Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czucie mocnego bicia serca w czasie leżenia przy nerwicy lękowej

Gość DonCarlos24

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonCarlos24
Witam serdecznie mam 24 lata 3 lata temu stwierdzono u mnie nerwice lekowa. na poczatku choroby wystepowaly u mnie czestoskurcze teraz od ponad roku ich nie zaobserwowoalem ale teraz mam nieco inny problem a mianowicie od pewnego czasu gdy leze czuje jak mi bije serce nie zawsze tylko czasami. jest to takie mocne bicie tetno wtedy jest od 58-70.trudno mi opisac to uczucie takie drzenie polaczone z mocnymi uderzeniami serca caly czas jej czuje jak ono bije trwa to nieraz godzine nieraz bwie i przechodzi. nie wiem cxzy jest to jakis nawrot i objaw nerwicy czy moze jest to jakas arytmia. echo serca mnialem robione 3 lata temu bylo wszystko ok 4 miesiace temu mnialem robione ekg tez bylo wporzadku wiec nie wiem co mi jest.byl bym bardzo wdzieczny za wasze opinie. z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich.
Hej,ja tez mam tak do tego kolatania,potykania sie szarpniecia i inne dolegliwosci,slysze bicie serca az w uszach dudni.to od nerwicy im bardziej sie w zaglebiasz w to to jest gorzej,tez chodze do kardiologa mialam w tym roku z 6 ekg 2 echa i wszystko jest ok.z pukawa.wiec sie nie martw chyba ze wybierz sie do kardiologa na potwierdzenie tej tezy dla swojego spokoju,ja tez musze miec dowody na papierze bo na slowo lekarzom nie wierze.
Gość DonCarlos
mnialem robione echo wysilkowe 3 lata temu i wszystko bylo ok bylem u kardiologa ale wtedy mnialem tylko czestoskurcze i on powiedzial ze to jest nerwica zrobil mi wszystkie badania wszystko bylo ok. a teraz te uczucie bicia serca to jest okropne uczucie jak mam sobie z tym radzic??
Gość DonCarlos24
byem juz Gola u lekarza z tym przez 6 miesiecy chodzilem do kardiologa ale on twierdzil ze to moze byc objaw nerwicy lékowej. udalem sie rownierz do psychiatry on stwierdzil nerwice lekowa leczylem sie jakis rok czasu ale przerwalem leczenie bo czulem sie dobrze obecnie mieszkam w Wielkiej Brytanii i zadko uczeszczam do lekarza bo poprostu nie mam na to czasu.ostatnio jak bylem w polsce 3 miesiace temu to soebie robilem badania wszystko bylo ok ekg tez. obecnie zazywam lek na cisnienie con cor cor 2,5mg na dobe poniewaz ta moja nerwica czasami powoduje u mnie skoki cisnienia. nie rozumiem tylko czemu odczuwam te takie dziwne drzenie serca przy tym niepokuj lęk serce wtedy bije mi rowno tetno tez mam rowne miarowe okolo 60 uderzen czasami wiecej. zauwazylem rownierz ze jak o tym nie mysle to tego nie odzuwam np jak jestem czyms zajety a gdzy naprzyklad sie poloze ogladam tv to caly czas wsluchuje sie w rytm bicia serca i czekam tylko az cos zacznie sie dziac. nie wiem moze to moja wina moze sam sie nakrecam i to poprostu wmawiam sobie ze cos mi drzy w sercu zazywam magnez ale nie bardzo mi pomaga. rownierz po alkocholu serce czuje podobne mocne bicie ale mysle ze po alkocholu to normalne takie bicie i drzenie serca wiem ze niepowinienem pic jezeli zazywam leki ale czasami poprostu trudno odmowic. bede wdzieczny za jaka kolwiek podpowiedz jak soebie z tym radzic. pozdrawiam
DonCarlos odstawiłeś lek na nerwice i objawy powróciły przydałoby się coś na uspokojenie kup chociaż melise ,wiem jak jest Tobie trudno bo jestes w Angli ,mam tam córke i twierdzi że jest super ale jest ciężko wytrzymać rozłąkę.Pozdrawiam
Gość DonCarlos24
Pewnie masz racje Gola musze kupic jakies ziólka na uspokojenie. ostatnio to tylko uspokajal mnie alkohol ale wiem ze to nie jest dobra metoda na zle samopoczucie bo na drugi dzien po nim czuje sie masakrycznie zle to chyba przez to ze zazywam con cor cor.wtedy to mam wszsytkie objawy nerwicy kolatania serca drzenia serca lek itd.
Prawdopodobnie zażywasz za małą dawke concoru cor 2,5mg nie zabezpiecza Twojego serduszka norma to 5-10mg .Lek rozumiem zażywasz rano ,możesz spróbować po południu zażyć dodatkowo pół tabletki concor cor 2,5mg czyli 1,25mg.Pomoże.Życze Tobie ZDROWYCH,SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH.Gola
Gość DonCarlos24
Dziekuje Gola za zyczenia tobie tez zycze wesolych swiat i przedewszsytkim duzo zdrowka. wiesz gola ja zazywam mala dawke Con cor cor a mimo to on mi dosyc mocno obniza cisnienie i tetno po nim mam niskie 52-55 do niedawna oprocz con cor coru bralem prestarium 2,5mg wieczorem ale skonczyli mi sie i teraz nie biore za dwa tygodnie ktos mi przysle go z polski. Gola myslisz ze takie objawy ze strony serduszka daje nerwica?? bo ja szczerze mowiac to jestem przerazony ze jestem powaznie chory.ostatnio podcasz zasypiania zrywam sie ze strasznym lękiem i mam wrażenie ze serce mi przestaje bic pozniej nie moge zasnoc bo ciagle upewniam sie czy napewno mi dobrze bije to serce. ja chyba zwariowalem powoli zaczynam sobie z tym nieradzic a jestem tu zupelnie sam i nie mam nawet wrazie co zwrocic sie do kogos o pomoc.
