Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bajpasy u starszej kobiety

Gość Weronika

Rekomendowane odpowiedzi

JA wczoraj dowiedziałam sie, ze mój Tata został zakwalifikowany na bajpassy. Boję się ponieważ ma 74 lata. Nie ma żadnych innych chorób poza chorobą serca. Jakie jest ryzyko śmierci w czasie takiej operacji. Przeraża mnie myśl, że jest to operacja SERCA... :(
chcialabym sie dowiedziec czy jest jakas szansa na pozytywny wynik operacji u mojej 84 letniej babci?/ wlasnie dzis dowiedzialam sie ze ma miec wstawiane baypassy poniewaz koronografia wykazal ze nie ma innego wyjscia ... boje sie o nia niesamowicie pomozcie poradzcie czy to nie jest zbyt ryzykowne dodam tylko ze babcia ma dosc konkretna chorobe wiencowa i niedokrwienie serca takze dosc rozlegle ... ma byc operowana w czestochowie lub zabrzu ratunkkuuuuu :( załamana :((
mój tata 75 lat,nigdy na nic nie chorował dopiero w tym roku zawał serca,koronarografia i zakwalifikowanie do operacji bypassow.nigdy w zyciu nie puscilabym nikogo w takim wieku na operacje patrzac na to co przeszedl moj tata,a dodam ze tata byl pelnosprawna osoba zajmujaca sie domem na pelnych obrotach bo bedac na emeryturze wszystko robil w domu od sprzatania gotowania i prania na zakupach skonczywszy.zaluje ze poszedl na ta operacje,to zbyt duze ryzyko,znajac tez naszych lekarzy pewne jest tylko to ze predzej pomoga ci zejsc z tego swiata niz wyzdrowiec,tak ja zrobili z moja tata,przez 2 miesiace po operacji walczyl o zycie na OIOM-ie,niestety bez powodzenia,dzis mija miesiac od pogrzebu:(i pierwsze swieta bez taty....nie wiem jak to przezyje ale bol jest niesamowity i nigdy sie z tym nie pogodze ze tak sie stalo,wolalabym zeby chodzil sobie normalnie jak do tej pory a nie decydowal sie na ta cholerna operacje:(