się zestresowany itp. Niepokoi mnie jednak że objawy są związane z pozycją, tzn zawsze w pozycji leżącej, tak jak mówiłem po wstaniu z łóżka objawy ustępują. Ciśnienie mam w porządku.
Witaj DGreg. Po przeczytaniu twojej wypowiedzi stwierdziłam że mam identyczne objawy jak twoje. Dodatkowo mam kłopoty z wysokim ciśnieniem i czasami uczucie pustki wokół serca - dziwne uczucie. Kiedy położę się do łóżka zaczyna się wariacja serca. Uczucie zatrzymania, dodatkowe skurcze, strach a później tętno ponad 120. Ja również w dzień jestem bardzo aktywna pracuję, śmigam, i czasami coś tam zadrży ale wieczór jest okropny. Wpadłam w jakąś nerwicę lękową. Biorę z rana połowę Bisocardu 0,25 przepisał mi kardiolog a na wieczór od ciśnienia. Ale miesiąc temu odwiedziłam zielarza,który zlecił mi picie mieszanki ziół oraz kropelek i przynam że jest mi dużo dużo lepiej. Cierpiałam na bezsenność a od czasu kiedy piję zioła śpię dobrze wstaję wypoczęta i chętna do pracy. Myślę że to wszystko powoduje nerwica. Chociaż kardiolog mi powiedział, że dodatkowe skurcze spowodowane mogą być przebytymi infekcjami. Pozdrawiam cię głowa do góry ponoć się z tym żyje i to długo.

Ja nieraz sobie siedzę przed komputerem i wstaje od biusrka to nie czuje wcale serca ale jak przyłoze rękę do swojej klatki piersiowej do to mam bardzo słabe bicie serca robiłem ekg i wszystko jest w porządku a jak wieczorem ide spać to sie boję że mi serce stanie i nie chce mi się wcale odychać nawet jak śpię co to może być????????????????

Mam to samo co *lok* , tyle ze ciarki mnie przechodza i czuje ze umre taka jakby depresja , aa i jeszcze dodam ze sytuacje .. wszystkie sytuacje nawet ta podczymuje mnie ze deja vu to znaki z gory ze zaniedlugo cos m sie stanie , lekarz powiedzial ze to nerwica , a mialem morfologie i EKG z 14 razy , jedynie podwyrzszone wbc 17,3 norma 10 .. powiedzial ze to przez stres ja i tak nie wieze jakos , spytalem sie mu czy umre xd odrzekl ze nie :)