Znam to uczucie zażywałam różne beta-blokery bez poprawy to wszystko dzieje się w głowie jak się nakręcisz jest jeszcze gorzej -cały czas coś dolega na zmianę.Ten wyjazd był dla Ciebie obciążeniem tak dla mnie wyjazd córki.Jak jest żle to się czymś zajmij.Pozdrawiam
witam!! mam 20 lat zazywam con concor 1,25mg, lekarz mi to przypial i rzeczywiscie troszke lepiej sie czuje, ostatnio niestety zaczelam miec straszne bóle serca, drzenia szczegolnie gdy klade sie spac ale nie tylko, moje zycie jest bardzo stresujace... przez kilka nocy myslalam ze juz umieram serce zaczelo mi strasznie mocno bylo, przechodzily mnie dreszcze naprawde myslalam ze umieram. chodzilam do wielu lekarzy robilam badania a lekarz rodzinny mnie wysmial bo wyniki sa dobre i w podtekscie smila sie ze mnie ze udaje... ratunku!! ja naprawde zle see czje i to voraz czesciej. pól roku temu jak jezdzilam autobusami do szkoly to kilka razy zemdlalam jednakze ani razu nie przyjechala po mnie karetka bo po ok pol godz oprocz tego ze bylam mokra przechodzilo mi... na poczatku gdy czulam ze odlatuje zaczynaly sie dosc silne drgawki;(( nie wiem czy sobie poradze:(( do tego w pracy mialam wypadek (odkroilam sobie na maszynie opuszek) i od tego czasu mam strasznego pecha, nie mam sily na nic... potrzebuje pomocy chyba psychiatry... do kogo sie zglosic?? czy porady u psychiaty kosztuja??:((( gdy poczytalam wasze wypowiedzi domyslam sie ze mam nerwice;(( prosze pomozcie:((
Ja chyba tez cos podobnego mam. Biore beta-bloker Atenolol, przez co puls oscyluje wokol 60/min. Cisnienie gorne juz w normie, dolne wciaz podwyzszone. Reszta pddobnie. Serce bije mocniej i jest takie niespokojne, drzy przy okazji bicia. Chwilami nie moglem nawet wylapac uderzen, bo bylo jedno ciagle drzenie. Do tego mam czasem bardzo gorace rece i bardzo widoczne zyly na dloniach. Wszystko wskazuje na nerwice... A co do melisy to wogole nie pomaga.
Gość Marcin24
Witam wszystkich. Mam 24 lata i mam podonie jak Ty Carlos tzn mam stwierdzoną u siebie nerwice lękową,ponieważ juz wszystko wykluczylem odwiedzajac juz chyba z tuzin lekarzy roznych specjalizacji i robiac badania. bylem u Kardiooga mialem robione badania EKG ostatnio mialem tez badanie Echokardiograficzne serca i jest wszystko wporzadku,mam sie niczym nie martwic ,nie mam zadnych wad serca ,zmian w sercu,nic sie nie dzieje.Cisnienie mam zawsze dobre w granicach 120/80 i puls od 55 do 70 ale....no wlasnie ale nie wiem jak to opisać przewaznie jak sie poloze i leze chociaz tez siedzac i w ruchu odczuwam jak mi mocno WALI serce tzn nie szybko bo nawet puls mam wtedy w granicach 60 zawsze, ale czuje poprsotu jak by mi chcialo z klatki wyskoczyc..przewaznie jak leze to trzymam reke na klatce tak jak bym chcial je schamowac troche,tak mocno bije ze czuje je bez przykladania reki,slysze je i nawet widze jak mi sie skura lekko trzęsie na klatce od kazdego uderzenia heh..śmieszne to ale tak jest..nawet dziwnie mi sie oddycha wtedy,bo tak nie rowno jak by,nie moge zasnac..dopuki nie zasne to tak jest...pozniej juz zasypiam, zapominam i sie uspokoją takie uderzenia. Nie wiem od czego to jest,czy ja sobie to sam nakręcam czy to nerwica ma tez takie objawy,zaznaczam ze nie zawsze to mam to znaczy nie kazdego dnia,ogolnie uprawiam intensywnie sport i moze tez serce wtedy tak pacuje..nigdy nie mialem w zyciu problemow z sercem co to moze byc,wyprowadza mnie to z rownowagi i strasznie to męczące??? :(Pozdrawiam Wszystkich i życzę zdrowia.
Gość powerfullka
ja mialam zakladane, nosilam je dobe, ale to byla sobota, dzien nie pracujacy, ktory caly spedzilam na spokojnie w domu. wyniki : nawet w nocy mialam tetno 102... doszlo mi kiedy odpoczywalam do 150 ! to juz wole nie myslec kiedy miala bym go zalozone w zwykly pracujacy dzien...by pokazal dwa razy tyle..