Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość vilga93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 15 lat i ostatnio lekarka powiedziała mi, że mam neuralgię. Zastanawiam się, skąd się ona bierze; jakie leki przeciwbólowe najlepiej działają; co daje magnez, który mam brać; w jakich miejscach może pojawiać się ból; czy jest to ,,groźna* choroba czy ,,zwykłe* ataki bólu; ile może trwać ból; czy działa na samopoczucie, itp.; czy zostaje na całe życie; czy dłuższe działanie ma jakieś skutki w organizmie. Ale się tego dużo zrobiło :) Za wszystkie informacje dziękuję.
Witaj vilga !Napiszę ci trochę o neuralgii.Mianowicie neuralgie czyli nerwoból moze byc spowodowany przemarznięciem,zmaną pogody,przeciagami jak przewieje ,problemów z kręgosłupem czyli jak w moim przypadku dyskopati kregosłupa i nerwobóli międzyzebrowych.Miewam tez migreny i nerwobóle nerwu trójdzielnego twarzy,który moze byc spowodowany nawet myciem zębów, leczeniem kanałowym zębów czy nawet mówieniem ,owianiem na wietrze.Ja ataki bólu czyli neuralgi nerwu trójdzielnego połowy twarzy mam czasami na zmianę pogody, czasami stres,czasami od migreny to zalezy ale dodam,ze trwaja czasami 1 dobę a czasami 3 boli i dzien i noc bez przerwy i tak boli ,ze chce się płakac bo zadne leki nie pomagają tylko takie specjalne tabletki miałam od neurologa zapisane .Nerwobóle miedzyzebrowe tez sa bolesne bo nawet przy mówieniu boli i człowiek się męczy nawet mówiac i sa to piekace ,kłujące i palące bóle i jak dotknie się to miejsce dłonią to bardzo boli.Ja stosuję taką masc kamforową FPV firmy ALFOFARM I kosztuje ze 3 zł w aptece do kupienia i smaruje aby rozgrzac te miejsce lub takie kapsiplastry po 3 zł za sztukę na nerwobóle i łykam apap nieraz bo jestem wrzodowcem i innych nie mogę ale jak dla ciebie to tabletke pyrlgin mozesz zazyc lub tabletki przez twojjego lekarza zapisane i trochę napewno ci ulzy.Co o nerwobóli to nie sa grozne lecz bardzo bolesne i dokuczliwe czasami nie do wytrzymania.Czasami wracają pózniej trochę spokoju i za jakis czas znów powracają trzeba te miejsca ogrzewac jak boli.Pozdrawiam!